به نظر می‌رسد دونالد ترامپ تصمیم گرفته است در واپسین روز‌های حضور خود در کاخ سفید سیاست زمین سوخته را در عرصه روابط خارجی پیش گرفته و عرصه را برای دولت بایدن تنگ کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،دستور دونالد ترامپ برای کاهش بیشتر نیرو‌های آمریکایی مستقر در افغانستان و عراق آخرین حرکت او در فهرست رو به رشد فعالیت هایش در آخرین هفته‌های حضورش در کاخ سفید است و بدین معناست که او تلاش می‌کند تا دست جو بایدن، رئیس جمهور منتخب، را در پوست گردو بگذارد.

«سی ان ان» به نقل از از یک مقام دولتی نوشت که کاخ سفید به کریستوفر میلر، سرپرست تازه منصوب شده وزارت دفاع، دستور داده است تا در هفته‌های پیش رو بر جنگ سایبری و غیرمعمول، به ویژه در رابطه با چین، متمرکز شود. ترامپ همچنین قصد دارد جنبش انصارالله یمن را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی کند که در این صورت تلاش‌ها برای ایجاد صلح در این کشور پیچیده‌تر خواهد شد. او همچنین با عجله اجازه فروش حجم زیادی از تسلیحات را صادر کرده است که به تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه منجر خواهد شد.

تیم ترامپ یادداشت‌هایی را که به لحاظ قانونی برای انتقال قدرت لازمند و چالش‌های سیاسی را توصیف می‌کنند آماده کرده است، اما بحثی در مورد اقداماتی که انجام یا متوقف خواهد شد نکرده اند. یک مقام دولتی دیگر به «سی ان ان» گفته است هدف کاخ سفید این است که آن قدر آتش بیافروزد که فرونشاندن همه آن‌ها برای دولت ترامپ دشوار باشد.

این راهبرد با رویه‌های سابق بسیار متفاوت است، می‌تواند خطرات علیه امنیت ملی ایالات متحده را افزایش داده و قطعا چالش‌های پیش روی تیم بایدن را در هم خواهد آمیخت. البته ممکن است این اقدامات نتیجه عکس بدهد. تحلیلگران و افراد نزدیک به تیم انتقالی بایدن تاکید دارند که تیم ترامپ ممکن است چنان تهاجمی عمل کند که برگرداندن برخی از این گام‌ها بتواند برای دولت بایدن در مقابل دشمنان به معنای نشان دادن حسن نیست و یک اهرم قدرت در مذاکرات باشد.

آن‌ها می‌گویند در موضوعات دیگر هم ممکن است تیم ترامپ روش را با اصل موضوع قاطی کرده باشند که تفاوت میان ترامپ و بایدن لزوما درباره هدف نهایی در یک مسئله نیست، مانند خروج از افغانستان یا ایران فاقد سلاح هسته ای، بلکه مسئله شیوه‌ای است که هر رهبری ممکن است برای رسیدن به آن دنبال کند.

تریتا پارسی، دبیر اجرایی «موسسه کشورداری مسئولانه کوئینسی»، می‌گوید: «این باور که بایدن به نوعی نرم‌تر است به خیلی چیز‌ها ربط ندارد.»

رئیس سابق شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) با اشاره به برنامه هسته‌ای ایران، خروج از افغانستان و مدیریت روابط با چین اضافه می‌کند: «دولت بایدن احتمالا بسیاری از سیاست‌ها را ادامه خواهد داد، اما به شیوه‌ای متفاوت.»

برخی دیگر از تحلیلگران فکر می‌کنند با توجه به این که ترامپ برای سال ۲۰۲۴ هم وارد رقابت خواهد شد، تخریب گزینه‌های دولت بایدن احتمالا هدف دوم او باشد.

چارلز لیستر، عضو ارشد «موسسه خاورمیانه» در این رابطه می‌گوید: «من فکر می‌کنم ترامپ با سرعت بخشیدن به فرآیند عملی کردن برخی از مهم‌ترین وعده هایش در سیاست خارجی طی دو ماه آینده، تلاش می‌کند تا به پایگاه هوادارانش نشان دهد که اگر او دوباره انتخاب می‌شد، دقیقا همان کاری را می‌کرد که وعده داده بود.»

خودداری تیم ترامپ از همکاری با تیم بایدن در تقابل با رویه‌ها در زمان انتقال دولت‌های پیشین است. دولت باراک اوباما در اواخر سال ۲۰۱۶ و اوایل سال ۲۰۱۷ طرح حمله به داعش را نهایی کرده بود، اما تصمیم نهایی را به دولت ترامپ که قرار بود کار خود را آغاز کند واگذار کرد، چرا که او باید عملیات‌ها را اجرا می‌کرد و با پیامد‌های آن کنار می‌آمد. مقامات دولت جرج بوش هم همین کار را برای دولت اوباما انجام داده بودند.

منبع: پارسینه

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.