حیات و ممات خراسان جنوبی وابسته به انتقال آب از دریای عمان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، این روز‌ها کمتر کسی است که با واژه‌ های خشکسالی‌ های ۲۰ ساله، فرونشست دشت ‌ها و سفره‌ های آب زیر زمینی، کاهش ذخیره آب پشت سدها، مهاجرت و بی آبی بیگانه باشد.

سریال پر تکرار و قدیمی کمبود آب در خراسان جنوبی حکایت امروز و دیروز نیست، واقعیتی چندین ساله است که حاکم بر این استان کویری است و هنوز مردمانش در برخی از نقاط ساعت ها و شاید روز‌ها به انتظار رسیدن تانکر آبرسانی بنشینند.

در دولت ‌های قبل نسخه انتقال آب از دریای عمان برای سه استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان بلوچستان پیچیده شد و از آن سال‌ ها تاکنون بار‌ها وزرای مربوطه نیرو حرف از انتقال آب از دریای عمان را مطرح کردند، اما هنوز این وعده‌ ها و مصوبات عملیاتی نشده است.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در این باره گفت: روز گذشته در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی پروژه انتقال آب دریای عمان به استان ‌های شرق کشور با حضور استانداران بررسی شد که در این جلسه استاندار خراسان جنوبی هم حضور داشت.


بیشتر بخوانید


او  بیان کرد: در این جلسه اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ساز و کار‌های انتقال آب دریای عمان به استان ‌های شرقی را مورد نقد و بررسی قرار دادند و بر شتاب بخشی روند اجرای کار توسط پیمانکار تاکید شد.

قندهاری مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در گذشته پروژه انتقال آب از دریای عمان تحرک زیاد و قابل لمسی نداشت در حالی که خراسان جنوبی به این پروژه نیاز حیاتی دارد و به عبارتی حیات و ممات استان به این آب وابسته است و خشکسالی ‌ها توان دشت‌های منطقه را گرفته است.

او عنوان کرد: وزارت نیرو، رئیس جمهور، استانداران شرق کشور و همه دست ‌اندرکاران در امور آب ایران بر پروژه انتقال آب از دریای عمان تاکید دارند.

قندهاری تصریح کرد: پارسال برای نخستین بار در کشور سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی در شورای عالی آب تصویب شد.

انتهای پیام/ ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.