یک ویروس شناس درباره رفتار بدن هنگام مواجهه با کرونا گفت: ۹۵ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ حداقل تا سه ماه در برابر ابتلای مجدد به این بیماری مصون هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی تیموری ویروس شناس و عضو هیات علمی دانشگاه همدان درباره رفتار بدن ما در صورت مواجهه با ویروس کرونا اظهار کرد: فردی که با ویروس مواجه شده و تست او مثبت می‌شود حدود ۵ تا ۶ روز طول می‌کشد که علائم بالینی او نمایان ‌شود.

تیموری گفت: تقریبا تا دو هفته بعد از شروع علائم بالینی سیستم ایمنی بدن فرد تحریک شده و شروع به تولید آنتی بادی می‌کند. این آنتی بادی تا سه ماه روبه افزایش است، اما بعد از اتمام سه ماه شروع به کاهش می‌کند و بسیار طبیعی است، زیرا سلول‌های تولید کننده آنتی بادی باید به سطح اولیه خود برگردد. اگر بدن به همین صورت به تولید آنتی بادی ادامه دهد، ممکن است فرد به بیماری‌های خودایمنی دچار شود. آنتی بادی بعد از سه ماه به پایین‌تر میزان خود می‌رسد.

او در ادامه گفت: مطالعه‌ اخیر نشان می‌دهد که افراد ممکن است تا هشت ماه آنتی بادی موثر داشته باشند و ۹۵ درصد افراد از ایمنی مناسبی در برابر کرونا بهره‌مند باشند.

تیموری درباره ابتلای مجدد افراد به کرونا افزود: بحث‌هایی که درباره ابتلای مجدد افراد به کرونا وجود دارد، مشاهداتی است که در جامعه انجام می‌شود و در حقیقت شواهد کنترل نشده هستند که نمی‌توانیم آن را قضاوت کنیم. ممکن است افرادی که مجددا مبتلا می‌شوند جزو ۵ درصدی باشند که آنتی بادی موثر ندارند.

او اشاره کرد: در بیماری‌های دیگر مانند سرخک، سرخچه و اوریون بعضی افراد دوباره مبتلا به بیماری می‌شوند که کاملا طبیعی است. ویروس کرونا در مقایسه با سایر بیماری‌های عفونی از نظر ایجاد ایمنی در جایگاه خوبی قرار دارد و می‌تواند ایمنی بسیار مناسبی را ایجاد کند.

این ویروس شناس افزود: در مطالعات انجام شده در واقع مشاهده شد آنتی بادی کرونا حداقل تا هشت ماه در بدن فرد باقی می‌ماند، اما به طور متوسط دسته‌ی ویروس‌های کرونا نشان داده اند که تا ۱۵ ماه نیز می‌توانند ایمنی موثر ایجاد کنند.

تیموری درباره سیستم ایمنی بدن توضیح داد: البته تنها راه مقابله با ویروس‌ها فقط آنتی بادی‌ها نیستند بلکه مکانیزم‌های دفاعی دیگری نیز مانند سلول‌های T هستند که به مقابله با ویروس‌ها کمک می‌کنند.

او در پایان گفت: نکته‌ای که درباره افراد ایمن وجود دارد این است که این افراد ممکن است دوباره به بیماری مبتلا شوند، اما هیچ علائمی نداشته باشند و ناقل خاموش بیماری کرونا محسوب ‌شوند. پس بهتر است تمام افراد حتی کسانی که به کرونا مبتلا شده اند و ایمن هستند همچنان شیوه نامه‌ها بهداشتی را رعایت کنند تا اطلاعات کامل تری درباره این بیماری بدست آوریم.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار