سید البرز حسینی سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه نمایندگان این کمیسیون به بررسی ابعاد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری پرداختند، گفت: کلیات پیش نویس اصلاح ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها در جلسه گذشته کمیسیون عمران مصوب شد و در نشست امروز هم نماینده دیوان عدالت اداری، شهرداری، وزارت کشور حاضر شدند
او ادامه داد: حاضران در جلسه مجدداً روی کلیات بحث کردند و تقریباً کلیه اعضا اهتمام دارند در زمینه کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری باید تغییرهایی رخ دهد؛ زیرا این بخش از قانون در مقابل بخش اعظم تخلفات ساخت و ساز شهرها بازدارندگی نداشته است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: شاید افکار عمومی تلقی کنند که از ماده ۱۰۰ به عنوان منبع درآمد شهرداری استفاده میشود، اما در کلانشهرهایی مانند تهران جز دردسر، چندان رقم بالایی وجود ندارد. نتیجه عمل کمیسیون ماده ۱۰۰ موجب تخریب سازههای غیر قانونی نشده و حتی احکام تخریب ساخت و ساز غیرمجاز هم به سمت اخذ جریمه رفته است. البته برای رفع شهرداریها که درآمد پایدار ندارند، این مسئله تبدیل به منبع درآمد شده است.
حسینی اظهار کرد: ۹ تبصره لایحه موازی موضوع مذکور بررسی شده است که نیازمند رسیدگی جزئیتر هم هستیم؛ نهادهایی مانند شهرداری، نظام مهندسی، وزارت راه و شهرسازی و همچنین طرحهای تفصیلی و جامع شهری و نحوه بازنگری آنها در زمینه ساخت و ساز و پایش عوامل شهرداری دخیل هستند.
او اضافه کرد: اگر به این مسائل ریزتر توجه شود، ممکن است عوامل مشوق تخلف سازندگان مشخص شود و از سوی دیگر، تعیین تکلیف نشدن این قانون به خودی خود تخلفزاست و حتی برخی مواقع تخلف ارزش افزوده دارد. کمیسیون عمران هم با توجه به گستردگی حوزه فنی مسئله، موضوع را به کمیته ویژهای فرستاد تا ظرف حدود دو ماه آینده، زوایای کارشناسی را بررسی کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در زمینه قانون مدیریت یکپارچه شهری هم مطرح است و بررسیهای کارشناسی برای جلوگیری از موازیکاری با دیگر نهادها انجام خواهد شد.
انتهای پیام/