مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت:با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰هزار و ۴۰۰ تومان قابل اجرا نیست.

محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری در نقاط مختلف از ۱۵ هزار و ۸۰۰ تا ۱۸ هزار تومان، مرغ آماده به طبخ درب کشتارگاه ۱۹ هزار و ۸۰ تا ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان و در خرده فروشی ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان است.

وی افزود: اگر ۸۰ درصد ذرت و ۵۵ درصد کنجاله سویا با نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار گیرد، نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان بوده که متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده است.

کمالی سروستانی با اشاره به اینکه امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان در بازار وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، قیمت مصوب مرغ قابل اجرا نیست.

این مقام مسئول نرخ مصوب هر کیلو ذرت درب مرغداری با احتساب هزینه‌های حمل را یک هزار و ۸۰۰ تومان و کنجاله سویا را ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۳ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هر کیلو ذرت در بازار سیاه ۳ هزار و ۸۰۰ تا ۴ هزار تومان و کنجاله ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان عرضه می‌شود که با نرخ مصوب اختلاف معناداری دارد.

وی با اشاره به اینکه مقداری سهمیه کنجاله سویا و ذرت در بازارگاه اعلام شده است، بیان کرد: میزان اعلامی نهاده‌های دامی نیاز کامل مرغدار را پوشش نمی‌دهد، اما به هر حال امیدواریم روند توزیع نهاده از طریق سامانه بازارگاه تداوم یابد تا بازار به آرامش برسد، اما هم اکنون تغییر محسوسی در بحث قیمت در بازار آزاد ایجاد نشده است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگرچه مسئولان اذعان می‌کنند که ذرت بیشتری وارد کشور شده است، اما آثار آن مشهود نیست، درحالیکه اگر تنها ۲۰ درصد بیش از نیاز ذرت وارد شده باشد، بر روند قیمت در بازار آزاد تاثیر می گذارد.

کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ نوسان چندانی نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه کمتر از ۴۰ درصد مرغداران موفق به دریافت مجوز هستند، بیان کرد: نهاده‌های دامی تخصیص داده شده گا‌ها در پروسه تولید بدست مرغدار نمی‌رسد که با این وجود مرغدار مجبور به خرید نهاده از بازار آزاد است.

کمالی سروستانی با بیان اینکه آماری از زیان مرغداران طی ماه‌های اخیر در دسترس نیست، گفت: اگر تامین‌نهاده‌ها هر چه زودتر به روال عادی بازگردد، مرغداران اقدام به جوجه ریزی می‌کنند، در غیر این صورت صنعت با چالش جدی مواجه می‌شود.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت عرضه مرغ به بازار بیان کرد: هم اکنون عرضه مرغ به بازار به حدی نیست که بازار اشباع باشد.

وی با بیان اینکه نسبت به سامانه بازارگاه نظر مثبتی نداریم، افزود: با وجود آنکه سامانه بازارگاه گرفتاری و سرگردانی زیادی برای مرغداران از زمان صدور حواله تا توزیع برای مرغداران ایجاد کرده است، همین امر موجب شده در زمانیکه جوجه در سالن‌ها ریخته نشده، نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری کنند که با این وجود روش توزیع باید تغییر کند.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه فضای تامین نهاده دامی در حدی نیست که مرغداران تصور می‌کردند وزارت جهاد کشاورزی در سامانه عرضه کند، به همین خاطر رغبتی به جوجه ریزی ندارند که این امر منجر به کاهش قیمت جوجه در بازار شده است.

کمالی سروستانی ادامه داد: بازار مرغ به تامین نهاده‌های دامی بستگی دارد به طوریکه با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه می‌کنند. 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اتخاذ تصمیمات نادرست به قیمت نابودی صنعت مرغداری تمام می‌شود، تصریح کرد: اتخاذ سیاست‌های نادرست موجب شده مرغدار از ادامه جوجه ریزی احساس خطر کند و به عبارت دیگر دولت در نظر دارد که هزینه تورم در قبال مردم را تولیدکننده متحمل شود که این سیاست نادرست است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران با اشاره به واگذاری وظایف تنظیم بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزی در حوزه قیمت بیان کرد: از ابتدا مخالف قیمت گذاری وزارت صمت بودیم و پیش بینی می‌شود که با واگذاری وظایف بازرگانی کشاورزی مشکلات مرتفع شود.

کمالی سروستانی ادامه داد: اگر تعزیرات به صورت دستوری مرغداران را مجبور به عرضه مرغ با نرخ مصوب کنند، مرغداران تمایلی به جوجه ریزی نخواهند داشت.

این مقام مسئول ظرفیت کارخانه‌های جوجه کشی نسبت به ماه‌های اخیر را مناسب اعلام‌کرد و گفت: بازار مرغ به نهاده‌های دامی‌بستگی دارد به طوریکه با تامین نهاده ها، بازار مرغ به تعادل می‌رسد، در غیر این صورت ملتهب می‌شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: قیمت مرغ ، نهاده دامی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
واقعا متاسفم برای دولت و مجلس کشور به این بزرگی بابا از عهده کار برنمیاید استعفا بدید برید دیگه این چه وضعشه تحریما رو بهانه کردین آخه تحریم هم این همه مشکل ایجاد میکنه. من خودم دامدارم بخدا قسم از اول تابستان ثبت نام کردم برای جو بعد ۵ ماه هنوز نیستش من چکار کنم الان زمستان دام بنده علوفه میخواد. مرغدار بیچاره هم حق داره دیگه با این قیمت نهاده ها نمیشه با قیمت پایین تولید کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۹ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
واقعا متاسفم براتون با این کشور داری و مردم
داریتون دولت و مجلس محترم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۴ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
اقا دلار حمایتی را مثل سوخت به مردم بدین کیلو سی تومن قبول ..البته بیشتر اقایون ادامه نخواهند داد .شک نکنیداصل مطلب وسود همون دلار حمایتیه.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۳۱ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
میدونین چرا اینو میگه چون خودش حتما چند تا فروشگاه مرغ فروشی داره خوب بنده خدا خودشم ضرر میکنه گناه داره....
آخرین اخبار