خامسی گفت: در طرح شیرین سازی آب دریا، اولین الگوی انتقال طولانی آب، روزانه ۲۰۰ هزار متر مکعب آب شیرین می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در پخش خبری ۲۱ پنجشنبه شب شبکه یک سیما در خصوص طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران تصریح کرد:طرح انتقال آب شیرین طولانی‌ترین مسیر را از بندر عباس به گل گهر در سیرجان و بعد به مس سرچشمه ودر نهایت به فولاد اردکان طی می‌کند. این طرح ویژگی‌های زیادی دارد و فاز اول این طرح امروز افتتاح شد که شامل یک آب شیرین کن با ظرفیت روزانه ۲۰۰ هزار متر مکعب است و ۳۰۵ کیلومتر مسیر را تا سیرجان و گل گهر طی می‌کند.

معاون وزیر نیرو گفت: ۴۰ هزار متر مکعب از آب شیرین این طرح برای بندر عباس و بندر خمیر است که تقریبا یک پنجم مصرف این شهر را پوشش خواهد داد.

وی ادامه داد: این آب شیرین کن هفتاد و دومین آب شیرین کن ساخته شده در این دولت است البته از ویژگی‌های فنی این آب شیرین کن، ساخت آن در زمان تحریم بود.

 تقی زاده خامسی گفت: پمپ‌هایی که در این طرح ساخته شد تا ۵ مگاوات قدرت دارد و باید آب را حدود ۲۳۰۰ متر پمپاژ کند که عدد بسیار بالایی است و توسط متخصصین ما ساخته شده است.

وی درباره انتقال آب به کرمان که با هدف چرخش آن در صنعت است افزود: این طرح توسط بخش خصوصی و صنایع انجام شده است و مصرف آن هم برای این بخش است و آب شرب این طرح فقط برای بندر عباس و بندر خمیر استفاده می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: در کنار این طرح به ۱۰ استان آب شرب و صنعت تخصیص خواهیم داد که کرمان، استان فارس، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان هم جزو این استان‌ها هستند و این طرح به خوبی در حال انجام است.

معاون وزیر نیرو گفت: امیدواریم طرح بعدی ما، طرح انتقال آب از دریای عمان به ۳ استان شرقی باشد که عموماً برای آب شرب است.

وی تصریح کرد: وزارت نیرو درهمین طرح حدود ۱۵ میلیون متر مکعب آب شرب را به صورت تضمینی در سال از مجری طرح خریداری خواهد کرد.

 تقی زاده خامسی اظهار کرد: در افق‌های آینده، حدود ۴ میلیارد متر مکعب در بخش صنعت به آب نیاز داریم و لازم است که این طرح انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در دنیا از آب دریا استفاده‌های زیادی می‌کنند گفت: در سطح کره زمین ۳ درصد آب شیرین وجود دارد و این مقدار با این رشد جمعیت کم است از این رو دنیا به سمت شیرین کردن آب دریا پیش رفته و این کار برای ما هم الزامی است با توجه به اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد.

معاون وزیر نیرو تصریح کرد: ۴۶ درصد جمعیت کشور ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنند که فقط به ۲۰ درصد آب دسترسی دارند که باید به منابع جدیدی دسترسی پیدا کنیم و یکی از آن‌ها آب دریاست.

وی افزود: در بندر عباس و بندرخمیر سالیانه ۶۲ میلیون متر مکعب آب را از میناب با فاصله تقریبی ۱۰۰ کیلو متر برای هر کدام از این شهر‌ها منتقل می‌کنیم.

 تقی زاده خامسی ادامه داد: امیدواریم با ساخته شدن این آب شیرین کن‌ها، تا پایان دولت به ۹۰ میلیون متر مکعب در استان هرمزگان برسیم و نصف آب شرب این استان از دریا تامین خواهد شد.

وی افزود: این طرح موجب می‌شود استفاده از آب سد میناب و شمیل کمتر شود که این برای تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی منطقه مفید است.

معاون وزیر نیرو تصریح کرد: در حال حاضر صنایع از آب‌های زیر زمینی استفاده می‌کنند و زمانی که آن‌ها را به آب سطحی وصل کنیم چاه‌های زیر زمینی را غیر قابل استفاده خواهیم کرد.

وی درباره انتقال آب به سیستان و بلوچستان و سمنان هم گفت: کنسرسیومی شروع شده است و سهامداران شرکت مشخص شده اند و خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان از آب دریا استفاده خواهند کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Germany
مسیح
۰۰:۴۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
دست از سر کشاورزان رنج کشیده و خسته ی شمال بردارید که مدام کارد لای استخوانشان می شوید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
آیا کارشناسی شده بود، به محیط آسیب نرسونه!؟؟
Canada
ناشناس
۰۷:۳۰ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
الحمدالله
اینشاله همیشه خوش خبر باشید
برای ترقی و پیشرفت وطن عالی است
زیر بنایی است برای ایندگان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۴ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
اگر ما سالهاست که مشکل کمبود آب داریم چرا این کار سالها پیش در دوره خشکسالی انجام نشد و در زمان ترسالی و بارانهای سیل آسا دارد انجام میشود ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۲ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
به داد ایران برسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۰ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
خدایا شفا بده
آخرین اخبار