رئیس جهاددانشگاهی استان کرمانشاه گفت : با قاطعیت می‌گویم که قادریم پیچیده‌ترین فناوری‌ها را در داخل تولید کنیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی استان کرمانشاه با بیان اینکه سالهاست در کشور بحث توجه به شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مطرح و کار‌های ارزنده‌ای نیز توسط این شرکت‌ها صورت گرفته، گفت : با این وجود متاسفانه هنوز در کشور فاقد یک برنامه جامع و بلندمدت هستیم که مشخص کند در چه حوزه‌هایی شرکت‌های دانش بنیان باید کار کنند.

او گفت : طی این سال‌ها شرکت‌های دانش بنیان ما در زمینه ساخت تجهیزات خوب ورود کرده اند، اما مشکلی که با آن مواجه ایم بحث حمایت از محصول تولیدی آنهاست و هر موقع در کشور منابع ارزی فراوانی داشته ایم، سراغ واردات رفته ایم. حتی در شرایط کنونی تحریم‌ها هم کسانی که منافعشان در واردات است، با وجود اینکه بسیاری از تجهیزات در داخل ساخته می‌شود، هنوز نگاه به خارج دارند.

طیبی افزود: البته در مقطع کنونی افزایش قیمت دلار کمک خوبی کرده که واردات اقتصادی نباشد.

طیبی با تاکید بر لزوم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و خرید محصولات تولیدی این شرکت‌ها، افزود: باید این حمایت‌ها صورت بگیرد تا هم این شرکت‌های دانش بنیان بتوانند سرپا بایستند و هم با سودی که کسب می‌کنند فناوری‌های جدید بدست آورند و روزآمد شوند.

رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه بلحاظ زیرساخت‌های آزمایشگاهی نیز دچار مشکل هستیم و باید آزمایشگاه‌های مرجهع در کشور شکل بگیرد که البته یک کار حاکمیتی است، ادامه داد: با وجود این آزمایشگاه‌ها هم شرکت‌های دانش بنیان موظفند محصولاتی بسازند که از کیفیت لازم برخوردار باشد و هم بهانه خرید خارجی از کسانی که می‌گویند محصول داخلی کیفیت لازم را ندارد، گرفته می‌شود.

طیبی افزود: اگر این حمایت‌ها صورت بگیرد مطمئنم ظرف ۱۰ سال کشور می‌تواند به بسیاری از اهداف توسعه‌ای برسد.

او در پاسخ به اینکه آیا شرکت‌های دانش بنیان ما توان پاسخگویی به نیاز‌های داخلی را دارند، گفت: با قاطعیت می‌گویم چه ما در جهاددانشگاهی و چه دوستانی که در شرکت‌ها و مجموعه‌های دانش بنیان کار می‌کنند قادریم پیچیده‌ترین فناوری‌ها را تولید کنیم، مهم این است که برنامه جامعی داشته باشیم و این خودباوری در مدیران ارشد کشور وجود داشته باشد و حمایت‌های لازم را انجام دهند.

طیبی ادامه داد: کشور‌های پیشرفته‌ای مانند ژاپن، کره و چین اگر امروز به پیشرفت رسیده اند دلیلش خودباوری، برنامه ریزی خوب و حمایت بوده و ما هم می‌توانیم با این کار‌ها به پیشرفت و توسعه برسیم.

او گفت: البته باید به این نکته نیز توجه داشت که یک مجموعه دانش بنیان وقتی می‌خواهد یک محصول دانش بنیان تولید کند نیاز به مواد اولیه، تجهیزات و قطعات پیشرفته دارد و باید دسترسی آسانی جهت خرید این‌ها با بهترین قیمت داشته باشد تا بتواند محصولی تولید کند که بلحاظ تکنولوژی و قیمت با مشابه خارجی رقایت کند. در حالت تحریم شرکت‌های دانش بنیان ما باید هزینه‌های زیادی را برای دور زدن تحریم‌ها متحمل شوند، لذا باید باید براساس مصالح ملی و به شکلی معقول تحریم‌ها برداشته شود تا مجموعه‌های دانش بنیان دسترسی آسانی به منابع مورد نیاز داشته باشند. البته یک خود تحریمی هوشممندانه برای جلوگیری از واردات باید انجام شود تا این مجموعه‌های دانش بنیان بتوانند کار کنند .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.