به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، عیدانی سرپرست پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه گفت:کوره های سنتی پخت آجر و کاشی در پایگاه میراث جهانی از نیمه دوم امسال برای دومین بار فعال شدند.او افزود: در این مجموعه پنج کارگاه سنتی تولید و پخت آجر و کاشی با قدمت ۵۰ ساله وجود دارد که با توجه به امکانات موجود در هر نوبت ۱۵۰۰ آجر باکیفیت در دو اندازه تولید میشود.
عیدانی ادامه داد: با توجه به آموزشهای استاد_شاگردی کلیه مراحل برداشت خاک رس از معدن، تهیه گل ترکیبی و عملآوری، قالبگیری، خشککردن و پخت در دمای ۱۳۵۰ درجه به صورت هوفمان (آجر ثابت، کوره ثابت) انجام میشود.
او دلیل روشن شدن این کوره ها را تأمین آجر و کاشی باکیفیت و استاندارد مورد نیاز در فعالیتهای عمرانی این مجموعه در ماههای آتی دانست و افزود: استادکار و نیروهای فنی و باتجربهای در این امر فعالیت دارند.
سرپرست پایگاه گنبد سلطانیه گفت: با توجه به فضای محدود کارگاه و کورهها، بهزودی بستر مناسبی برای بازدید عموم و گردشگران ایجاد خواهد شد تا علاقهمندان و پژوهشگران بتوانند از نزدیک با کلیه مراحل تولید و پخت آجر و کاشی آشنا شوند.
او بااشاره به اینکه آجر از قدیمیترین مصالح ساختمانی است که قدمت آن بنا به عقیده برخی از باستان شناسان به ده هزار سال پیش میرسد، گفت: مجموعه گنبد سلطانیه از جمله بناهای فاخر آجری ایران محسوب میشود.
انتهای پیام/م