جواد محمدی، دبیر هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شیوه جذب هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان گفت: اساتید متقاضی هیات علمی شدن در دانشگاه فرهنگیان باید شرایط علمی لازم را داشته باشند تا جذب شوند.
محمدی گفت: این اساتید باید شرایطی مثل ماندگاری ۱۰ ساله در دانشگاههای محل تحصیل را دارا باشند تا بتوانند شرایط لازم را احراز کنند. دانشگاههای مهمی مثل دانشگاه فرهنگیان باید سطح جذب هیات علمی بالاتری از سایر دانشگاهها داشته باشند، زیرا این افراد در حال تربیت دانشجویانی هستند که بعد از چند سال به مدارس وارد و مسئولیت ارائه آموزش به دانش آموزان را عهده دار میشوند.
محمدی افزود: نمیتوان فردی که در دانشگاه کشورهایی مثل ارمنستان و تاجیکستان تحصیل کرده و در برخی موارد به صورت غیر حضوری هم به تحصیل پرداخته و مدرک گرفته است، انتظار داشته باشد که عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان بشود.
او در ادامه توضیح داد: وزارت علوم هم این شیوه جذب را نمیپذیرد. کسانی که مشمول بند «پ» و «ز» جذب هیات علمی هستند راحتتر می توانند در این دانشگاه جذب شوند همچنین باید به این نکته دقت کرد که با استفاده از بند «پ» و «ز» قانون برنامه پنچم و ششم فقط مشکل سنی بالاتر از ۷۰ سال حل میشود و مشکل مدرک حل نمیشود و فرد در صورت که مدرک علمی معتبر نداشته باشد، نمیتواند عضو هیات علمی شود.
محمدی ادامه داد: نیاز سنجی جذب هیات علمی دانشگاه فرهنگیان با توجه به ماموریت گرا بودن آن انجام شده است. دانشگاه فرهنگیان هم تعدادی پرونده برای بررسی به هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری ارسال کرده است و وزارت علوم این پروندهها را با توجه به دو بند «پ» و «ز» بررسی میکند.
گفتنی است، بند «پ» و «ز» قانون برنامه پنجم و ششم توسعه به شرح زیر است.
بند «ز» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه: دانشگاهها و مراکز و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مکلفند حداقل ده درصد اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل رزمندگان با بیش از شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه، جانبازان بالای بیست و پنج درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت، فرزندان جانبازان بالای پنجاه درصد، فرزندان شهداء و فرزندان آزادگان با بیش از سه سال اسارت را که دارای مدرک دکترای تخصصی مورد تأیید وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند به صورت عضو هیأت علمی رسمی قطعی با احتساب سوابق آموزشی، پژوهشی و اجرائی مرتبط و تأثیر آن در پایه و مرتبه علمی بدون الزام به رعایت شرط سنی و آزمون جذب کنند.
بند «پ» ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه: کلیه دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و مراکز علمی که از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی أخذ مجوز کرده اند و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند حداقل بیست درصد اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل فرزندان و همسران شهدا، جانبازان پانزده درصد و بالاتر، آزادگان و همسران و فرزندان آنان، همسران و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر، رزمندگان با حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه که دارای مدرک علمی دکتری مورد تأیید وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند و شرایط علمی مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی را داشته باشند، از طریق استخدام، موافقت با انتقال کارکنان دیگر دستگاهها یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیأت علمی، تأمین و از ابتداء آنان را به صورت عضو هیأت علمی رسمی قطعی با احتساب سوابق آموزشی پژوهشی و اجرائی مرتبط و تأثیر آن در پایه و مرتبه علمی و با رعایت صلاحیتهای اخلاقی استخدام کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
بند پ یعنی پارتی
بند ز یعنی زر و زور
توجه دارید که در بند ز گفته حداقل ۱۰درصد و در بند پ گفته حداقل ۲۰درصد را از سهمیه... جذب کنند! اون هم بدون شرط سنی