به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، رحیم اقرء، رئیس پژوهشکده مکانیک بیان کرد: رادار دهانه مصنوعی یا سار (SAR) نوعی از رادار است که روی سکوهای متحرکی مثل هواپیما، پهپاد و ماهواره نصب شده و در حین حرکت سکو؛ رادار با ارسال متناوب پالس به سطوح و دریافت بازگشتی آن، قادر است تصویری دقیق از ناحیه هدف را ایجاد کند.
رئیس پژوهشکده مکانیک شیراز، ضمن تاکید بر مزایای عمده تصویربرداری راداری نسبت به تصویربرداری اپتیکی بیان کرد: قابلیتها و مزایای عمده این نوع از تصویربرداری باعث توجه روزافزون همه کشورهای توسعه یافته به این فناوری شده و در دهههای اخیر در این کشورها سرمایهگذاری هنگفتی در صنعت سار صورت گرفته است.
اقرء با اشاره به قابلیت تصویربرداری از پشت ابر، قابلیت تصویربرداری در تمام ساعات شب و روز (مستقل از نور خورشید)، قابلیت تصویربرداری از نواحی پوشیده شده از دود و گرد وخاک، مستقل بودن کیفیت تصویر راداری از فاصله، امکان کشف اهداف یا اشیاء فلزی استتار شده به عنوان محاسن مهم تصویربرداری راداری بیان کرد: این سامانه به علت دستیابی به کیفیت بالا در تصاویر استخراج شده، میتواند بخش زیادی از نیازمندی کشور در این زمینه را مرتفع سازد.
اقرء اظهار کرد: حساسیت و اهمیت این فناوری به حدی زیاد است که کشورهای توسعه یافته فناوری سار را به انحصار خود درآوردهاند.
او افزود: دلیل اصلی اجتناب این کشورها از فروش این سامانه به ایران، جلوگیری از بهرهبرداری ما از مزایای چشمگیر چنین سامانهای است. در این راستا، پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران با تلاش شبانهروزی نخبگان علمی و فنی خود؛ طراحی، ساخت، تست و بهره برداری از یک رادار تصویربرداری هواپایه (سامانه ISRC_SAR) با قابلیت استخراج تصویر به صورت برخط را در آبانماه سال ۹۸ در دستور کار خود قرار داد و در نهایت با تست موفق عملیاتی در آبان سال ۱۳۹۹، آن را با موفقیت به اتمام رساند.
رئیس پژوهشکده مکانیک در خصوص کاربردهای سامانه سار هواپایه توضیح داد که این سامانه دارای کاربردهای زیادی در حوزههای مختلفی نظیر حوادث غیرمترقبه، حوزههای نظامی، مرزبانی، کشاورزی، مطالعات خاک و آب است، ولی کاربرد آن در مدیریت حوادث غیرمترقبه، از مهمترین قابلیتهای این سامانه است.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/