محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار و ۷۹۵ تومان تا ۲۰ هزار تومان، مرغ آماده به طبخ درب کشتارگاه ۲۵ هزار و ۳۲۰ تا ۲۷ هزار تومان و در خرده فروشی ۳۰ هزار تومان است.
وی افزود: با توجه به نزدیک شدن به پایان ماه، واریز حقوق کارمندی و کارگری و ازدیاد تقاضا برای خرید پیش بینی میشود که قیمت مرغ در بازار افزایش یابد.
کمالی سروستانی درباره تاثیر تعطیلی ۲ هفته ای بر بازار مرغ بیان کرد: طی این ۲ هفته برای ارزاق عمومی محدودیت و تعطیلی وجود ندارد و تنها باید منتظر ماند و دید که وضعیت مصرفی خانوار چطور خواهد بود.
وی ادامه داد: مرغداران کماکان نگران تامین نهادههای دامی هستتد که با استمرار روند فعلی احتمال میدهیم که قیمت مرغ در بازار افزایش یابد.
این مقام مسئول از افزایش قیمت مصوب نهادههای دامی خبر داد و گفت: روز گذشته ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلو ذرت را یک هزار و ۷۰۰ تومان، کنجاله سویا را ۳ هزار و ۲۲۰ تومان و لوبیا سویا را ۳ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرد که افزایش قیمتها اثر خود را بر بازار آزاد گذاشته است.
به گفته وی، با وجود آنکه صد درصد نیاز مرغداران از طریق سامانه بازارگاه تامین نمیشود و تولیدکنندگان در تامین نهاده با مشکلات زیادی روبرو هستند، همین امر موجب شده مرغداران در امر جوجه ریزی احتیاط کنند که ثبات قیمت مرغ طی هفتههای اخیر مصداق بارز این موضوع است.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران رغبتی به جوجه ریزی ندارند، بیان کرد: بنابر آمار از ابتدای آبان تاکنون ۹۵ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که پیش بینی میشود تا پایان ماه به ۱۰۵ میلیون قطعه برسد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه فضای تامین نهاده دامی در حدی نیست که مرغداران تصور میکردند وزارت جهاد کشاورزی در سامانه عرضه کند، به همین خاطر رغبتی به جوجه ریزی ندارند که این امر منجر به کاهش قیمت جوجه در بازار شده است.
کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: بازار مرغ به تامین نهادههای دامی بستگی دارد به طوریکه با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه میکنند.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی نسبت به واردات مرغ و در معرض خطر بودن تولید داخل هشدار داد و گفت: با توجه به نگرانی مرغداران از آینده با احتیاط جوجه ریزی میکنند که اگر برای تامین نهاده دامی از سامانه بازارگاه تدابیری به کار گرفته نشود، از صادرکننده به واردکننده مرغ تبدیل خواهیم شد.
کمالی سروستانی با انتقاد از کیفیت کنجاله سویا بیان کرد: هم اکنون کیفیت کنجاله سویا دولتی و آزاد به دلیل آنکه مدت زیادی در گمرک مانده، مناسب نیست و گزارشهای زیادی از تقلب داریم به طوریکه علی رغم خرید نهاده با قیمت بالا، کیفیت مناسب نیست.
به گفته این مقام مسئول، با وجود آنکه دولت تاکنون به تعهدات خود مبنی بر تامین کامل نهادههای دامی عمل نکرده است، از این رو امکان عرضه با نرخ مصوب وجود ندارد.
کمالی سروستانی با بیان اینکه آماری از زیان مرغداران طی ماههای اخیر در دسترس نیست، گفت: اگر تامیننهادهها هر چه زودتر به روال عادی بازگردد، مرغداران اقدام به جوجه ریزی میکنند، در غیر این صورت صنعت با چالش جدی مواجه میشود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت عرضه مرغ به بازار بیان کرد: هم اکنون عرضه مرغ به بازار به حدی نیست که بازار اشباع باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه نظر مثبتی در خصوص سامانه بازارگاه نداریم، گفت: این سامانه بالغ بر ۳۰ مورد ایراد دارد که به مسئولان وزارت جهاد اشکالات را مطرح کردیم که امیدواریم با هدایت و رفع مشکلات، سامانه را به سمت مسیر صحیحی هدایت کنند یا امورعملیاتی را به تشکلها و اتحادیه واگذار کند و دولت تنها نقش نظارتی و مدیریتی داشته باشد، در غیر این صورت سامانه بازارگاه باید تعطیل شود.
وی با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان امکان پذیر نیست، گفت: مسئولان ستاد تنطیم بازار، قیمت مرغ را باید نرخ منطقی، متناسب با هزینههای تولید و واقعیت اعلام کنند، در غیر این صورت نرخ دستوری شرایط قیمت در بازار را بدتر میکند چرا که مرغداران در ماه بعد تمایلی به جوجه ریزی نخواهند داشت، درحالیکه با اعلام قیمت منطقی علاوه بر امکان خرید برای پشتیبانی امور دام به منظور تامین ذخایر، تولیدکننده هم متحمل زیان نخواهد شد.
اسداله نژاد ادامه داد: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل به علت کمبود و گرانی نهاده دامی۷ درصد کاهش یافته است.
به گفته این مقام مسئول، با وجود آنکه دولت تاکنون به تعهدات خود مبنی بر تامین کامل نهادههای دامی عمل نکرده است، از این رو امکان عرضه با نرخ مصوب وجود ندارد.
وی افزود: ستاد تنظیم بازار و تعزیرات قبل از اینکه به دنبال اجرای قیمت مرغ با نرخ مصوب باشند، این موضوع را باید پیگیری کنند که چرا نهاده با نرخ مصوب بدست مرغدار نمیرسد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره تاثیر ساماندهی بازارگاه نهاده دامی بر بازار مرغ بیان کرد: ساماندهی بازارگاه نهاده دامی در ارتباط با مرغ گوشتی نتایج مثبتی نداشته است چرا که واحدهای مرغداری در کنار هم با ظرفیت مساوی به یکی نهاده تعلق نگرفته یا میزان عرضه متفاوت بوده است.
انتهای پیام/