مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل گفت: ثبت ملی دو شهر صنایع دستی استان اردبیل بررسی نهایی شد.

 

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،  نادر فلاحی، مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل در چهارمین شورای راهبردی انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی صنایع دستی گفت: پرونده شهر عنبران به عنوان شهر ملی گلیم و شهر اصلاندوز به‌عنوان شهر ملی گلیم ورنی دشت مغان از استان اردبیل با حضور پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور، مدیران کل این معاونت و مسئولان استانی بررسی شد.

او افزود: در ابتدای این نشست پرونده ثبت شهر عنبران به‌عنوان شهر ملی گلیم مورد بررسی قرار گرفت.

فلاحی تصریح کرد: در حوزه صنایع‌دستی کار‌های خوبی در استان اردبیل انجام شده که ایجاد مجموعه نگارخانه صنایع‌دستی در پایگاه جهانی شیخ صفی‌الدین، برگزاری دو نمایشگاه و بازارچه صنایع‌دستی دائمی در نمین و عنبران و ... از مهمترین اقدامات ما است.

او در ادامه گفت: از طریق صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر موضوع بیمه هنرمندان را پیگیری می‌کنیم و تاکنون بیشتر فعالان صنایع‌دستی را در استان معرفی کردیم که از این صندوق استفاده می‌کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل افزود: در عنبران معیشت مردم با صنایع‌دستی گره خورده است که در حوزه تولید گلیم کار می‌کنند. در آنجا ما بازارچه دائمی صنایع‌دستی داریم. ۱۵ کارگاه بزرگ صنایع‌دستی در عنبران فعال است. ۱۲۰۰ خانوار به صورت کارگاه کوچک فعال هستند و ۴۰ هنرمند پیشکسوت دارای شناسنامه در حوزه گلیم بافی فعالیت می‌کنند.

در ادامه این نشست پویا محمودیان، معاون صنایع‌دستی کشور با اشاره به ظرفیت‌های استان اردبیل و شهر عنبران گفت: استان اردبیل باید در حوزه صنایع‌دستی نمود بیشتری داشته باشد. با توجه به اینکه هر کدام از استان‌های ما ابتکار عملی داشته‌اند استان اردبیل نیز با تمام ظرفیت‌های خوبی که دارد باید در حوزه صنایع‌دستی بیش از پیش شناخته شود.

او افزود: اقدامات خوبی در عنبران در حوزه صنایع‌دستی انجام شده است. از ظرفیت صدا و سیما در حوزه تبلیغ و ترویج صنایع‌دستی استفاده شود. صدا و سیما روی ظرفیت‌های اشتغال و توان اشتغال صنایع‌دستی، معرفی رشته‌های صنایع‌دستی، جاذبه‌های صنایع‌دستی بیش از پیش کار کند.

محمودیان گفت: اگر عنبران بعد از ثبت ملی، جهانی نیز شود از منظر گردشگر‌پذیری، توجه تجار و بازرگانان می‌تواند خیلی تاثیر‌گذار باشد.

معاون صنایع‌دستی کشور ادامه داد: المان صنایع‌دستی در ورودی شهر حتما وجود داشته باشد. بروشور و کاتالوگ دو زبانه تهیه شود. ضمن این که هر آنچه که بتوانید از منابع استانداری کمک بگیرید و بحث بازارچه‌ها، کیوسک‌ها و... را با جدیت دنبال کنید.

در ادامه این جلسه پرونده شهر اصلاندوز به‌عنوان شهر ملی گلیم ورنی دشت مغان مورد بررسی قرار گرفت که نادر فلاحی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به تشریح ظرفیت‌های این منطقه در تولید گلیم ورنی اشاره کرد و گفت: در اصلاندوز ست تپه تاریخی نادر قرار دارد که این تپه تاریخی گردشگر و بازدیدکننده زیادی دارد. با هدف رونق صنایع‌دستی در این منطقه ۳۰۰ مترمربع را به مرکز آموزش صنایع‌دستی اختصاص داده‌ایم.

او افزود: بیش از۱۲۰۰ صنعت‌گر فعال در حوزه مناطق روستایی و قشلاق‌های اصلاندوز داریم. ۴کارگاه بزرگ ورنی،۸۰۰ کارگاه خانگی،۲۰ بافنده پیشکسوت و یک بازارچه موقت و دائمی صنایع‌دستی نیز در این شهر وجود دارد.

فلاحی در ادامه گفت: بهترین موضوعی که می‌تواند در کنار دامپروری و کشاورزی تقویت شود بحث ورنی‌بافی است توسعه ورنی و ایجاد فضای کسب و کار قطعا می‌تواند ظرفیت‌های خوبی برای این شهر باشد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.