معاون درمان ستاد ملی کرونا استان تهران گفت: در مدیریت بحران همکاری بین بخشی برای کاهش چالش ها ضروری است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: پدافند غیر عامل به معنای این است که جامعه ای با زیرساخت های بهداشتی و درمانی کامل و کم خطر داشته باشیم.
او  با بیان اینکه محورهای پدافند غیرعامل جزء جدا ناپذیر هر سیستمی به شمار می رود و رویکرد پدافند غیرعامل هم مصون‌سازی و کاهش آسیب پذیری سیستم است، افزود: مهمترین چالش در مورد کرونا این است که با یک پدیده بیولوژیک و میکروبی رو به رو هستیم.
 توکلی افزود: اصل اساسی در رویکرد پدافندی و مصون سازی این بوده که جامعه درگیر نشود اما در موضوع کرونا در حال حاضر بحث مصون‌سازی و پیشگیری را نداریم. چون جامعه درگیر شده و اکنون در فاز مقابله هستیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه کرونا جزو مخاطرات پدافندی محسوب می شود، خاطر نشان کرد: اگر بحران کوتاه مدت باشد، می‌توانیم با یک مدیریت قوی آن را کنترل کنیم ولی اگر مدت زمان بحران طولانی باشد برای مدیریت و مقابله با آن باید به عوامل مختلفی توجه شود؛ به عبارت دیگر بحران های طولانی مدت به عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، قومی، قبیله ای و اعتقادی گره می‌خورد و وضعیت پیچیده تر می شود.


بیشتر بخوانید:

 توکلی گفت: برای مثال در خصوص چالش های فرهنگی و اعتقادی با وجود توصیه های بهداشتی، مراسم تدفین و سوگواری به صورت غیررسمی برگزار می‌شود. همچنین در مورد چالش های اجتماعی با عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی اصناف مختلف روبرو هستیم. در خصوص چالش های اقتصادی هم تامین معیشت و کسب درآمد همواره به عنوان یک الویت باید مدنظر باشد. بنابراین در این شرایط همکاری بین بخشی برای کاهش چالش های موجود ضروری است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.