ملکی گفت: سالانه حدود ۸۰۰ نفر بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست می‌دهند که راه کاهش آمار نصب اصولی وسایل گرمایشی است.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، جلال ملکی سخنگوی آتش نشانی تهران با اشاره به رعایت موارد ایمنی در فصل پاییز زمستان اظهار کرد: متاسفانه با توجه به شرایط بیماری کرونا بیشتر توجه‌ها به سمت این بیماری است و از موضوع رعایت نکات ایمنی وسایل گرمایشی در فصل سرما غافل شده ایم.

سخنگوی آتش‌نشانی تهران با اشاره به نکات مهمی که باید در زمستان رعایت شود گفت: یک اشتباهی که وجود دارد این است که همه فکر می‌کنند بخاری گازسوز حادثه‌خیز است، اما تمام وسایل شعله‌ور یعنی بخاری نفتی، شومینه، بخاری گازی، اجاق خوراک پزی، علاالدین، آبگرمکن و هرچیزی که شعله داشته باشد حادثه خیز هستند.

وی ادامه داد:این وسایل برای ادامه حیات نیاز به اکسیژن دارند و به همین دلیل باید مسیری به برای ورود هوای تازه به محل استقرار آن‌ها در نظر گرفته شود.

ملکی گفت: در همین راستا باید حتماً بخشی از پنجره یا بالا و پایین درب در حدی که میزان اکسیژن لازم برای سوخت و ساز این وسایل نیاز است، باز باشد.

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه هوای ورودی باید متناسب با میزان سوخت و ساز اکسیژن وسایل حادثه خیز باشد گفت: برخی اوقات در حوادث دیده ایم در یک منزل ۵۰ متری چند بخاری مورد استفاده قرار گرفته و تمامی راه‌های ورودی اکسیژن کیپ شده و بالا و پایین درب و پنجره بسته شده که همین موضوع باعث ایجاد حادثه می‌شود.

وی گفت: آبگرمکن و پکیج میزان سوخت و ساز بالایی دارد وقتی آبگرمکن روشن باشد به اندازه بیش از ۴۰ نفر نیاز به اکسیژن دارد و اگر هوا خارج نشود حادثه ایجاد می‌شود از نظر کارشناسان آتش‌نشانی استقرار آبگرمکن و پکیج در واحد‌های کمتر از ۶۰ متر استاندارد نیست و این وسایل حتماً باید در فضای بیرونی مانند بالکن یا حیاط نصب شوند.

ملکی درباره استفاده از شومینه گفت: از نظر ما کارشناسان شومینه یک وسیله تزیینی است و بر اساس آمار شومینه منجر به حوادث متعددی می‌شود؛ مانند اینکه بخشی از پرده داخل شومینه می‌افتاد و آتش‌سوزی رخ می‌دهد همچنین به دلایل فنی از شومینه گاز مونوکسیدکربن منتشر می‌شود به همین دلیل نباید به آن تحت عنوان وسیله گرمایشی مطمئن نگاه کرد.

سخنگوی آتش‌نشانی تهران با بیان اینکه دودکش‌ها اهمیت بسیار زیادی دارند، اظهار کرد: دودکش‌ها به دو دسته تقسیم می‌شود یک سری آن‌هایی که در داخل دیوار‌ها نصب می‌شوند و تا انتهای پشتبام بالا رفته‌اند و سازنده ساختمان و دستگاه‌های نظارتی باید دقت بسیاری داشته باشند تا این کار بر اساس استاندارد‌های لازم انجام شود.

وی ادامه داد در انتهای این لوله‌ها باید کلاهک H نصب شود واز مردم تقاضا می‌کنم قبل از نصب بخاری حتماً از باز بودن مسیر دودکش‌ها اطمینان حاصل کنند؛ مواردی بوده‌اند که فرد شبانه بخاری را نصب کرده غافل از آنکه مسیر لوله بسته بوده و همین موضوع منجر به حادثه گازگرفتگی شده است.

ملکی ادامه داد: کلاهک H تضمین کننده این است که هیچگاه مسیر لوله‌ها بسته نخواهد شد.

وی با اشاره به دسته دوم لوله‌ها اظهار کرد: این لوله‌ها در داخل منزل و پشت بخاری‌ها نصب می‌شود و بهترین نوع دودکش‌ها که مورد تایید کارشناسان آتش نشانی هستند دودک‌ش‌های ورق سفید گالوانیزه هستند

 سخنگوی آتش‌نشانی تهران درباره میزان آمار فوت شدگان بر اساس گازگرفتگی اظهار کرد: دقیق‌تر این آمار توسط سازمان پزشکی قانونی اعلام می‌شود و بر اساس آن سالانه حدود ۸۰۰ نفر در سراسر کشور به دلیل گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست می‌دهند.

وی ضمن توصیه به اسکان‌های کارگری گفت: به دلیل آنکه محیط‌های کارگری با نظم خاصی ساخته نشده‌اند متاسفانه حوادث زیادی را رقم زده‌اند.

ملکی ادامه داد: در اسکان‌های کارگری می‌بینیم که آن‌ها از اجاق گاز‌های خوراک پزی استفاده کرده‌اند و هم از آن به‌عنوان پخت غذا و هم به‌عنوان گرمایشی استفاده می‌کنند و در یک اتاق کوچک چندین نفر اسکان یافتند و تمام درب و پنجره‌ها را هم بسته‌اند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران خطاب به مالکانی که کارگران را اسکان می‌دهند گفت: این افراد باید نسبت به فراهم کردن شرایط لازم اقدام کنند این کار اصلاً هزینه‌ای ندارد و مبلغ مصرفی در مقابل جان افراد اصلاً به چشم می‌آید.

ملکی تصریح کرد روزانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ حادثه داریم و همین امروز صبح آخر مورد گاز گرفتگی رخ داد که در این حادثه همکاران ما با یک خانواده ۴ نفره که دچار گازگرفتگی شده بودند؛ روبه‌رو شدند شماره تلفن ۶۴۳۲۳۲۳۲ از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب پاسخگوی سوالات شهروندان در حوزه ایمنی است شهروندان می‌توانند برای سوالات خود به این شماره تماس بگیرند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
نسبت به مرگ و مير كرونا تقريبا صفره
آخرین اخبار