پذیرش دانشجو دکتری در سال ۱۴۰۰ هر یک از شیوه‌های «آموزشی ـ پژوهشی» و «پژوهش محور» بر اساس شرایط و ضوابطی انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کنکور دکتری سال ۱۴۰۰ در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ برگزار می‌شود. ثبت نام این کنکور از روز یکشنبه، ۲ آذر آغاز و یکشنبه، ۹ آذر به پایان می‌رسد.  

نحوه برگزاری مواد امتحانی و ضرایب هر درس در کنکور دکتری به شرح زیر است:

پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۰ بر اساس قانون "سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی" مصوب مجلس صورت خواهد گرفت.

بر اساس قانون مجلس و مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی از آزمون دکتری سال ۱۴۰۰ به بعد میزان تاثیر هر یک از مولفه‌ها در سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری ناپیوسته بر حسب هر یک از شیوه‌های «آموزشی ـ پژوهشی» و «پژوهش محور» به شرح زیر است:

الف ـ دکتری آموزشی ـ پژوهشی: سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی ـ پژوهشی بر اساس معیار‌های زیر صورت می‌گیرد:

۱ ـ آزمون متمرکز (۴۰ درصد)

۲ ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)

۳ ـ مصاحبه علمی و سنجش عملی (۴۰ درصد)

ب ـ دکتری پژوهش محور: سنجش و پذیرش برای دوره دکتری ناپیوسته پژوهش محور بر اساس معیار‌های زیر صورت می‌گیرد:

۱ ـ آزمون متمرکز (۳۰ درصد)

۲ ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)

۳ ـ مصاحبه علمی و بخش عملی (۳۰ درصد)

۴ ـ تهیه طرح واره (۲۰ درصد)

اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و ... توسط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.

براساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مواد آزمون متمرکز دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۰ به شرح زیر خواهد بود:

الف) آزمون زبان با ضریب (۱)

ب) آزمون استعداد تحصیلی با ضریب (۱)

ج) آزمون دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد با ضریب (۴)

سنجش و پذیرش برای کلیه دوره‌ها شامل: روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس‌های خودگردان، پیام نور، مؤسسات غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد اسلامی و بر اساس قانون فوق و آیین نامه اجرایی آن و مصوبات مرتبط شورا انجام خواهد گرفت.

سایر شرایط و ضوابط

۱- همه دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه‌ای می‌توانند در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی در آزمون ورودی شرکت کنند.

۲- دارندگان مدرک معادل دوره کارشناسی ارشد در صورتی که مشمول آئین نامه شماره ۷۷۶۳۳/۲ مورخ ۹۲/۰۵/۲۸ که توسط معاون آموزشی وزارت متبوع ابلاغ شده، باشند می‌توانند در آزمون شرکت کنند.

۳- مؤسسات برای پذیرش دانشجو در مهر ماه از داوطلبانی می‌توانند پذیرش به عمل آورند که حداکثر تا سی و یکم شهریور ماه همان سال (سال ۱۴۰۰) فارغ التحصیل شوند. تاریخ فارغ التحصیلی برای داوطلبانی که شروع تحصیل آنان در صورت وجود ظرفیت نیمسال دوم است، سی ام بهمن ماه همان سال (سال ۱۴۰۰) خواهد بود.

۴- پذیرفته شدگان قطعی (نهایی) روزانه سال ۱۳۹۹ چه در دانشگاه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند اجازه شرکت در آزمون سال ۱۴۰۰ را ندارند و یک سال محروم از آزمون هستند.

تبصره: دانشجویان دوره روزانه آزمون دکتری سال ۱۳۹۸ و ماقبل در صورت داشتن سایر شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون، می‌بایست تا پایان آخرین روز ثبت‌نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۰، از تحصیل انصراف قطعی حاصل شود. بدیهی است در صورت عدم انصراف قطعی از تحصیل دانشجویان پذیرفته شده در زمان مقرر، در صورت قبولی در آزمون دکتری سال ۱۴۰۰، قبولی آنان در آزمون لغو و هیچگونه اقدامی نسبت به درخواست آنان، امکان‌پذیر نخواهد بود.

۶- با توجه به رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری به شماره ۷۳۶ مورخ ۹۹/۰۵/۲۸ دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره‌های غیر روزانه دکتری (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران) می‌توانند بدون انصراف از تحصیل، درآزمون دکتری سال ۱۴۰۰ ثبت نام و شرکت کنند. بدیهی است این داوطلبان در صورت قبولی باید انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۹:۴۴ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
سلام. کسی که در حال خدمت سربازی میباشد آیا میتواند در کنکور دکتری تخصصی ۱۴۰۰ ثبت نام کند؟
Germany
یک تهرانی
۲۱:۱۳ ۱۸ آبان ۱۳۹۹
ببخشید این تغییر کرده لطفن اطلاعیه درستشو بگدارید.ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
صالحی
۲۰:۱۷ ۱۸ آبان ۱۳۹۹
واقعا جای تاسف داره ،چقدر راحت تمام مسیرها برای .... هموار میشه....

بی قانونی در قانون.... بی عدالتی در عدالت....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۷ ۱۸ آبان ۱۳۹۹
وقتی 40 درصد نمره به مصاحبه علمی دانشگاه داده شده آیا بررسی هم می شود که چقدر دانشگاه ها این بند را درست انجام می دهند در سالی که گذشت در یکی از دانشگاه های بزرگ کشور به من که رتبه 8 آزمون سراسری داشتم نمره پایین دادند که دانشجویان خودشان را با رتبه 18 پذیرش کنند در حالی که سوابق پژوهشی و سواد من بیشتر بود متاسفانه هیچ کسی هم جوابگو نیست. به نظرم دانشگاه ها و گروه های آموزشی ما هنوز به آن اندازه از بلوغ علمی نرسیده اند که سنجش درستی از توانمندی دانشجویان به طور منصفانه داشته باشند. حداقل مرجعی را در این خصوص برای شکایت دانشجویان معترض معرفی نمایید که البته صوری نبوده و پاسخگو باشد
آخرین اخبار