به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره جایگاه فعلی شرکتهای دانش بنیان و نقش آنها در اقتصاد کشور، گفت: با تصویب قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان، نقش مهمی برای شرکتهای دانش بنیان در اقتصاد، تولید و صنعت دیده شده بود و انتظار میرفت که سریعتر به اهداف مذکور دست یابیم، اما با وجود مشکلات اقتصادی که در کشور ایجاد شده، طبیعی است که توسعه و رشد پرشتاب این شرکتها با هدفگذاری پیش بینی شده فاصله داشته باشد.
نماینده مردم نیشابور در مجلس ادامه داد: قرار بود از فرصت شرکتهای دانش بنیان در کشاورزی، تولید، عمران و حوزههای مختلف استفاده کنیم تا دستیابی به خدمات و مسیر فرآیندهای طولانی مدت کوتاه شود. در واقع تفاوت شرکت دانش بنیان با یک شرکت غیر دانش بنیان در این است که علاوه بر کاهش هزینههای تولید، بهرهوری و راندمان کار افزایش یافته و مسیر و زمان دستیابی به محصول یا خدمات کوتاه شود. این شیوهای است که کشورهای پیشرفته از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان برای کوتاه کردن زمان تولید و افزایش بهرهوری استفاده میکنند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در ادامه در مورد توان بالای شرکتهای دانش بنیان ایرانی در تامین نیازهای اساسی کشور گفت: استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مختلف در حال افزایش است و نمونه بارز آن زمان همیاری در مبارزه با شیوع ویروس کرونا بود؛ به عنوان مثال یک شرکت دانش بنیان تولیدکننده ونتیلاتور یا دستگاه اکسیژنساز در پارک علم و فناوری مشهد، به کنترل بیماری در کشور کمک کرد و اگر تولیدات این شرکت نبود ما در این حوزه دچار مشکل میشدیم؛ بنابراین اگر شرکتهای دانش بنیان درست هدایت و هدفگذاری شوند و محصولات و خدمات آنها برای عرضه در بازار فروش حمایت شوند بسیار میتوانند در حوزههای مختلف پزشکی و صنعتی به کشور کمک کنند.
ارکانی در مورد کاستیهای قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان، به عدم توجه آن به شرکتهای فناور و خلاق اشاره کرد و گفت: قانون فعلی حمایت از شرکتهای دانش بنیان شامل حال شرکتهای فناور و خلاق نمیشود در حالی که در مسیر بین تبدیل شدن یک شرکت عادی به شرکت دانش بنیان، شرکت فناور و خلاق حضور دارند. ما برای این شرکتهای واسط هیچ قانون حمایتیای نداریم و شرکتهای فناور ما در این مرحله به دلیل عدم حمایت دچار مشکلات متعدد و در مواردی دچار شکست و تعطیلی میشوند، لذا باید قانونی تصویب کنیم که مشمول شرکتهای فناور و خلاق هم شود و این مسئله در حال پیگیری است.
وی در مورد طرح دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی گفت: پیش نویس قانون جهش تولید دانش بنیان در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در حال نهایی شدن است؛ در این طرح تمامی ارکان اکوسیستم نوآوری کشور شامل شرکتهای فناور و خلاق در نظر گرفته شدهاند، چرا که قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان کامل نیست و نقایص و خلاءهایی دارد لذا در پیش نویس جدید شرکتهای خلاق، دانش بنیان و حلقههای اتصالی آنها را مورد توجه قرار دادهایم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان در مورد نهادهای تامین مالی اکوسیستم نوآوری نیز خاطرنشان کرد: برای اینکه تصمیم درست و جامعی بگیریم و موازیکاری را حذف کنیم و اینکه قوانین ضمن داشتن انسجام، پاسخگویی بیشتری داشته باشند در نظر داریم که نظرات ذینفعان این حوزه را دریافت کرده و بعد تصمیمگیری کنیم، بر این اساس با صندوق نوآوری و شکوفایی نیز جلسهای برگزار خواهیم کرد تا بعد از اخذ نظرات صندوق در مورد برنامههای حمایتی در مجلس تصمیم بگیریم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/