حسن جلیلی مسئول تحقیق و توسعه گروه دارویی برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: از بدو شیوع کرونا در کشور، تیمهای تحقیقاتی داخلی، تولید واکسن را مانند دیگر کشورهای دنیا را به عنوان یکی از اولویتهای خود قرار دادند.
او با بیان اینکه در مراحل تحقیقاتی رصد شد که کدام پلتفرمها شانس موفقیت بیشتری دارد، گفت: چندین پلتفرم انتخاب شد که مبتنی به نسل یک، نسل دو نسل سه بودند و کار تحقیقاتی برای تولید واکسن آغاز شد.
جلیلی گفت: درحال حاضر چند پلتفرمی که ما در ستاد اجرایی فرمان امام بر روی آن کار میکنیم مراحل تست پیش بالینی (حیوانی) خود را با موفقیت سپری کردند.
مسئول تحقیق و توسعه گروه دارویی برکت ادامه داد: یکی از پلتفرمهای بر روی موش، خرگوش، خوکچه هندی و میمون با موفقیت کامل پاسخ مثبت داده است و این به آن معنا است که واکسن حیوان را ایمن کرده است و هیچگونه عارضهای متوجه آن نشده است.
او با بیان اینکه طبق پروتکلهای بین المللی آزمایشها انجام شده و از هیچ شاخصهای صرف نظر نشده است، تصریح کرد: تمام تلاش بر این بوده است که یک واکسن موثر در کوتاهترین زمان ممکن در اختیار مردم قرار بگیرد.
جلیلی ادامه داد: در سراسر دنیا یکی از مشکلاتی که واکسنها داشتند تولید انبوه آن بوده است.
مسئول تحقیق و توسعه گروه دارویی برکت با بیان اینکه هیچ وقت در تاریخ بشریت اتفاق نیوفتاده است که واکسن مورد نیاز در یک مقطع کوتاه به چندین میلیارد دوز برسد، گفت: این مسئله از روز اول مورد توجه محققین قرار گرفت و از طرفی هر زمانی که هر کدام از پلتفرمها در اختیار کارخانهای قرار گرفت باید امکان تولید انبوه آن پلتفرم فراهم شده باشد.
او ادامه داد: اگر تولید انبوه واکسن احتیاج به زیر ساختهایی نیاز داشت باید زیر ساختهای جزئی و کلی فراهم شود و یا اگر تجهیزاتی مورد نیاز بود، تهیه شود تا در اسرع وقت تولید انبوه آغاز شود.
جلیلی ادامه داد: پلتفرمهای موفقیت آمیز کشور در سراسر دنیا فاز یک، دو و یا سه را گذرانده اند و احتمالا تا چند وقت دیگر برای تولید انبوه تأییده میگیرند و ما هم همان پلتفرمها را کار میکنیم.
مسئول تحقیق و توسعه گروه دارویی برکت افزود: درخواستهایی برای وارد شدن به مرحله تست انسانی واکسنهای درحال ساخت به وزارت بهداشت داده شده است.
او با بیان اینکه کارشناسان خبره وزارت بهداشت در حال بررسی تمامی نتایجات هستند، گفت: اگر احیانا نقصهایی وجود داشته باشد با کمک و مشاوره نخبگان در کوتاهترین زمان ممکن نقصها برطرف میشوند.
جلیلی افزود: طی گفته وزیر بهداشت امیدواریم طی چند هفته آینده تست بالینی انسانی واکسنهای تولید شده، آغاز شود.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/
تا بخواید بسازید مردم جون دادن
بعدشم تا آقازاده ها و اقایون موندن،حالا حالا چیزی به مردم نمیرسه