رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: میزان صادرات استان از ابتدای امسال تا پایان مهرماه برمبنای مبدا تولید، ۱۰۴ میلیون دلار بوده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،به نقل از سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، سیجانی،رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در گفت‌وگویی، بیان کرد: میزان صادرات کالا‌های غیرنفتی از گمرکات استان از ابتدای امسال تا پایان مهرماه به ارزش ۷۱ میلیون دلار و وزن ۵۹ هزار تن و میزان صادرات استان قم بر اساس میزان مبدأ تولید به ارزش ۱۰۴ میلیون دلار و وزن ۹۲ هزار تن بوده است.

او افزود: عمده کالا‌های صادراتی به ترتیب ارزش صادرات شامل مفتول مسی، مواد پلاستیکی، محصولات فلزی، ماشین‌آلات، وسایل مکانیکی، آلومینیوم و مصنوعات آن، سوخت‌ها و روغن‌های معدنی، کفش، محصولات شیمیایی آلی، چربی‌ها و روغن‌های گیاهی و حیوانی، الیاف پلی‌استر بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم کشور‌های هدف صادراتی از استان قم را نیز مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: عراق، افغانستان، چین، ترکیه، امارات، هند، پاکستان، ازبکستان، آذربایجان، ارمنستان کشور‌هایی بوده‌اند که بیشترین صادرات از قم به این کشور‌ها انجام‌شده است.

سیجانی با اشاره به میزان واردات استان قم در هفت ماه گذشته امسال نیز تصریح کرد: میزان واردات در این هفت ماه به استان به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار و وزن ۲۷.۶ هزار تن بوده است.

به گفته او مهم‌ترین کالا‌های وارداتی استان در این مدت ماشین‌آلات، وسایل مکانیکی، قطعات منفصله ماشین‌آلات راهسازی، دستگاه‌های برقی و اجزاء و قطعات آن‌ها، الیاف سنتتیک یا مصنوعی غیر یکسره، وسایل نقلیه زمینی غیر از نواقل روی خط راه‌آهن یا تراموای، مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته‌شده از این مواد، چای- ماته و ادویه، دستگاه‌های اپتیک، کنترل، دستگاه‌های طبی، فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، نیکل و مصنوعات از نیکل بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم ادامه داد: بیشترین حجم واردات به استان از کشور‌های چین، ترکیه، امارات، ایتالیا، هند، عمان، اوکراین، ژاپن، عراق و فرانسه انجام شده است.

او همچنین با اشاره به اهمیت صادرات با توجه به شیوع کرونا، از صدور ۱۱۷ کارت بازرگانی در بخش تولید و ۷۷ کارت بازرگانی در بخش تجاری تا پایان مهرماه امسال خبر داد و گفت: در حال حاضر ۶۰۶ کارت بازرگانی در استان قم وجود دارد که ۴۷۷ فقره تولیدی و ۱۲۹ فقره تجاری است.

حجم سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای واحد‌های صنعتی استان قم فراتر از ۵۱ هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در حدود ۲هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی و تولیدی استان برای بیش از ۵۸ هزار تن فرصت اشتغال ایجادشده است.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.