به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، رخ افروز معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: امسال حدود ۳۵۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی، زیر کشت زعفران است که نسبت به پارسال نزدیک به ۲۰ درصد افزایش سطح زیر کشت را داشتیم، اما پیش بینی میشود که عملکرد تولید نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یابد.
او با بیان اینکه بارندگی شدید برف و سردی هوا در زمان برداشت زعفران، تهدیدی جدی برای میزان برداشت این محصول گرانبها محسوب میشود، گفت: امسال هوا بسیار عالی بوده و مشکلی از این بابت وجود ندارد و حتی با این نوع آب و هوا، در تمامی نقاط استان، میتوان زعفران کشت کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با توجه به کاهش میزان آبهای زیرزمینی، سازمان جهاد کشاورزی استان، برنامه ریزی کرده تا محصولات کم آب بر و با صرفه را در الگوی کشت محصولات استان جای دهد که زعفران نیز در این الگو وجود دارد.
رخ افروز با بیان اینکه متوسط عملکرد تولید زعفران خشک کشور، ۳.۴ کیلوگرم در هر هکتار است، گفت: با همت کشاورزان باسواد در استان، متوسط عملکرد این محصول در آذربایجان شرقی به چهار کیلوگرم در هر هکتار رسیده است.
او عملکرد مزارع شاخص را بیش از ۸ کیلوگرم در هکتار اعلام نمود و گفت: امسال میزان تولید زعفران خشک در استان آذربایجان شرقی بالای ۱۴۰۰ کیلوگرم پیش بینی میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: از مجموع بیش از ۱۰۶ هزار هکتار زعفران در سطح کشور، استان آذربایجان شرقی حدود ۰.۳ درصد سطح زیر کشت مزارع زعفران در کشور را دارد و از این حیث رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است.
او گفت: بیشترین سطح زیرکشت زعفران در شهرستانهای مرند، آذرشهر و شبستر بوده و شهرستان مرندبا ۱۹۵ هکتار و تولید بیش از ۸۰۰ کیلوگرم رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.
او قیمت گلتر زعفران را ۱۶۰ الی ۱۷۰هزارتومان دانست و افزود: امسال قیمت عمده هر کیلو زعفران ۱۲ الی ۱۳ میلیون تومان است.
رخ افروز میزان تولید زعفران در کشور را پارسال ۳۳۶ تن دانست و گفت: کشورمان بیش از ۹۰ درصد سهم جهانی تولید زعفران را به خود اختصاص داده است.
او در خصوص فرآوری زعفران گفت: سازمان تعاون روستایی قصد ورود به قضیه فرآوری و عرضه زعفران به بازار را دارد و میخواهد در قالب بورس، خرید و فروش انجام گیرد و این محصول را به کشورهای مختلف صادر کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص وضعیت صادرات زعفران افزود: تا پیش از کرونا، وضعیت صادرات خوب بود و در قالب گمرک و چمدانی انجام میگرفت، اما پس از کرونا، با توجه به محدودیتهای صادراتی، با وجود عدم موانع صادراتی، میزان صادرات کاهش یافته است.
او گفت: زعفران، یک محصول مازاد بر تولید کشور است و معمولاً مصرف داخلی زیادی ندارد، از این رو وقتی محصول، همزمان در تمام کشور برداشت شده و به بازار میرود، برخی سعی میکنند تا قیمتها را پایین بیاورند و کشاورزان نیز تا حدی که کفاف هزینهها را بدهد، راضی میشوند، اما اگر این کشاورزان، سه ماه صبر کنند، حتماً قیمت بالا خواهد رفت؛ این یک اصل در زمان برداشت محصولات است.
انتهای پیام/ک