به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی رئیس قوه قضاییه امروز (چهارشنبه) در بازدید سرزده از مجتمع قضایی خانواده شماره یک استان تهران، پس از بازدید از این مجتمع و دیدار رو در رو با مراجعه کنندگان، کارکنان و قضات، با حضور در جمع کارکنان و قضات این مجتمع نکات مهمی را در رسیدگی به پروندههای مربوط به مسائل خانواده مطرح کرد.
حجت الاسلام و المسملین رئیسی ضمن قدردانی از زحمات کارکنان و قضات مجتمع قضایی خانواده شماره یک استان تهران، با بیان اینکه طبق آیات و روایات، اساس و بنیان خانواده بر مودت، رحمت و عشقورزی بنا شده است، گفت: رابطه زوجیت یک ارتباط حقوقی است، اما اساس و پایه آن را دلدادگی تشکیل میدهد.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر این نکته که تمام تلاشها باید معطوف به استحکام بنیان خانواده باشد، گفت: عدم گسست خانواده یک اصل اساسی است و تمام تلاشهای فرهنگی، اجتماعی، قضایی و سیاسی ما باید برای حفظ بنیان خانواده باشد.
لزوم آسیبشناسی دقیق مشکلات موجود در بنیان خانواده
وی ضمن تأکید بر لزوم آسیبشناسی دقیق مشکلات موجود در بنیان خانواده که باید توسط دانشگاهیان، حوزویان و مسئولان بخشهای مختلف کشور انجام شود، تأکید کرد: اگر نظام خانواده به هر شکلی دچار آسیب و تزلزل شود، دادگاه راه حل این آسیبها نیست، بلکه دادگاه آخرین مرحله رفع این آسیب و مشکل است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با تأکید بر لزوم تقویت نظام حکمیت برای مسائل خانواده، آن را راهکاری عنوان کرد که قرآن کریم برای مسائل و دعاوی خانوادگی مطرح کرده است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه قرآن کریم راهکار حل مسائل خانواده را حکمیت عنوان کرده است، خطاب به قضات گفت: اهمیت حکمیت در اینجاست که ممکن است شما یک حکم طلاق صادر کنید و یک روز بعد سازش صورت گیرد یا بالعکس یک حکم سازش صادر کنید، اما هرگز این سازش اتفاق نیافتد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تأکید کرد: آنچه در موضوع حکمیت اهمیت فراوانی دارد، این است که وابستگان و پیوستگان زوجین که شاهد عقد بودند، برای حکمیت و سازش زوجین در هنگام بروز مشکل نیز وارد میدان شوند و با کدخدامنشی و ریشسفیدی موضوع را فیصله دهند.
لزوم احیای نقش قاضی مشاور زن در مجتمعهای قضایی
رئیس قوه قضاییه، احیای نقش قاضی مشاور زن در مجتمعهای قضایی را یکی از ضرورتهای مهم برای حل مشکلات مجتمعهای خانواده و حرکت به سمت اصل حکمیت در این پروندهها عنوان کرد و افزود: از کارهای مهمی که در این دوره باید انجام شود، استفاده از ظرفیت بانوان در قضاوت است.
وی سازوکارهای حل اختلاف، داوری و مشاوره را از مهمترین سازوکارهای پیش از دادگاه عنوان کرد که باید فعال شوند و در مجموع راهبرد حکمیت در موضوع پروندههای خانواده را تقویت کند تا کار به دادگاهها و محاکم نرسد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه مسائل مربوط به خانواده و زن، مسائلی چند ساحتی است که نباید آن را صرفا یک مسئله حقوقی دانست، عنوان کرد: موضوعات مربوط به خانواده و زن، از جمله مباحث چند رشتهای هستند و به همین دلیل مطالعات و راهکارهایی که درباره آنها ارائه میشود باید چند رشتهای باشند.
رئیس قوه قضاییه همچنین به مسئله مهریه اشاره کرد و افزود: از مهریه در متون دینی به عنوان صداق یاد شده که صداق به معنای نشانه صداقت طرفین است. برهمین اساس مهریه نباید به سلاحی بین دو طرف برای کشمکش آنها تبدیل شود. گاهی زوج به واسطه مهریه بر زوجه ظلم میکند و گاهی این ابزار توسط زوجه علیه زوج استفاده میشود.
مهریه حقی بر جانب زوجه است
وی با بیان اینکه مهریه حقی بر جانب زوجه است که حتما باید پرداخت شود، گفت: مهریه برعهده زوج است و اگر زوج توانایی پرداخت آن را نداشته باشد، باید مهریه را تقسیط کرد، اما این موضوع به معنای ساقط شدن دِین از او نیست. از سوی دیگر هم اگر افرادی برای فرار از پرداخت دِین اموال خود را به نام کس دیگری کنند، این خود مجددا یک جرم دیگری است که نباید با آن مماشات کرد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت وجود سازوکار پشتیبانی و اطلاعاتی برای قاضی گفت: وقتی یک زن برای مهریه یا نفقه خود به عدلیه و دستگاه قضایی پناه میآورد، قاضی باید به اطلاعات و حسابهای طرف مقابل دسترسی داشته باشد تا اگر ظلمی به او روا شده، بتواند از این ظلم جلوگیری کند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه مهریه دِینی است که باید پرداخت شود و کسی نگفته این دِین نباید پرداخته شود، تأکید کرد: ما گفتهایم اگر احراز شود که زوج توانایی پرداخت مهریه را ندارد، راهکار پرداخت مهریه توسط او «زندان رفتن» نیست.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به جدی گرفتن موضوع «عاطفه مادری» توسط قضات خانواده، گفت: من از مردانی که رحم و مروت ندارند و بعضا برای هفتهها و ماهها، مادر را از دیدن فرزندشان محروم میکنند، تعجب میکنم. مگر میشود به عاطفه مادری بیتوجه بود؟ مادران در این مواقع به عدلیه پناه میآورند تا اجازه ندهند نسبت به عاطفه مادری آنها این ظلم فاحش انجام شود. حتما باید جلوی این نوع روحیات که بخواهد حق فرزند را نادیده گرفت، گرفته شود.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه خانمی که به عدلیه پناه میآورد، حتما باید از او رفع ظلم شود، گفت: ما باید سازوکاری در دادگستری ایجاد کنیم که اجازه داده نشود ظلم جدایی طولانیمدت فرزند از مادر اتفاق بیفتد. ما باید دسترسی قاضی به اسناد و اطلاعات را به نحوی ایجاد کنیم که به دسترسی افراد به حقوقشان کمک کند.
نباید اجازه داد که طلاق توافقی به سهولت انجام شود
حجت الاسلام و المسملین رئیسی همچنین با بیان اینکه نباید اجازه داد که طلاق توافقی به سهولت انجام شود، گفت: طلاق توافقی عموما مربوط به ماههای اول زندگی است و ما در اینجا باید ارزیابی کنیم که آیا این طلاق درست است یا درست نیست. نقش حکمیت، مشاوره و ریشسفیدی در موضوع طلاقهای توافقی بسیار موثر است.
رئیس قوه قضاییه ضمن انتقاد از آن دسته دفاتر مشاورهای که در مرحله اول مراجعه یکی از زوجین، آنها را سریعا به طلاق توصیه میکنند، گفت: دعاوی حوزه خانواده، وکلای خاصی را میطلبد. درست است که وکلا از موضوعات حقوقی مطلع هستند، اما این کافی نیست و وکلای مربوط به دعاوی خانواده باید با مسائل این حوزه آشنا باشند. مشاهده میشود که برخی دفاتر مشاوره در همان مرحله اول مراجعه خانواده، به جای آن که طرفین را به سازش دعوت کنند آنها را به جدایی توصیه میکنند. این کار نه شرعی، نه حقوقی و نه متناسب با سیاستهای نظام است. هر کس که مشاور روانشناسی بود لزوما نمیتواند مشکلات خانوادهها را حل کند.
دادگاه را آخرین مرحله رسیدگی به مشکلات خانواده
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی دادگاه را آخرین مرحله رسیدگی به مشکلات خانواده دانست و در همین زمینه بر نقش شوراهای حل اختلاف در بخش خانواده و حوزه مشاورت قبل از دادگاه خانواده، تاکید کرد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه یکی از شاخصهای تلاش در مجتمعهای قضایی خانواده، وقت گذاشتن قضات بر روی یک پرونده برای صلح و سازش است، گفت: همان طور که شورای حل اختلاف کارآمد آن شورایی است که صلح و سازش بیشتری داشته باشد، مجتمع قضایی کارآمد هم آن مجتمعی است که صلح و سازش بیشتری در آن دیده شود. خانمی که مسئول شعبه شورای حل اختلاف بودند گفتند که ما ۵۰ درصد مسائل خانواده را در شعبه شورای حل اختلاف حل میکنیم که این آمار، آمار خیلی خوبی است.
رئیس قوه قضاییه مسئله دادگاههای خانواده را یکی از محورهای مهم تحولی در دوره جدید قوه قضاییه برشمرد و تأکید کرد: امید است با اقدامات در نظر گرفته شده تحول قابل توجهی در حوزه دادگاههای خانواده صورت بگیرد. امیدواریم حداکثر ظرف مدت سه ماه، با نگاه به سیاستهای جدید نظیر تقویت بخشهای قبل از دادگاه و احیای نقش مشاورین و قضات زن، شرایط متفاوتی برای مجموعههای دادگاههای خانواده داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی عنوان کرد: کاهش احکام مربوط به بازداشت در دادگاههای خانواده، کار بسیار خوبی است، چرا که هم دوره کروناست و هم اینکه با صرف بازداشت فرد، پول تهیه نمیشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
چون الان پیش قسط ها یک تا دو سکه شده و هر سال تا ۲۴ماه یک سکه خوب در این حالت اگر زن بخواد تنها ده سکه رو بگیره حداقل نه سال زمان میبره
از طرف دیگه دولتی که تو گرونیا نقش داشتن باید از اموالشان بدن به کسایی که قبلاً ازدواج کرده بودن. اگه ندادن بفرستند بیگاری تا پولش دراد
خوب شما مهر نده نفقه که باید بدی
وقتی خط فقر ده میلیونه مردان حتی در شرایط صلح و صفا هم توان پرداخت نفقه که وظیفشونه رو ندارن.
بابا به جای اینکه بشینین بررسی کنین ببینین مردی که مهریه نمی ده باید بره زندان یا نه تورم رو کنترل کنین حداقل اون افرادی که سر خونه زندگی خودشون هستن بتونن نفقه بدن
باور کنین اگه مشکلات اقتصادی حل بشه خیلی از طلاق ها انجام نمی شه
بعد اون وقت چه جوری انتظار داریم که یه پسر جوان که میاد خواستگاری راست و حسینی بیاد دارییش رو بگه که آقا من این مقدار می تونم مهر بدم!
یاعلی
مردان: مهریه کنسل
زنان: حق طلاق ندارن- حق سفر ندارن- حق نسبت به بچه ندارن... وو کلی موارد دیگه...
این چه عدالتیه؟...
دقیقا مشکل همین جاست
چرا حق حضانت فرزند داشته باشن؟
و ده ها حق دیگه که به مردها داده شده
اونجا میگه طلاق توافقی هم نگذارید بشه - زن فقط همین یک راه رو داشت اینم بستن شکر خدا.
میگه کروناست - زندانم نرن -
مهریه هم که ندارن و نمیتونن بدن -
راست راست بچرخن - زن هم الکی مهریوشو بزاره اجرا خوش باشه.
اینم الکی میگه که رفع ظلم بشه - اصلا کسی دلشو خوش نکنه - دادگاه هیچ کاری نمیکنه - فقط زن رو میدووونه تا پاهاش تاول بزنه ول کنه ماجرا رو.
یک گوهر میاری خونت نباید براش هزینه کنی
هر کی مهریه نمیده زن نگیره
مجبورش نکردن
وقتی هم دو نفر واقعاً به درد هم نمی خورن بتونن از هم جدا بشن
میتواند یک قران باشد یا
یک کوه طلا
پس دولت باید دخالت کند و اجازه ندهد مهریه سنگین باشد
باید در این مورد به قران رجوع کنید
اون پسری که می ره خواستگاری خودش حواسش کجا رفته ؟ مگه وسع خودش رو نمی دونه که هر میزان مهریه رو متعهد می شه؟
زندانی میکنید
یعنی یکی به بیکاران اضافه میکنید و
هزینه خورد و خوراک و نگهداری هم بهش اضافه کنید
فقط چون تو گفتیا
یا فقط مسلمان ها
طبق اسلام مهریه حلاله
جرانعمت های کشور راپایمال ونابود می کنید، تاکی مردم شاهد مدیریتهای کثیف دولت باشند!!؟؟
مهریه یک توافقی بسیار خصوصی و شخصی است بین
زن و مرد اصلا تحت هیچ شرایطی دولت حق ورود به
این قضیا یا را ندارد..
و دوم اینکه یک جا اقای رئیسی اشتباه فاحشی کرده
که گفته باید کاری کنیم که قاضی بتواند دسترسی به حساب زوج داشته باشد..
ایا این حرف عقلانی است..
به قاضی چه ارطباطی داره که به حساب مردم سر
کشی کند..
ولی در کل خوب بود..
آقایان که همسرشان کتک میزنن وفحاشی به خانواده همسرش میکند وحتا رفتم آمد با خانواده اش محروم میکند ومیفرمایند اگر پدرومادرت برای دیدن شما بیایند تامین جانی ندارند باید با این آقا چگونه رفتار کنند بنظرشما بآید چگونه. ........
اسلام مقدارش رو تعیین نکرده و توافقی گذاشته
شما نمی خواد قانون شناس بشی واسه ما
در خصوص مهریه هم بنده به کرات مشاهده کرده ام مرد برای اذیت و خون به دل دختر کردن حاضر به طلاق نیست و اینجا مهریه است که ترمز قلدری کردن های بعضی مردها را می کشد و در قبال کمتر کردن و یا بخشش مهریه حاضر به طلاق دادن میشوند .
فقط وفقط از اينكه فلان خانوم مهريه رو اجرا گذاشته و نكوهشش كنن و اينكه آقا با اين قيمتها چگونه مهريه بپردازه صحبت ميكنن
ولي وقتي حق طلاق با مرد است تنها ابزار دست يك زن مهريه است كه خيلي به درد ميخوره و گرنه مرد بخواد اذيت كنه زن بيچاره را سالها ميتونه بلاتكليف بذاره و طلاق نده ( در حالي كه مرد ميتونه عدم تمكين بگيره به زندگي عادي ادامه بده )
تجربه من هم همين را ميگه تعداد زناني كه در ازاي بخشيدن مهريه تونستن طلاق بگيرن بسيار بيشتر زناني است كه مهريه ( اكثرا جزئي ) گرفتن و بعد موفق به طلاق شدن
و يا به طور مثال يك خانومي كه دورا دور مي شناختم براي مهريه اش طبق قانون أموال پدر آقا رو توقيف كرد اولا اين پروسه سالها طول ميكشه با عذاب هاي مختلف دوم خانواده آقا به چنان روزي انداختنش كه با روح و جسم داغون ول كرد و بعد سالها طلاقش دادن
مگه چاقو گذشتن رو گلوش که می گید مجبور می شه
من33 سال دارم و با این اوضاع افتضاح پا به میدان ازدواج گذاشتم و می خواهم ازدواج کنم ولی خانواده عروس خانم مطالبه مهریه بالایی دارند و من در توانم نیست .
نکن برادر من خودتو بیچاره نکن؛ اگر دختری اهل زندگی کردن باشه همون روز اول یه چماق بزرگ با خودش بر نمیداره بیاره خونه شوهر؛ به این هم فکر نکن که میگن کی داده کی گرفته؛ اتفاقا الان همه میدن و همه میگیرن
با این قانونای سست فقط بچه میترسونند
دست بزن نداشته باشن
و دروغ و وعده هاي پوچ ندن
تا زندگي به طلاق نرسه
وگرنه زن احترام واقعي و خلق خوش ببينه كه ديوونه نيست طلاق بگيره مهر اجرا بذاره