اولین شهرک رمز ارز کشور در شهرک صنعتی شهرستان فریدن احداث می شود.

از مخالفت با استخراج ارز دیجیتال تا احداث شهرک رمزارز در فریدن به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  رمز ارز یا پول دیجیتال برای اکثر مردم واژه جدیدی به حساب می‌آید. پول دیجیتالی تنها در حالت دیجیتال وجود دارد و معادل فیزیکی در دنیای واقعی برای آن وجود ندارد، ولی تمام ویژگی‌های پول سنتی را داراست. دقیقا همانند پول فیات قدیمی، شما می‌توانید آن را به دست آورید، منتقل کنید یا آن را با ارز دیگری معامله کنید.

رمز ارز‌ها توانایی این را دارند که زندگی ما را برای همیشه تغییر دهند. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا کنترل پول و اطلاعات خود را در اختیار بگیرید. رمزارز یک نوع دارایی مالی است که بر بستری دیجیتال، غیر متمرکز و شفاف به نام زنجیره بلوک موجودیت می‌یابد. این دارایی‌ها می‌توانند در شرایطی کارکرد پولی به خود بگیرند.

در ایران هنوز مانند بسیاری از کشور‌های دیگر، تصمیم قطعی درباره استفاده و تولید از این نوع پول گرفته نشده‌ است و تا مدت ها با آن مخالفت می شد، اما به تازگی استخراج رمز ارز‌ها به عنوان یک صنعت به رسمیت شناخته شده‌  و صحبت‌هایی مبنی بر تولید یک رمز ارز ملی در دولت به میان آمده است.
 
از مخالفت با استخراج ارز دیجیتال تا احداث شهرک رمز ارز در فریدن

رمز ارز چیست؟


جلال ترابی کارشناس بازاریابی گفت: رمز ارز یا ارز‌های رمز پایه را در ایران با نام ارز دیجیتال می‌شناسند، بیت کوین و اتریوم انواع ارزهای دیجیتال شناخته شده هستند، بهتر است قبل از آنکه به تعریف رمز ارز بپردازیم ابتدا بررسی کنیم که چند دسته پول داریم، دسته اول پول فیات یا همین پول‌های رایج سراسر دنیا مانند دلار و ریال و پوند و دسته دوم ارز‌های دیجیتال هستند.

او افزود: یکی از خصوصیت‌های مهم پول‌های رایج یا همان پول فیات این است که حکومت‌ها روی آن نظارت دارند و اختیار آن در دست دولت است، تا حد زیاد‌ی به سیاست‌های روز دنیا بستگی دارد و با رویداد‌های مختلف سیاسی و اقتصادی، ارز آن تا حد زیادی بالا و پایین می‌شود.

این کارشناس بازاریابی و ارز دیجیتال ادامه داد: اما ارزش گذاری ارز دیجیتال بر اساس فعالیت کاربران است و ماهیت فیزیکی ندارد، همه چیز آن شفاف است و حکومت‌ها دخالتی در ارزش گذاری آن ندارند.

ترابی بیان کرد: پیدایش اولیه ارز دیجیتال به سال ۲۰۰۹ بر می‌گردد و سال به سال در میان مردم شناخته‌تر شد و پیش بینی می‌شود در دو الی سه سال آینده حجم زیادی از خرید و فروش‌های رایج دنیا با ارز دیجیتال انجام شود.

او ادامه داد: از ارز دیجیتال می توان برای خرید کالا یا سرویس‌ها مثل موبایل، شبکه‌های اینترنتی، فروشگاه‌های آنلاین و دیگر موارد استفاده کرد. ارز‌های دیجیتال، مرز سیاسی یا جغرافیایی ندارند؛ معاملات ممکن است از هر مکانی فرستاده شود و در هر جایی هم دریافت شود و در واقع حساب‌ها و کیف‌های دیجیتالی ممکن است به عنوان سپرده‌های بانکی در نظر گرفته شوند.
 
از مخالفت با استخراج ارز دیجیتال تا احداث شهرک رمز ارز در فریدن

مزیت‌های رمز ارز‌ها

کارشنای بازاریابی گفت: یکی از مزیت‌های مهم ارز دیجیتال این است که شبکه تولید آن رمز گذاری شده است و از امنیت بسیار بالایی برخوردار بوده ، همه چیز در این شبکه شفاف است و قابل دستکاری نیست بنابراین احتمال دزدی در آن بسیار اندک است.

ترابی افزود: دولت‌ها وقتی با کمبود پول مواجه می‌شوند اقدام به چاپ پول می‌کنند و همین امر در جامعه تورم ایجاد می‌کند و در ارز دیجیتال امکان این دستکاری‌ها وجود ندارد و واریز و دریافت‌ها کاملا شفاف است.

او ادامه داد: برخی دولت‌ها به این دلیل با رمزارز‌ها مخالف هستند که می‌ترسند با رایج شدن استفاده از ارز دیجیتال، ارزش مالی پول کشورشان پایین بیاید، اما درحقیقت این طور نیست، با استفاده از ارز دیجیتال می توان به راحتی از هر نقطه دنیا خرید کرد و تحریم‌ها و بالا و پایین شدن ارزش پول ملی در آن تاثیری ندارد.

از مخالفت با استخراج ارز دیجیتال تا احداث شهرک رمز ارز در فریدن

ماینر‌ها و استخراج کنندگان رمز ارز

کارشناس بازاریابی در این باره گفت: ماینر‌ها یا استخراج کنندگان افرادی هستند که به کمک دستگاه‌های پردازنده، با اجرای اعمالی خاص و معادلات پیچیده ریاضیاتی، اقدام به استخراج ارز دیجیتال می‌کنند.

ترابی افزود: استفاده مداوم از این دستگاه‌های پردازنده سبب می‌شود برای استخراج ارز به برق زیادی نیاز باشد و امروزه کشور‌ها برای تامین برق دستگاه‌های تولید ارز، به راهکاریی مانند استفاده از انرژی خورشیدی روی آورده اند.

او ادامه داد: اگر بتوانیم نگاهی درست به موضوع رمزارز‌ها داشته باشیم و مسیری کنترل شده در دست خودمان پیش روی‌مان باشد، این پدیده می‌تواند کمک شایانی به اقتصاد کشور کند و در حل موضوع تحریم‌های اقتصادی گره گشا باشد.
 
از مخالفت با استخراج ارز دیجیتال تا احداث شهرک رمز ارز در فریدن


اولین شهرک رمز ارز کشور در ناحیه صنعتی فریدن 

سید حسن قاضی عسکر معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: به دنبال ایجاد یک شهرک رمزارز در ناحیه صنعتی فریدن هستیم و سرمایه گذار آن نیز مشخص است.

او ادامه داد: در نظر داریم تمام صنایعی که با رمز ارز در ارتباط هستند در این محل مستقر شوند و اقدام به تولید ارز‌های مجازی  کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه در پی ایجاد صرافی رمز ارزی برای تبدیل آن هستیم، ادامه داد: به دنبال این سیاست تولید دستگاه‌های ماینر را در دستور کار داریم و به دنبال ایجاد پول هستیم.

قاضی عسکر تصریح کرد: البته مسئولان کشور برای تولید رمز ارز‌ها باید مشوق‌هایی همچون برق ارزان قیمت را برای توسعه تولید ارز‌های دیجیتال در نظر بگیرند.

شرایط اقلیمی مناسب فریدن برای استخراج ارز دیجیتال

علی روستایی، معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان فریدن گفت: موضوع احداث شهرک رمز ارز از طرف استانداری اصفهان و با همکاری یک شرکت خصوصی مطرح شد، ابتدا در استان اصفهان سه شهرستان سمیرم، فریدونشهر و فریدن برای احداث شهرک صنعتی رمز ارز درنظر گرفته شد.

او ادامه داد: در ادامه با برسی دقیق شرایط اقلیمی و اب و هوایی، شهرستان فریدن به عنوان منطقه مناسب احداث این شهرک درنظر گرفته شد.

معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان فریدن تاکید کرد: این طرح قرار است در سه فاز انجام شود و در فاز اول قرار است، زمینی به مساحت ۴۵ هکتار در شهرک صنعتی فریدن برای این طرح آماده شود.

روستایی ادامه داد: با توجه به اینکه استقرار دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال مصرف برق بالایی دارند و فضا را به شدت گرم می‌کنند برای خنک کردن فضا نیاز به صرف انرژی داریم، اما شهرستان فریدن به خاطر سردسیر بودن کمک زیادی به خنک شدن دستگاه‌ها و صرفه جویی در مصرف انرژی دارد.

او تاکید کرد: علاوه بر شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناسب، وجود پست ۴۰۰ کیلوواتی برق در این شهرستان برای تامین برق شهرک رمزارز مورد توجه قرار گرفته، اما با این وجود شرکت سرمایه گذار این طرح تاکید کرده که در فاز دوم، اقدام به تامین برق شهرک از طریق انرژی خورشیدی خواهد کرد.
 
از مخالفت با استخراج ارز دیجیتال تا احداث شهرک رمز ارز در فریدن


رونق اقتصادی با راه اندازی شهرک رمز ارز

 
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان فریدن گفت: شهرک صنعتی فریدن در حال حاضر رونق چندانی ندارد و با راه اندازی این شهرک می توان نه تنها اقتصاد این شهرستان بلکه اقتصاد کشور را دچار تحول کرد.

روستایی ادامه داد: این شهرک می تواند به عنوان اولین شهرک رمزارز غرب آسیا معرفی شود و موجبات ارتباط اقتصادی ایران با کشور‌های همسایه را فراهم کند.
 
 یکی از مهم‌ترین هدف گزاری‌های احداث این شهرک، تولید و بومی سازی دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال یا همان ماینر است که بتواند نیاز کشور را در این حوزه برطرف کند.
 
گزارش از سولماز محمدی
 
انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار