به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران یکی از ۱۳ عضو باشگاه فضایی جهان است و این عامل نشان دهنده این نکته است که ما میتوانیم ماهواره بسازیم، آن را به فضا پرتاب کنیم و علاوه بر آن این ماهواره می تواند در مدار هم قرار بگیرد.
اما تاکنون ایران چندین پرتاب ماهواره ناموفق داشته است که دلیل آن آزمون و طی طریق برای رسیدن به این فناوری فضایی است و به زودی در کشور شاهد پرتابهای موفق نیز خواهیم بود.
در کشور میتوانیم انواع ماهواره را طراحی و تولید کنیم. سازمان فضایی با همکاری پژوهشگاه فضایی و دانشگاه صنعتی امیر کبیر و علم و صنعت تاکنون ۱۸ ماهواره مخابراتی و سنجش از راه دور طراحی و تولید کرده اند.
حدود یک دهه پیش ماهواره های ایرانی با قدرت تفکیک هزار متر و ارتفاع مداری ۲۵۰ کیلومتری طراحی میشدند، اما حالا با قدرت تفکیک ۲۰ متری و ارتفاع مداری ۵۰۰ کیلومتر طراحی و ساخته میشوند و هم اکنون وزنی دو برابر قبل و طول عمر مداری ۱۶ برابری نسبت به نمونههای اولیه دارند.
این دستاورد کم نظیر در چند سال گذشته اتفاق افتاده و کشور ما را از مرحله طراحی و تولید به مرحله ماهوارههای عملیاتی و کاربردی ارتقا داده است. در حال حاضر دانشگاههای علم و صنعت، شریف، امیر کبیر، ۳۰ دانشگاه دیگر و ۷۰ شرکت خصوصی با همکاری وزارت ارتباطات به صورت مستقیم علاقهمند به پروژههای ساخت و بهره برداری از ماهواره بوده و برای تحقق آن در داخل کشور در حال فعالیت هستند.
بیش از ۱۲۰ نفر در رشتههای فنی و مهندسی با گرایش طراحی و ساخت ماهواره در کشور ما دانش آموخته شدند و به مراکز تحقیقاتی پیوسته اند.
انتهای پیام/