به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، غلام شجاعی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با بیان اینکه پیش از شیوع کرونا، حوزه گردشگری در استان شرایط شکنندهای داشت، گفت: با بروز خسارات ناشی از انتشار این ویروس، فعالیت حوزه گردشگری با مشکلات بسیار بیشتری روبرو شد.
او به دستورهای گذشته دولت برای حمایت از کسب و کارها که حوزه گردشگری را نیز دربر میگرفت، اشاره کرد و افزود: این بستههای حمایتی بیشتر اشتغال محور بوده و همین موضوع باعث استقبال پایین متولیان تاسیسات و اقامتگاههای گردشگری شده بود.
شجاعی اظهار داشت: اما مصوبات سی و نهمین نشست ستاد ملی مقابله با کرونا در حوزه گردشگری بستههای حمایتی بنگاه محور را تشکیل میدهد که به طور قطع با استقبال متولیان تاسیسات و اقامتگاهها همراه خواهد شد، ضمن اینکه امهال تسهیلات بانکی از قبل دریافت شده یکی از موارد حمایتی دیگر دولت از حوزه گردشگری بود و انتظار میرود بانکها در اجرای بستههای جدید حمایتی دولت با فعالان این حوزه همکاری مناسبی داشته باشند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان تصریح کرد: یکی از برجستگیهای بسته حمایتی جدید دولت در بخش تسهیلات، وام بانکی ۱۲ درصد با دوره تنفس ۶ ماه ویژه حوزه گردشگری است و در این رابطه ۱۹ بانک عامل برای پرداخت تسهیلات تعیین شدهاند.
این مقام مسئول همچنین به مشکلات تاسیسات و اقامتگاههای گردشگری استان با رویههای اداری دستگاههای اجرایی اشارهکرد و ادامه داد: تغییر کاربری برخی از اقامتگاهها از مسکونی به صنعتی موضوعی است که بارها از سوی شهرداری اهواز مورد پیگیری قرار گرفت، اما تاکنون منجر به نتیجه نشده است.
شجاعی اظهار کرد: محاسبه تعرفههای مختلف مصارف تاسیسات گردشگری در قالب کاربری صنعتی در کاهش هزینههای فعالان این حوزه، نوعی حمایت محسوب میشود که برابر قانون، دستگاههای اجرایی مختلف مکلف به رعایت آن هستند.
او همچنین دلیل افزایش استقبال متقاضیان برای استفاده از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایر برای راهاندازی تاسیسات گردشگری به ویژه در بخش بومگردی را بهمنظور بهبود سازههای ساختمانی اقامتگاههای گردشگری عنوان کرد و بیان داشت: متقاضیانی که از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزس تان به بانکهای عامل برای بهرهمندی از این تسهیلات معرفی میشوند، دارای طرحهای تبدیلی (سازهای) هستند و هیچکدام مربوط به احداث سازههای جدید نیستند.
او گفت: امیدواریم حوزه گردشگری پس از بحران کرونا دچار شکوفایی شود و بیشترین مناطق گردشگری و بومگردی استان خوزستان که در محدوده روستاها قرار دارند، به منظور ادامه فعالیت باید مورد حمایت قرار گیرند.
انتهای پیام/گ