به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، با سفر به جنوب غرب شهرستان شاهرود به دهستان طرود میرسیم. دهستانی که برای مردم شاهرود و استان سمنان یادآور نخلستانهای زیبای خرما و پرورش شتر است.
همچنین برای برخی نیز صحنههایی کمنظیر از شن و رمل و کویر را به یاد میآورد که چشم هر بینندهای را مجذوب کرده و زیبایی چشمنوازی را هدیه میکند؛ اما هر آنچه گفته شد، همه چیزهایی نیست که در این نقطه از شهرستان شاهرود وجود دارد.
شاید برای هر مسافر یا رهگذری که برای اولین بار به دهستان طرود و روستاهای توابع آن سفر میکند، جالب توجه باشد که صدای تولید فرشهای دستباف نیز از کارگاههای کوچک خانگی به گوش میرسد.
چند سالی است که تولید فرشهای دستباف در این منطقه به یکی از حرفههای جذاب برای مردمان آن بهویژه زنان روستایی تبدیل شده است.
کارگاههایی که در مساحتی کم و در بین خانههای مردم همهروزه مشغول فعالیت هستند و تولید فرشهای زیبای دستباف که نتیجه دست هنر زنان روستایی است، نقش و نگاری ماندگار را بر فرشهای تولیدی به یادگار میگذارد.
اما جای خالی یک موضوع بهروشنی احساس میشود و آن عدم توجه به برند سازی و تبلیغ فرش دستباف این منطقه با نام تجاری ویژه خود است. دلیل آن چیست؟
عدم توجه وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر مسئولان و دستاندرکاران سبب شده که فرش دستباف این منطقه در روستاهای طرود و سطوه با این نام صادر نشود.
جالب اینکه خریدار اصلی این فرشها استانهای همجوار سمنان و بهویژه استان اصفهان است و نکته تعجبآور این داستان، برند سازی با اسم خریدار زیر طاقهای فرش دستباف در خود روستا است.
به سراغ یکی از تولیدکنندگان فرش دستباف که رفتیم در جواب گفت: زمانی که فرش در حال آماده شدن است، اسم خریدار در پایین هر فرش با حک شدن نام آن شهرستان، ارسال میشود.
سؤال مهم اینجاست که چرا باید با کمکاری مسئولان و عدم تشویق بخش خصوصی، فرش این منطقه با نام تجاری و برند ویژه خود در جایجای نقاط کشور صادر شود تا دیگر شهرستانهای خارج از استان با سوءاستفاده از هنر دست مردمان نجیب این دیار، فرش را با نام خود معرفی نکنند؟
قطعا ارزشافزوده فرش برند سازی شده و با نام تجاری ویژه، بهمراتب بیش از قیمتهای کنونی خواهد بود و جدای از این موضوع زمینه تبدیلشدن این روستا به قطب فرش دستباف در استان سمنان و رقابت آن با برندها و شهرهای مدعی در این عرصه خواهد شد.
در این رابطه لازم است تا مسئولان دستگاههای اجرایی و متولیان هر چه زودتر به کمک روستاییان این منطقه بشتابند و زمینه تولید بیشتر همراه با تجاریسازی آن و ایجاد نمایشگاهها و فروشگاههای فرش دستباف این منطقه در شهرستان شاهرود و دیگر نقاط استان سمنان را فراهم کنند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب