به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مصریان باستان پیشرفتهترین تمدن جهان را داشته اند و به اختراعهای حیرت انگیزی از کشاورزی گرفته تا مد و پوشاک معروف بوده اند که برخی از آنها زندگی بشر را متحول ساخت که در این گزارش ده مورد از مهمترین آنان را معرفی میکنیم.
آرایش چشم به عنوان یکی از مهمترین کشفیات تاریخ بشر میتواند باشد که مصریها مهر ویژه خود را بر آن ضرب کرده اند، زیرا مصریان ۴ هزار سال قبل از میلاد مسیح با ترکیب دوده و ماده معدنی به نام «گالنا» آنچه به «سرمه» معروف است را ساختند که تا به امروز از آن استفاده میشود.
درست است که استفاده از نقاشی مسئله جدیدی نیست و تاریخ غارنوشتهها در فرانسه و اسپانیا به ۳۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد، اما این نقاشیها تنها در مصر به زبان نوشتاری تبدیل شد.
سیستم نوشتاری مصری به ۶ هزار سال قبل از میلاد باز میگردد و با گذشت زمان مصریها عناصر دیگری به آن اضافه کردند از جمله حروف الفبا را به جای اصوات و شخصیتهای خاص به کار میبردند.
چینیها اولین کسانی بودند که ۱۴۰ سال قبل از میلاد کاغذ را اختراع کردند، اما آنچه بسیاری از مردم نمیدانند این است که مصریها هزاران سال قبل با استفاده از گیاه پاپیروس یک گزینه عالی ارائه داده بودند.
این گیاه قبلاً در مناطق باتلاقی که رود نیل قرار دارد میرویید. شکل و سختی این گیاه نشان داد که برای ساختن برگهای بادوام ایده آل است. زندگی مصر باستان برای ساخت بادبان، صندل، حصیر و سایر ملزومات وابستگی زیادی به این برگ داشت.
در مصر باستان، تقویم به معنی تفاوت بین دوره دسترسی به غذا و دوره قحطی بود. مصریها نمیدانستند که طغیان سالانه رود نیل از چه زمانی آغاز میشود. بدون دانستن تقویم، کل سیستم کشاورزی آنها در معرض خطر قرار میگرفت و همین امر باعث شد «تقویم» که مرتبط با کشاورزی بود را اختراع کنند. تقویم سپس به ۳ فصل اصلی تقسیم شد: غوطه وری، رشد و برداشت. هر فصل چهار ماه طول میکشید.
اگرچه مورخان از منشأ گاوآهن کاملاً مطمئن نیستند، اما برخی شواهد نشان میدهد که مصریان اولین جوامعی بودند که از آن در حدود ۴ هزار سال قبل از میلاد استفاده کردند.
این احتمال وجود دارد که مصریها در ابتدا گاوآهن را از وسایل دستی تهیه میکردند، قبل از اینکه آن را دو هزار سال بعد به وسیله گاوها استفاده کنند.
بیشتر بخوانید
باید از مصریان باستان تشکر کرد که راهی منحصر به فرد برای پنهان کردن بوی نامطبوع که گاهی از دهان برخی به مشام میرسد، کشف کردند. این مشکل، مانند اکنون، به بهداشت دندان مربوط بود و از آنجا که جامعه در آن زمان از معنای دندانپزشکی اطلاع نداشت، او مخلوط نعناع را برای مبارزه با این بوها اختراع کرد. این مخلوط مخلوطی از کندر، مربا و دارچین بود.
باستان شناسان منطقهای در حدود ۹۰ کیلومتری قاهره کشف کردند که مربوط به دوره اشغال رومیان در قرن دوم و سوم میلادی است. دانشمندان اتاقی را یافتند که شامل تعدادی راهرو و چندین گلوله در اندازههای مختلف بود. مصریها در آن زمان روی راهرو ایستاده و سعی داشتند توپها را به سمت دهانه انتهای مسیر حرکت دهند.
مصریان باستان از جمله اولین افرادی بودند که مو را ناسالم میدانستند، به ویژه با توجه به گرمای شدیدی که باعث ناراحتی موهای آنها میشد و آن را نمیپسندیدند بنابراین آنها یا موهای خود را کوتاه میکردند و یا به طور مرتب سر و صورت خود را میتراشیدند.
به همین منظور، مصریها آنچه را که میتوان اولین تیغها دانست، اختراع کردند که مجموعهای از تیغههای تیز سنگ بودند که در دستههای چوبی قرار گرفته بودند و پس از آن تیغهای مسی جایگزین آنها شدند.
هر وقت شب در خانه خود را میبندید و آن را قفل میکنید، به یاد داشته باشید که این اختراع کاملا مصری است. مصریان باستان حدود ۴ هزار سال پیش چنین وسیلهای را اختراع کردند. قفلهای مصری در آن زمان ایمنتر از فناوریای بود که بعداً رومیها توسعه دادند و با تکیه بر میخهایی در را در جای خود نگه میداشت.
همانطور که قبلاً اشاره شد، مصریها با مشکلات زیادی درمورد دندانهای خود روبرو شدند، این امر بیشتر به دلیل وجود گرانول و شن در نان آنها بود که به مینای دندان آسیب میرساند و در نبود علم دندانپزشکی، مصریان باستان برای حفظ بهداشت دندانهای خود تلاش کردند. آنها در ابتدا به چوبهایی دست یافتند که به آنها اجازه میداد باقی مانده مواد غذایی را بین دندانها تمیز کنند. همچنین اختراع اولین مسواک که ساخته شده از شاخههای چوبی بود را به نام خود ثبت کردند، آنها در ایجاد مادهای شبیه خمیردندان فعلی که حاوی مواد باستانی مانند خاکستر، پوسته تخم مرغ، پودر سم گاو و پوکه بوده است نیز سهیم بودهاند.
انتهای پیام/
مانند اولین جراحی مغز،چشم مصنوعی،پست،آتش و...