به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لوبیا چشم بلبلی آنقدر خواص دارد که اگر یکبار وقت بگذاریم و درباره آن بخوانیم، بدون شک در هفته حداقل یک بار یک غذا با آن درست خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی:
برنج: ۴ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی: ۲ پیمانه
شوید خشک: ۶ قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
پودر زعفران: یک قاشق چایخوری سر خالی
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید
طرز تهیه و دستور پخت شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی:
۱ ـ ابتدا برنج را به همراه مقداری نمک در آب حداقل به مدت دو ساعت خیس کنید. لوبیا را نیز شسته و در قابلمه حاوی مقداری آب روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزد. برای پخت لوبیا چشم بلبلی مدت یک ساعت وقت لازم است. بعد از پخت کامل لوبیا، آن را در سبد آبکشی کنید تا آب اضافی آن خارج شود.
۲ ـ پیاز را پوست کنده و پس از شستن به صورت خلالی خرد کنید. سپس در یک تابه گود، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. حالا پیاز خلالی شده را به روغن اضافه کنید. در طول سرخ شدن پیاز، زردچوبه را نیز اضافه کنید.
۳. پس از آن، گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا گوشت نیز سرخ شود. در پایان، ابتدا مقداری نمک اضافه کرده و سپس پودر زعفران را در مقداری آبجوش حل کرده و در این مخلوط بریزید.
۴. حالا در قابلمه را بگذارید تا گوشت روی حرارت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت چرخکرده، نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه است. بعد از پخت گوشت، شعله اجاق گاز را خاموش کرده و تابه را کنار بگذارید.
۵ ـ در قابلمهای متوسط تا نیمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب، جوش بیاید. پس از آن، برنج خیسخورده را به آب جوشیده اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد تا برنج مغز پخت شود. سپس آن را در سبدی ریخته و با آب سرد آبکشی کنید.
۶. حالا مواد تشکیل دهنده این پلوی مخلوط آماده است؛ فقط کافی است آنها را با هم مخلوط کنید. برای این منظور، قابلمه بزرگی آماده کنید و کمی روغن در آن بریزید و حرارت دهید. سپس برشهای سیبزمینی یا نان را در کف قابلمه بچینید و ابتدا مقداری برنج بریزید، سپس روی آن را با مقداری لوبیا و پس از آن مقداری شوید خرد شده بپوشانید.
۷. مرحله اضافه کردن گوشت به پلو، هنگام کشیدن آن در دیس است؛ یعنی پس از هر لایه پلو مقداری گوشت چرخ کرده آماده را نیز لابهلای آن بریزید. البته پیش از کشیدن برنج، گوشت را چند دقیقه روی حرارت اجاق گاز گرم کنید.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/