مصطفی سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برنامههای سازمان تامین اجتماعی برای مقابله با پیری جمعیت و افزایش تعداد مستمری بگیران، اظهار کرد: پیری جمعیت و افزایش تعداد مستمریبگیران یکی از چالشهای تمامی صندوقهای بیمهای در کشور است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: روزی که صندوقهای بیمهای شروع به کار کردن فقط ورودی داشتهاند و افراد در سنوات اول اصلاً بازنشسته نمی شدند چراکه تازه بیمهپرداز شده بودند و سابقهشان برای بازنشستگی کافی نبود.
وی افزود: کم کم افرادی که ابتدا وارد صندوقهای بیمهای شدند بعد از ۲۰ یا ۳۰ سال به بازنشستگی رسیدند و سالهای بعد درصد بازنشسته ها بیشتر شد، پیری جمعیت یک چالش دیگری است که در سالهای آینده با آن مواجهه هستیم.
سالاری با اشاره به اینکه برای پایداری منابع تامین اجتماعی در بلندمدت باید اصلاحاتی را در مقررات انجام دهیم، ادامه داد: در حال حاضر در کوتاه مدت مشکلی در درآمد و هزینه تامین اجتماعی نداریم اما اگر اصلاحاتی در مسائل بازنشستگی و سایر مسائل انجام نشود ممکن است در بلند مدت با مشکل مواجهه شویم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: با مرکز پژوهشهای مجلس در حال مذاکره هستیم تا برخی از قوانین تامین اجتماعی که ممکن است در بلندمدت باعث ایجاد مشکلاتی در تامین درآمد و هزینه سازمان شود، انجام دهیم.
وی با بیان اینکه یکی از این موضوعاتی که باید اصلاح شود شرایط بازنشستگی و شرایط مشاغل سخت و زیان آور است، اضافه کرد: درست است که برخی از مشاغل سخت و زیان آور هستند اما شرایط سخت و زیان آور باید تغییر کند چرا که باید کاری کنیم سازمان تامین اجتماعی با مشکل مواجهه نشود.
سالاری با اشاره به اینکه شرایط بیمه های حمایتی دولت باید تغییر کند، ادامه داد: بیمههای حمایتی دولت، بیمههایی هستند که بخشی از حق بیمه، بیمه شده را دولت و بخشی را خود بیمهشده پرداخت میکند و تامین اجتماعی نیز پوشش بیمه ای را برای بیمهشدگان فراهم میکند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: باید نحوه محاسبه و مشمولان واقعی بررسی شود همچنین حتماً باید دقت کنیم تا افرادی که تحت پوشش این بیمه ها قرار میگیرند واقعاً نیازمند این بیمهها باشند و خودشان توانایی بیمه کردن خودشان را در قالب بیمه های اختیاری و خویش فرما نداشته باشند.
وی بیان کرد: موارد زیادی وجود دارد که نیازمند ساماندهی هستند و باید بدون اینکه حق کارگر و کارفرما در تغییرات و اصلاحات قوانین تضعیف شود، اصلاحات صورت گیرد.
سالاری خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم به یک تفاهم مشترک با جامعه کارگری و کارفرمایی برسیم و بتوانیم برخی از قوانین موجود را اصلاح کنیم تا یکی از دغدغههای اصلی کشور که بحث افزایش تعداد مستمریبگیران صندوقهای بیمهای است را جبران کنیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/