به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،فقیه دینه وری رئیس بیمارستان امام رضای تبریز گفت:بیماران کرونایی آذربایجان شرقی به شدت نیازمند دستگاه اکسیژن ساز هستند.
او با بیان اینکه خودتحریمی داخلی هم به بخش سلامت به شدت ضربه میزند گفت: خیانت از این بالاتر که هموطنان ما از کمبود اکسیژن خفه میشوند، ولی یک شرکت سودجوی داخلی از تحویل دستگاههای مورد نیاز به مراکز درمانی خودداری میکند.
دینه وری با اشاره به اینکه بازار تجهیزات پزشکی به شدت سودده شده است گفت: بیماران کرونایی به داروهای خاص نیاز ندارند بلکه به لوازمی نیاز دارند که به علت اختلاف قیمتها، تولید کنندهها ارائه نمیکنند.
او گفت: یک دماسنج ساده که در داخل کشور تولید میشود را شرکتها تحویل نمیدهند و این خیانت است بسیاری از شبها تا صبح چشم روی هم نمیگذاریم، چون تجهیزات را نمیتوانیم تامین کنیم. من رئیس بیمارستان نباید درگیر تامین اکسیژن و سرساکشن باشم، اما چارهای ندارم.
دینه وری افزود: در ابتدای کرونا چالشهایی مانند کمبود ماسک و مواد ضدعفونی بود، اما امروز چالشها تغییر کرده است در ابتدای شیوع کرونا بخش هیجانی موضوع غالب بود و همه پای کار بودند، اما امروز شرایط به گونهای شده که حوزه سلامت به تنهایی در حال مبارزه با بیماری است.
رئیس بیمارستان امام رضای تبریز گفت: ما نباید فراموش کنیم که کادر درمان بخشی از همین جامعه است و اگر مردم مشکل اقتصادی دارند، کادر درمان هم دارند و این مرکز درمانی با ۲۵۰۰ نیرو از روز اول پای کار بود تا بهترین خدمات را به مردم ارائه دهد.
دینه وری افزود: مرور زمان نیروها را مستهلک میکند و متاسفانه با توجه به وضعیت نیروی انسانی و کمبود نیرو گردش کاری وجود ندارد و ۱۰ ماه است که کادر درمان ما شبانه روزی کار میکنند و قطعا مانند ۱۰ ماه قبل تازه نفس نیستند و اگر مسئولان تدبیری نیندیشند مدتی دیگر انرژی و توانی برای کادر ما باقی نخواهد ماند.
او افزود: تا به امروز ۶۲۰۰ بیمار کرونایی بستری شده اند و یک سوم این بیماران در بخش ویژه بوده اند.
دینه وری استفاده از ماسک و دوری از تجمعات را قدم اول رعایت نکات بهداشتی دانست و گفت: قدم دوم مربوط به اصناف است متاسفانه در بحث اصناف به ویژه فروشندگان مواد غذایی بدترین وضع رعایت نشدن اصول بهداشتی را شاهد هستیم.
رئیس بیمارستان امام رضای تبریز افزود:در حوزه پرستاری بحث کمبود بسیار جدی است و این واقعیت است که برخی حاضر نیستند در بخش کرونا کار کنند و در خصوص استخدامها هم نیروی جدیدی استخدام نشده و نیروهای قبلی تبدیل وضعیت میشوند ضمن اینکه از ابتدای شیوع کرونا ۸۲۳ نفر از کادر درمان مبتلا شده و یک نفر از همکارانمان به شهادت رسیده است.
فقیه دینه وری گفت: مشکلی در خدمات بیمارستان وجود ندارد و بهترین استادان طب اورژانس حضور دارند، اما بیماران در نقطه آخر به اینجا مراجعه میکنند.
او افزود:درمان کرونا رایگان نیست و هزینههایی دارد که بخشی از آن را بیمار پرداخت میکند و اگر نیاز به افزایش تخت بیماران کرونایی باشد این کار را انجام میدهیم، اما سایر خدمات تحت الشعاع قرار میگیرد.
او گفت: بیماران کرونایی اگر زیر ونتیلاتور رفتند فقط باید لطف خدا شامل حال این افراد برای زنده ماندن بشود و لازم است افراد به محض اینکه علائم کرونا را دیدند به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/ک