به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مشکینفام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در جمع خبرنگاران در عسلویه با بیان اینکه ۱۳ پالایشگاه گاز در پارس جنوبی وارد مدار شده است اظهار داشت: از این تعداد ۱۲ پالایشگاه به بهرهبردار تحویل شده است.
او، با بیان اینکه پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی تا اواسط سال آینده تکمیل و تحویل بهرهبردار میشود گفت: میعانات گازی یکی از محصولات پالایشگاههای پارس جنوبی است که در یک طرح که تحویل شرکتهای خلیج فارس میشود ۴۰ درصد بنزین کشور تأمین میکند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: پارس جنوبی علاوه بر تولید و تأمین گاز کشور، ۴۰ درصد بنزین کشور را تولید میکند.
مشکینفام از تأمین ۷۵ درصد گاز کشور از پارس جنوبی خبر داد و بیان کرد: پارس جنوبی با امنیت انرژی کشور عجین و گره خورده است.
او با تشریح اجرای طرح تأسیسات ذخیرهسازی و ایستگاههای اندازهگیری میعانات گازی پارس جنوبی خاطرنشان کرد: پس از افتتاح ۱۵ فاز پارس جنوبی در ۷ سال گذشته، شاهد افتتاح مخازن متمرکز ذخیره سازی میعانات گازی پارس جنوبی هستیم.
محمد مشکینفام با اشاره به هدف ذخیره سازی میعانات گازی پالایشگاههای گازی ۱۳ گانه پارس جنوبی گفت: این پروژه برای توزیع مناسب بین مبادی مصرف صنایع پایین دستی اجرایی شده است که علاوه بر افزایش انعطاف پذیری، و پایداری عملیات تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، تامین مستمر و پایدار خوراک تاسیسات صنایع پایین دست از جمله پالایشگاه ستاره خلیج فارس به میزان ۳۶۰ هزار بشکه در روز از طریق این مخازن انجام میشود.
او بیان کرد: در راستای کاهش خام فروشی میعانات گازی پارس جنوبی، و ایجاد ارزش افزوده محصول که معادل نفت خام سبک عملا در داخل کشور استفاده میشود و در پالایشگاههای پایین دستی به محصولات فراورشی نظیر بنزین یورو ۴ تبدیل میشود که نقش مهمی در خودکفایی تولید بنزین کشور و قطع واردات و توسعه صادرات دارد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تأکید کرد: تأسیسات ذخیرهسازی و ایستگاههای اندازهگیری میعانات گازی پارس جنوبی مهمترین ترمینال توزیع میعانات گازی کشور برای تغذیه پالایشگاههای پایین دستی است.
مشکینفام خاطر نشان کرد: تأسیسات ذخیرهسازی و ایستگاههای اندازهگیری میعانات گازی پارس جنوبی به صورت موثر طی سه سال گذشته با حجم سرمایهگذاری ۲۲۰ میلیارد تومان ۳۰ میلیون یورو در قالب قراردادی تکمیل شده که شامل ۸ مخزن ذخیره سازی میعانات گازی هرکدام به ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه است و در مجموع شامل ۴ میلیون بشکه به صورت سقف شناور و ۲ مخزن آتشنشانی و مخازن سوخت، شبکه لولهکشی و سیستمهای برق و ابزار دقیق، سیستمهای اندازهگیری و انتقال میعانات گازی است.
او افزود: در سه سال گذشته ۲ شرکت داخلی ماشینسازی اراک و ناردیس به عنوان پیمانکاران اصلی همراه با دهها شرکت کوچک و بزرگ دیگر به عنوان مشاور، سازنده تجهیزات، پیمانکاران اجرایی در این پروژه مشارکت کردند که به صورت میانگین ۴۰۰ نفر به صورت مستمر در این پروژه مشغول به کار بودند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: پس از افتتاح این پروژه اشتغال پایدار حداقل برای ۵۰ نفر ایجاد شده است.
انتهای پیام/ب