به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پنجاه و نهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در حالی برگزار شد که بنابر گفته رسانههای این کشور تدابیر بیسابقه امنیتی در اطراف کاخ سفید و ۱۶ ایالت این کشور حاکم است.
در اطراف ساختمان معاون رئیس جمهور آمریکا موانع و حصارهایی نصب شده است تا از نزدیک شدن مردم به آن جلوگیری شود. پلیس آمریکا با مخالفان دونالد ترامپ که همزمان با برگزاری انتخابات در اطراف کاخ سفید تجمع کرده بودند درگیر شد و برخی از مردم آمریکا شعار نه بایدن و نه ترامپ سر میدادند.
به گفته رسانههای آمریکایی فرمانداران ۱۶ ایالت آمریکا هم روز سهشنبه بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ نیروی گارد ملی را برای مواجهه با ناآرامیهای احتمالی بعد از انتخابات، به حالت آمادهباش در آوردند. بر اساس گزارشها، هزار نیرو در ایالت ماساچوست، ۳۰۰ نیرو در آریزونا، ۳۰۰ نیرو در آلاباما و تعداد نامشخصی در فلوریدا و اورگان فعال شدهاند.
در حالی که شمارش آرا در آمریکا ادامه دارد هر دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری این کشور به طرفداران خود قول پیروزی در انتخابات را میدهند. آنها در روز انتخابات هم حملات لفظی به یکدیگر را ادامه دادهاند. دونالد ترامپ در پیامی ویدیویی خطاب به مردم آمریکا گفت که دموکراتها تلاش میکنند با یک دست خود به صورت شما مشت بزنند و با دست دیگر جیب شما را خالی کنند. او امروز در توییتی نوشت ما خیلی جلو هستیم ولی آنها (دموکراتها) سعی می کنند انتخابات را بدزدند.
در طرف مقابل «باراک اوباما» رئیسجمهور سابق آمریکا هم در جمع هواداران جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات، ترامپ را یک دیکتاتور خواند . «گرچن ویتمر» فرماندار دموکرات ایالت میشیگان هم با انتقاد از حرفهای ترامپ گفت او ممکن است باعث اقدامات خشونت آمیز و تروریسم داخلی شود.
مقامات امنیت داخلی دولت ترامپ از رایدهندگان خواستند تا درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور صبور باشند. این در حالیست که ترامپ امروز در کاخ سفید پیروزی زودهنگام خود را اعلام کرد و گفت ما شاهد تقلبی گسترده در انتخابات هستیم. به گفته کارشناسان این اعلام پیروزی ترامپ قبل از اعلام نتایج اصلی می تواند باعث بروز آشوب های خیابانی شود.
«کامالا هریس» معاون جو بایدن نامزد دموکراتها در پنجاه و نهمین دور انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نسبت به احتمال آشوب های خیابانی بعد از اعلام نتایج انتخابات هشدار داد و گفت: از تمامیت دموکراسی و انتقال صلح آمیز قدرت دفاع خواهیم کرد.
گردانندگان بسیاری از بانکها و مراکز خرید، در هراس از آشوبهای احتمالی پس از اعلام نتایج انتخابات، به اقدامات پیشگیرانه و حفاظبندی فروشگاهها و بانکهای این کشور روی آوردهاند.
«میلی مارک» رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا درباره قبول نکردن نتایج انتخابات از طرف ترامپ در صورت شکستش پیشتر گفته بود نقش ارتش آمریکا غیرسیاسی است. او تصریح کرد ارتش آمریکا به هیچ عنوان هیچ نقشی در انتقال مسالمت آمیز قدرت نخواهد داشت.
«چاد ولف »کفیل وزیر امنیت داخلی آمریکا گفت: رای دهندگان در حالی که در انتظار اعلام نتیجه انتخابات امسال هستند، باید صبور باشند. وی افزود: پذیرفتن این مسئله که این روند احتمالا زمان میبرد، مهم است. نتایج لحظه به لحظه در حال تغییر است و به نظر می رسد نتایج نهایی انتخابات آمریکا بامداد روز جمعه مشخص شود.
ترامپ که بارها گفته بود رایگیریهای پستی مهمترین عامل تقلب در انتخابات آمریکاست، در ادامه حملات خود به شیوه رایگیری پستی گفت که اگر ایالتها پس از روز انتخابات به اخذ رای ادامه دهند، وکلا را برای نظارت برروند انتخابات و طرح شکایت مستقر خواهد کرد. او برنامههای پنسیلوانیا برای شمارش آرای پستی تا سه روز پس از روز انتخابات را محکوم کرد و گفت این اقدام به تقلب گسترده در رایگیری منجر خواهد شد. رئیسجمهوری آمریکا با هشدار نسبت به بروز خشونتهای خیابانی، از دیوان عالی فدرال خواست در تصمیم خود در زمینه تمدید زمان شمارش آرا تجدید نظر کند.
در مقابل دادستان پنسیلوانیا هم گفت ترامپ اقدامات متعددی برای سختتر کردن رأیدهی در این ایالت انجام داده است. «جاش شاپیرو»، دادستان کل ایالت پنسیلوانیا در مصاحبه با شبکه سیانان گفت دونالد ترامپ و حامیانش با حذف صندوقهای پستی، محدود کردن زمان شمارش آراء و تغییر قانون مصوب ۱۹۳۷ به شکلی که آوردن ناظران انتخاباتی از نواحی دیگر به یک ناحیه را ممکن سازد، تلاش کردهاند کار رأیدهی در ایالت پنسیلوانیا را سختتر و رأی دهندگان رنگین پوست را در پای صندوقهای اخذ رأی تهدید و ارعاب کنند.
روزنامه گاردین درباره اتفاقات پنسیلوانیا نوشت نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا احتمالا بدون تعیین نتیجه انتخابات پنسیلوانیا مشخص نخواهد شد و تعیین سرنوشت انتخابات این ایالت نیز احتمالا تا روز جمعه به طول خواهد انجامید.
ایالت پنسیلوانیا به یکی از مهمترین ایالتهای آمریکا در تعیین نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا مبدل شده است. منابع آگاه میگویند ترامپ قصد دارد در این ایالت با دعوای حقوقی به شکلی غیرعادی پیروز شود.
انتهای پیام/
چون اجتماع جهانی علیه هیچ کشوری نخواهد داشت.
ایران بایستی اعتماد بنفس بیشتری در سیاست هایش نشان بدهد.