به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چهاردهم آبان ماه امسال بود که کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درباره توزیع و مصرف گاز مایع در کشور، گزارشی را ارائه کرد؛ اما شواهد و مدارکی به دست خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان رسیده که نشان میدهد، ویس کرمی یا از حقیقت مطلع نبوده یا تمایلی به گفتن آن نداشته است.
صفهای خرید سیلندر گاز مایع در استان تهران!
ویس کرمی در بخشی از گفت و گوی خود با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود که در هیچ جای کشور صفی برای خرید گاز مایع بسته نمیشود، این در حالی است که بنابر شواهد میدانی، حتی در برخی شهرستانهای استان تهران هم برای خرید این محصول صف بسته میشود. به عنوان مثال، درست روز قبل از انجام این مصاحبه، ریاست سازمان صنعت، معدن و تجارت شهرستان پاکدشت از توابع استان تهران، گزارشی از عملکرد خود را به همراه چند نکته برای مدیر بالادستی خود در سازمان صمت استان تهران ارسال کرده که نشان میدهد، نه تنها هنوز مشکل استانهای کم برخوردار در تهیه گاز مایع حل نشده، بلکه پرجمعیتترین استان کشور هم در این باره مشکل دارد.
در چهارمین بند از نامه ارسالی ریاست سازمان صمت شهرستان پاکدشت به ریاست سازمان صمت استان تهران نوشته شده: «طی هفتههای گذشته، کمبود و کاهش عرضه سیلندر ۱۱ کیلویی گاز مایع موجب ایجاد صفهای طویل در برخی مناطق شهری و روستایی گردیده بود که با پیگیریهای به عمل آمده و افزایش عرضه و کنترل و نظارت خوشبختانه مشکل تا حد زیادی رفع گردیده است.» و این یعنی هنوز این شهرستان با مشکل کمبود گاز مایع مواجه است.
تصویر این نامه در پی تذکر نماینده شهرستان پاکدشت در مجلس شورای اسلامی به رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران درباره کمبود یکسری از کالاهای اساسی در این شهرستان منتشر شد.
نرخ سیلندرهای بازار بالاتر از نرخ مصوب
ویس کرمی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره نرخ گاز مایع هم گفته بود: نرخ این سوخت را سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مشخص میکند که اکنون برای هرکیلوگرم گاز مایع، ۲۳۰ تومان در نظر گرفته و با احتساب هزینههای شارژ سیلندر، حقوق کارکنان، حمل و نقل و سایر هزینههای جانبی، قیمت یک سیلندر ۱۱ کیلوگرمی را ۹۷۰۰ تومان اعلام کرده است.
این در حالی است که پیامهای مردمی به باشگاه خبرنگارن جوان، قیمتهای ۲ تا ۳ برابری این سیلندرها را در بازار نشان میدهد.
نکته قابل توجه دیگر در این درخواستهای مردمی این است که از سیستان و بلوچستانی که آقای مدیرعامل مدعی برطرف شدن مشکل کمبود گاز مایع آن شده بودند هم، اعتراضاتی به این مصاحبه رسیده است چرا که هنوز داستان تشکیل صفهای طولانی در این استان اتمام نیافته است.
سدفی که نارکارآمد است
امروز از گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان هم خبر رسیده که رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوشاب از عملکرد مسئولان برای تامین سوخت مورد نیاز مردم روستاهای محروم خوشاب گلایه دارد، چرا که سرمای هوا، مبارزه با کرونا را سختتر کرده است.
یکی از روستاییان در شهرستان خوشاب به خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان گفته است، علی رغم ثبتنام در سامانه سدف، مسئولان بیان میکنند باید آمار شما به ۶۰ نفر برسد تا به روستای نوده انقلاب سوخت بدهیم و برای دریافت سهمیه گاز هم، کپسولهای گاز را به یکی از توزیع کنندگان در نوده انقلاب میدهند و بعد از حدود ۱۰ روز انتظار، گاز مایع دریافت میکنیم!
مردم روستانشین و اهالی شهر تازه تأسیس نوده انقلاب، مشکل اصلی خود را بعد از ثبتنام موفق در سامانه سدف دانسته و بیان کرده اند که بعد از این مرحله، باید گالن به دست، دنبال شعب نفت در روستاهایی باشیم که گازکشی نشدهاند و با تحمل کرایه و هزینههای اضافی، نزدیکترین شعبه روستایی که سوخت دارد را پیدا کنیم!
آیا واقعا گاز مایع برای استفاده به عنوان سوخت خودرو خطرناک است؟
بخش پایانی گفت و گوی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی به خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان نیز به گلایههای وی از مصرف غیراستاندارد گاز مایع (LPG) به عنوان سوخت خودروها اختصاص داشت؛ اما آیا واقعا مصرفی که با گران شدن بنزین میان مردم افزایش یافت و نهادهای دولتی آن را غیراستاندارد میدانند، واقعا استاندارد نیست؟
انتهای پیام/
مسئولان کجان دقیقا
از صمیم قیلم متاسفم و ناراحت
راهکار دوم از شورای رقابت و حقوق مصرف کنندگان بخواهید نرخ کپسول گاز را به نرخ بازار نزدیک کنه تا سودجویان نتوانن با توجه به اختلاف قیمت بازار سیاه به راه بیاندازند
بعد چی میشه از این طرف نرخ کپسول در بازار مجددا بالا میره از این طرف شورای رقابت قیمت کپسول را به نرخ بازار نزدیک می کنه و این روند باعث سودهای کلان به نفع دولت مردان میشه
وولا خوش به حال اونایی که توی شهر زندگی می کنن
گذشته از اینا جدیدا علاوه بر گرونی سیلندر گازها پر هم نمی کنن و نصفه میدن تحویل ما و دو هفته تموم میشه
چقدر ناراحت کننده
این بیماری و بیگازی اصلا عادلانه نیست
خیلی سخته
اما کیه که متوجه وخامت اوضاع بشه.
بگذریم انشاء الله با همکاری مردم همه چیز حل خواهد شد علی برکة الله
میبینن مردم رعایت میکنند زود یک کاری میکنند تا مردم رو کرونا بگیره
یا به شورای رقابت بگید قیمت ان را نزدیک به قیمت بازار کنه که سودی برای ازاد فروشی نباشه
بعد بازار گرون می کنه بعد کارخانه و این روال باعث سودهای چندین برابر برای دولت مردان می شود
تا پدر و مادر و خواهر و بردار متوجه شوند
اگر اخلاق و عشق در خانواده باشد
تحمل سختی ها اسان تر است
در حدیث امده
هر کس که اخلاق ندارد
در اصل هیچ دینی ندارد
شاید بفهمند
چقدر سخت است در سرما بدون گاز باشی
به هر حال برای این عزیزان آرزوی خوشبختی وامکانات با هم میکنم.
یا به شورای رقابت بگید قیمت ان را نزدیک به قیمت بازار کنه که سودی برای ازاد فروشی نباشه
بعد بازار گرون می کنه بعد کارخانه و این روال باعث سودهای چندین برابر برای دولت مردان می شود
داستان هایی که تمامی ندارد
هر روز یه چشمه از سیستم مدیریتی ایران رو میشه.
یاید تمام مدیران بی لیاقت مملکت را بریزیم توی دریا .و افراد لایق را بگذاریم بر سرکار .