به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان: صفیه میرزایی متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت : با توجه به مقالات روز دنیا و به ویژه مقالات داخلی، گلاب به علت اثرات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی می تواند در سلامت پوست، مو و کاهش خطر ابتلاء به سرطان مؤثر باشد.
او کاهش فشارخون، کاهش اثرات ضدالتهابی ناشی از آسیب های ریوی و نیز کاهش اسیدیته معده در افرادی که دارای ریفلاکس اسید معده هستند را از دیگر خواص گلاب برشمرد و تأکید کرد: با وجود این خواص، تاکنون هیچ کارآزمایی بالینی تأیید شده ای مبنی بر اثربخشی استفاده از بخور «جوش شیرین» و یا «گلاب» در درمان و یا کاهش علائم بیماری کرونا انجام نشده است.
میرزایی افزود: صرفاً به علت بهبود در علائم تنفسی در برخی بیماران که از جوش شیرین و یا گلاب استفاده کردند، نمی توان توصیه کلی برای همه بیماران داشت ضمن اینکه حدود ۸۰ درصد از افراد به نوع خفیف و یا متوسط بیماری کووید ۱۹ مبتلا می شوند که با استراحت و تغذیه مناسب قابل درمان است و ۲۰ درصد دیگر علائم شدیدتری از بیماری نشان می دهند بنابراین چون گستره بیماری متنوع است نمی توان بدون انجام کارآزمایی بالینی توصیه ای مبنی براستفاده بخور جوش شیرین و یا گلاب را برای درمان کرونا داشت.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه گلاب تا حدودی خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد گفت: با این حال نمی توان خاصیت ضدعفونی کنندگی گلاب را به اندازه الکل و مشتقات آن دانست و روش های ضدعفونی را به گلاب منحصر کرد و بهتر است طبق دستورالعمل ها و شیوه نامه های بهداشتی که اثربخشی آنها از سوی سازمان بهداشت جهانی تأیید شده است؛ برای مقابله با این ویروس عمل کنیم.
او بیان کرد: با توجه به اینکه فرمول شیمیایی جوش شیرین NaHCO۳ است، یکی از ترکیباتی که در اثر حلالیت در آب ایجاد می کند کربن دی اکسید است، پس بخور آن برای فرد مبتلا که دارای ضعف تنفسی و کاهش سطح اکسیژن خون است، حالت خفگی ایجاد می کند.
میرزایی گفت: پس با توجه به اینکه تاکنون هیچ کارآزمایی بالینی و مطالعه علمی با حجم نمونه بالا بر روی گلاب و یا جوش شیرین و اثربخشی آنها در بهبود علائم بیماری کرونا انجام نشده است نمی توان مصرف هیچ یک از این دو ماده را برای پیشگیری و یا بهبود علائم این بیماری توصیه کرد.
انتهای پیام/م