به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دیلی میل یک مطالعه جدید نشان داد که پستانداران دریایی مانند نهنگها و دلفینها هم در معرض خطر ویروس کرونا قرار دارند.
ویروس کووید ۱۹ ابتدا با انتقال از خفاشها به انسان باعث آلودگی انسانها و ایجاد بیماری شد. حالا مشخص شده است که این ویروس میتواند بین گونههای دیگر جانوری نیز منتقل شود و جانوران دیگر را نیز آلوده کند. پژوهشگران دانشگاه دالهاوزی در کانادا اعلام کردند که پستانداران دریایی مانند نهنگها و دلفینها در برابر ویروس کرونا مقاوم نیستند و ممکن است به این ویروس آلوده شوند.
در گزارشهای گذشته مشخص شده بود که ویروس کرونا در فاضلاب شهری وجود دارد و همچنین محققان معتقدند که فاضلابهای تصفیه نشده وارد آبها شده و حیوانات آبزی را آلوده میکند.
این محققان کانادایی ژنوم ۳۶ پستاندار دریایی را تحت نظر قرار دادند و احتمال آلودگی این حیوانات را توسط ویروس کرونا بررسی کردند آنها دریافتند که حداقل ۱۵ گونه پستاندار دریایی به دلیل داشتن گیرنده آنزیم ACE۲ ممکن است توسط ویروس کرونا آلوده شوند.
گیرنده آنزیم ACE۲ پروتئینی است که در سطح سلولها قرار دارد و یکی از راههای ورود ویروس کووید ۱۹ است. از ۳۶ گونه مورد بررسی ۲۱ گونه نهنگها و دلفینها بودند.
گراهام دلیر، مدیر تحقیقات و یکی از محققان این مطالعه گفت: بسیاری از این گونهها به شدت تهدید میشوند و حتی در معرض خطر انقراض هستند.
او افزود: در گذشته این حیوانات توسط انواع متفاوت ویروسهای کرونا ویروس که باعث بیماری خفیف و آسیب به ریهها میشود، آلوده شده اند.
بسیاری از کارشناسان معتقداند: که حتی اگر واکسن و درمانی برای بیماری کرونا پیدا شود، اما حیوانات به این ویروس آلوده شوند، باعث به وجود آمدن مخازن بیماری میشوند و گونههای پیچیده تری از این ویروس ایجاد میکنند.
از جمله حیوانی که در مطالعات قبلی بررسی شدند و در برابر کرونا مقام نبودند میتوان به سگ ها، گربهها خرگوشها و راسوها اشاره کرد.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/