به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز قبل بود که خبر کمبود شدید روغن در بازار بین رسانه ها پیچید. خبری که از بین قفسه های خالی فروشگاه ها بیرون آمده بود و میتوانست اخطار ای از جنس کمبود یکی از اقلام اساسی و ضروری مردم باشد.
از هر جای بازار که صدای کمبود بلند شود می توان دلال ها را آنجا پیدا کرد. اعلام خبر کمبود روغن دلیل کافی برای محتکران بود تا روغنها را به چندین برابر قیمت به مصرفکنندگان بفروشند.
چند روز قبل حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی از فروش روغن تا چند برابر قیمت در بازار خبر داد. این یعنی بازاری آشفته که نیاز به تنظیم دارد.
پس پای مسئولان ستاد تنظیم بازار به موضوع روغن باز شد و در نهایت دوشنبه هفته قبل دبیر ستاد تنظیم بازار وعده حل مشکل تا پایان هفته را ما داد.
عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: با تلاشهای انجام شده و پیگیریهای وزیر صمت وقفهای که در تولید روغن به وجود آمده بود با افزایش تولید و افزایش عرضه به بازار در حال حل شدن است.
این مقام مسئول گفت: در زمینه روغن خوراکی خانگی با اقداماتی که در حال انجام است تا پایان هفته مشکلی را نخواهیم داشت و این کالا به وفور در همه فروشگاهها خواهد بود.
قبادی با اشاره به اختلالی که در تامین مواد اولیه و انتقال روغن خام به کارخانهها و واحدهای تولیدی وجود داشت، گفت: مشکل روغن خام هم حل شده است و تولید در این بخش به سرعت در حال انجام است.
بیشتر بخوانید
حالا حدود ۵ روز از تاریخ اعلامی دبیر ستاد تنظیم بازار گذشته و بررسیهای ما نشان میدهد که مشکل بازار روغن کماکان پابرجاست. انبارهای فروش عمده روغن هنوز خالی مانده و خبری از تنظیم بازار نیست. حضور ما در مراکز پخش عمده روغن و مغازههای سطح شهر نشان میدهد که این محصول اساسی یا به دست فروشنده نمیرسد یا کارخانجات آنها را برای چند جعبه روغن، مجبور به خریدن سایر محصولات میکنند.
مشکل کارخانجات روغن تامین مواد اولیه بود؛ مواد اولیهای که سالهاست از طریق واردات تامین میشود و ریشه در زیرساختهای ضعیف کشورمان در این حوزه دارد.
روغن خام سالهاست وارد کشور شده و بعد از فراوری و بسته بندی به فروش میرسد. فرمول آشفته شدن بازار روغن بسیار ساده بود، حدود ۳۰۰ هزار تن روغن خام در گمرک گیر کرد و کاهش حجم تولید بازار را به هم ریخت.
ماجرا که بالا گرفت دولتیها با واردات به داد بازار رسیدند و وزیر صمت از امکان ترخیص کالاها با ارز متقاصی خبر داد.
رزم حسینی گفت: کالاهای وارداتی ۲ گروه هستند؛ گروه اول ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکنند که این کالاها در گمرک باقی میماند تا ارز ۴۲۰۰ تومانی را از بانک مرکزی دریافت کنند و بعد از گمرک ترخیص میشوند و گروه دوم نیز متقاضیانی هستند که ارز نیمایی دریافت میکنند. براساس سیاست جدید، متقاضی که اعلام کند نیاز به ارز نیمایی ندارد اجازه ترخیص داده میشود و افرادی که نیاز به ارز دارند باید در سامانه نیمایی ارز خریداری کنند تا ترخیص کالا صورت گیرد. مصوبه به دست گمرک رسید و فرایند ترخیص آغاز شد.
روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: پس از سفر معاون اول رئیس جمهور به استان هرمزگان برای سرعت بخشی به کالاهای موجود در گمرکهای جمهوری اسلامی، از ۱۱ مهر که حدود ۴۰ روز از آن میگذر حدود ۳۱۱ هزار و ۴۷ تن دانه روغنی به ارزش ۱۶۴ میلیون و ۵۸۱ هزار دلار و ۱۲۱ هزار و ۶۹۷ تن مواد اولیه روغن خوراکی به ارزش ۱۰۴ میلیون ۹۷۶ هزار دلار از گمرکات کشور ترخیص شده است. روزانه بیش از ۴ هزار تن روغن از گمرکات کشور ترخیص میشود.
فرآیند ترخیص آغاز شده اما پیگیریهای ما از واحدهای تولیدی نشان می دهد روغن خام هنوز به آن میزان که باید به دست واحدهای تولید روغن نرسیده است.
بازار آشفته روغن بیش از هر زمانی به افزایش تولید نیاز دارند و مواد اولیه تولید این محصول بیش از گذشته درگیر کارشکنی و وقت کشیها شده است.
موضوع بازار روغن را مجدداً از دبیر ستاد تنظیم بازار پیگیری کردیم و این بار با مشکل جدیدی شدیم.
دبیر ستاد تنظیم بازار مجدد گفت: فرآیند توزیع روغن خام و تامین مواد اولیه آغاز شده و حجم روغن حام باقی مانده در گمرکات کشور هم در حال ترخیص است.
او ادامه داد: بخشی از این مواد اولیه به شرکتهای تولیدی رسیده و مابقی هم به زودی توزیع خواهد شد. فرآیند انتقال و حمل روغن خام از استانهای جنوبی کشور و رسیدن به کارخانجات تولیدی فرایندی زمانبر است و به مرور بیش روغن مورد نیاز بازار تولید و تامین خواهد شد.
به نظر می رسد معاون وزیر صمت در محاسبات خود برای اعلام تاریخ حل مشکل روغن در بازار به مشکل برخورده است. حدود یک هفته از تاریخ اعلامی دبیر ستاد تنظیم بازار گذشته و مشکلات بازار روغن کماکان پابرجاست.
مشخص نیست بهانهها و مشکلات مختلف تا چه زمانی قرار است فرآیند ترخیص را زیر سوال برده و منجر به ادانه روند کمبود بدون دلیل در بازارها شود!
انتهای پیام/
خوب دلال ها هم اگر چه بویی از انسانیت نبردن اما ظاهرشون مثل آدم های عادیه و میشه اون ها رو شناسایی و دستگیر کرد .
چرا اینکار رو یکبار به طور ضزبتی در همه ی صنوف انجام نمیدن تا جامعه از شر این زالوها خلاص بشه .
باید استرس داشته باشه(نبود پوشاک)تا وقتی که 3 _4سالش شد دیگه براش عادی باشه!!!کمبود روغن و کره و،،،،،
تا به سن رشد که رسید،،،اصلا به این چیزها اهمیت نده،،،عجب نسلی بشه نسل این نوزادها!!!
نظارت ضعیف بر بازار خرید و فروش
نتیجه::: تولید کاری پر زحمت و بدون سود است
کاش من هم یک دلال بودم
50تا معاونت داره،
بی خود نیست اینهمه کالای قاچاق وارد کشور میشه!!!
چرا؟؟چون اگر از مبادی رسمی وارد کنن،اونقدر وارد کننده باید دوندگی کنه،تا ارز تهیه کنه و مجوز ترخیص صادر بشه
به قول خودشون کالا رسوب میشه!!!
فکرشو بکنید از لحظه ای که یه نوزاد تو این مملکت به دنیا میاددرگیر بحران پوشاک باید باشه تا لحظه ای که ملک الموت بخواد قبض روحش کنه
میگه باید رب بخرید.هر روز قشقرق یک چیزی بخدا خسته شدیم.به مرگ راضی مان کردید.
احتکار کردن روغن
نیست کلا
احتکار کردن روغن
نیست کلا
نه اینکه وقتی قحطی یک محصول در بازار رخ داد انوقت بفکر تامین مواد اولیه باشند
با این مدیران نفهم چه باید کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تا درس عبرتی بشه برا بقیه.
جریمه هایی که میشن یک دهم سود حاصل از احتکار نمیشه
لذا در ایام جنگ هر کس بیش از انبارهای نعمول جنس احتکار نماید مفسد فی الارض و از ایادی دشمن بوده و حکمش اعدام باشد. مگر اینکه آقای رئیسی به داد مردم برسد از دست این دلالان نابکار
دائم هم به دروغ میگید مشکلی نیست...
من پوشک برای بچه پیدا نمیکنم،قیمت هم که دیگه نگو
من دوقلو دارم گرفتار شدم کی هست جواب بده
آی مسئولین مسلمان نما
بعد از نزدیک به نیم قرن هنوز تو تامین ساده ترین چیز وابسته هستیم به خارج.یه گندم خودکفا هستیم که اونم احتمالا دیگه کشاورزان رغبتی به کاشتش نداشته باشد
واقعا این شیوه ی حکمرانی نوبرشه!!!!!!!!