نوسانات قیمت به دامداری‌ های بخش نیم بلوک شهرستان قاین هم رسیده و تأمین نهاده‌ های دام را برای دامداران سخت کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، قیمت بالای نهاده‌  های دامی کمر دامداران را شکسته است. مدتی است که دامداران به سختی می‌توانند نهاده‌ های لازم برای خوراک دام شان را تأمین کنند.

صفری یکی از دامداران منطقه با بیان اینکه از صبح تا ساعت یک بعد از ظهر در صف برای گرفتن دو کیسه خوراک هستم گفت: متأسفانه هیچ ثباتی در قیمت نهاده‌ های دامی نیست و حتی تغییر قیمت اقلام مورد نیاز به یک ماه نمی‌رسد و هر روز شاهد افزایش قیمت نهاده‌ های دامی هستیم.

او تأکید کرد: هم‌اکنون قیمت خوراک دام بیش از ۳۵ درصد رشد داشته است، اما شاهد کاهش ۱۰ هزار تومانی قیمت گوسفند زنده در بازار هستیم و گوسفند زنده بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

میامی دیگر شهروندی است که اعتراض خود را دراین زمینه این گونه گفت: اولین بار نیست که موضوع کمبود و گرانی نهاده‌ های دامی و عدم‌ تناسب قیمت نهاده با قیمت گوشت و شیر، زمینه اعتراض و گلایه مردم و دامداران را به وجود آورده است وگرانی نهاده‌ ها و خوراک دام و عدم‌ دریافت بسته‌ های حمایتی دولت باعث گلایه‌ی دامداران این شهر شده است.

او ضمن انتقاد شدید از روند نرخ‌گذاری و گرانی نهاده‌ های دامی گفت: در شرایط کنونی که باید نهاده‌ های دامی ارزان‌تر به دست دامدار برسد، اما اصلا نهاده‌ های یارانه‌ای دامی به دامداران واقعی این شهر نمی‌رسد.

رادپور دیگر دامدار منطقه با بیان اینکه فقط شعار حمایت از دامدار می‌شنویم اظهار کرد: با وضعیت فعلی اگر گاو‌ها و گوسفند‌ های خودمان را بفروشیم دیگر شاهد ضرر بیشتر نخواهیم بود.

او با بیان این‌که هر روز بر مشکلات دامداران افزوده می‌شود گفت: وام از بانک گرفتیم تا برای دام‌ ها علوفه بخریم، اما با این شرایط نمی‌توانیم گاوداری و دامداری را اداره کنیم و رو به ورشکستی می‌رویم.


بیشتر بخوانید


رادپور تصریح کرد: دامداران شیر تولید می‌کنند دیگر کارد به استخوا رسیده، لازم است دولت علوفه دامدار را تأمین کند.

کسی پاسخگوی مشکلات دامداران نیست

حجت الاسلام یعقوبی امام جمعه خضری دشت بیاض گفت: اکنون گوشت و شیر در پایین‌ترین نرخ از دامدار خریداری می‌شود و اما در عوض ذرت و علوفه با بالاترین قیمت باید در بازار سیاه برای دام تهیه شود.

او با اشاره به اینکه کسی پاسخگوی مشکلات دامداران نیست و اصلا نهاده‌ های یارانه‌ای بین دامداران توزیع نمی‌شود و در توزیع مشکلات فراوان وجود دارد، افزود: چگونه است دامداران باید برای تهیه کنسانتره و نهاده‌های دامی در بازار آزاد پول را نقدی پرداخت کنند، اما کارخانه‌دار، شیری که از این افرادخریداری می‌کند هزینه‌اش را چند ماه بعد پرداخت می‌کنند؟

امام جمعه خضری دشت بیاض از مسئولان شهرستان و استان خواست تا در وضعیت شیوع بیماری کرونا و مشکلات ناشی از این بیماری مسئولان استان و شهرستان برنامه‌ای برای قشر دامدار داشته باشند.

حسینیان عضو شورای خضری دشت بیاض افزود: هم اکنون افزایش قیمت و عدم ثبات در قیمت نهاده‌ها باعث ضرر به دامداران می‌شود.

او بیان کرد: مشکلاتی همچون عدم تامین جو و خوراک از طرف دولت نیز باعث آسیب به صنعت دامپروری و واریز سود اصلی به جیب دلالان شده است.

حسینیان اظهار کرد: دامداری از گذشته‌ های دور، منبعی برای ارتزاق و اشتغال مردم دیار خضری دشت بیاض بوده و همواره بخش اعظمی از مردم منطقه در این حوزه فعالیت می‌ کنند.

عضو شورای خضری دشت بیاض ادامه داد: اما در سال‌ های اخیر دامداران با مشکلات بسیاری از حمله عدم حمایت از فعالان حوزه دامداری و نرخ بالای نهاده‌ها بوده اند که همه و همه دست‌ به‌ دست هم داده تا مشکلاتی بر سر راه فعالیتشان به وجود آید.

او از مسئولین استان و شهرستان خواست تا اقدامات لازم و جدی برای مشکلات این قشر در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/ ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار