به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در برنامه تلویزیونی چاپ اول در خصوص حوادث ناشی از استفاده نادرست از وسایل گرمایشی و انتشار گاز مونوکسید کربن ناشی از آن اظهار کرد: اگر بخواهیم یک نگاه بلند مدتی به این موضوع داشته باشیم و نگران حوادث ناشی از انتشار گاز مونوکسید کربن نباشیم، باید ابتدا روی کودکان و آموزش به آنها سرمایه گذاری و از نیروهای متخصص استفاده کنیم. در این راستا، دستگاههای نظارتی چون آموزش و پرورش و ... هم باید وارد عمل شوند، چرا که در غیر این صورت هر اقدامی صورت گیرد کوتاه مدت است و در این میان برنامههای فرهنگی و آموزشی بسیار موثر است، چرا که کودکان ذهن آمادهای دارند و برنامهها و نگاه بلند مدت میتواند باعث فرهنگ سازی رعایت اصول ایمنی شود.
وی بیان کرد: حوادثی ناشی از انتشار گاز مونوکسید کربن فقط مختص به فصول پاییز و زمستان و وسایل گرمایشی نیست، زیرا هر وسیلهای که دارای شعله باشد خطر گازگرفتگی را به دنبال دارد، اما در این میان چون در تابستان از کولر استفاده میشود و اغلب، درب و پنجرهها باز هستند میزان حوادث کم است، اما فصل زمستان به دلیل محیط کوچک و اکسیژن کم در محیط خطرات و حوادثی را به دنبال دارد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران تصریح کرد: انتشار گاز مونوکسید کربن به دلیل اشتباهاتی است که از افراد سر میزند که از آن جمله میتوان به نصب و راه اندازی نادرست وسایل گرمایشی اشاره کرد، اما موضوع نگران کنندهای که در این خصوص وجود دارد این است که در حال حاضر، چون تمامی حواسها به سمت کروناست، مردم از موضوعات مهمی چون گاز مونوکسید کربن غافل هستند، این در حالی است که این گاز، قابلیت انتشار سریع در هوا و بروز حوادثی را دارد.
ملکی گفت: دمای مجاز برای محیط ۹ پی پی ام (۹ میلیون ام) است که این نشان میدهد که اگر کمی بیش از ۱ درصد گاز مونوکسید کربن در فضا منتشر شود، باعث بروز حوادثی میشود.
روش مناسب نصب دودکش بخاری در ساختمان
وی ادامه داد: در فضای محیط، اگر راهی برای ورود و خروج هوا وجود داشته باشد قطعا اکسیژن هم در فضا خواهد بود که این موضوع برای زمانهایی که شعلههای متفاوت روشن هستند باید مدنظر قرار بگیرد، چرا که بعضاً مشاهده میکنیم گاهی یک منزل ۴۰ متری، دو بخاری بزرگ و یک آبگرمکن دارد که این فضا جوابگوی این حجم از گاز مونوکسید کربن نیست و چنین فضایی، تهویه و ورودی و خروجی هوا را میطلبد که شهروندان باید به این موضوع توجه کنند.
ملکی افزود: بیش از ۸۰ درصد حوادث به دودکشها مربوط است که شهروندان باید توجه کنند دودکشهای داخل دیوار حتما باید تا انتها بالاتر بروند و موضوعی که هنوز مشاهده میشود دودکشهای داخل دیوارهای سیمانی هستند که این موضوع نقش جدی دستگاههای نظارتی و مجری و سازندهها را میطلبد، چرا که هنوز ساختمانهایی ساخته میشوند که گاهی از چیدمان آجرها به عنوان دودکش استفاده میشود که این بسیار خطرناک است.
لزوم نصب کلاهک H به هنگام راه اندازی وسایل گرمایشی
سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران با تأکید بر نصب کلاهک H هنگام راه اندازی وسایل گرمایشی بیان کرد: این کلاهک مانع ورود وسایل و اشیا به داخل میشود که حتما باید نصب شود و شهروندان برای نصب دودکش نیز از دودکشهای ورق سفید گالوانیزه استفاده کنند، چراکه هیچ یک از دودکشهای دیگر به دلیل خاصیت ارتجاعی خود مناسب بخاری نیستند و به مرور از بین میروند و همین موضوع باعث انتشار گاز مونوکسید کربن میشود و نکته مهم دیگر هم این است که حالت دودکش باید قائم و ۹۰ درجه باشد.
وی گفت: شماره تلفن ۶۴۳۲۳۲۳۲ سامانه پاسخگویی سوالات شهروندان است که عزیزان شهرستانی هم میتوانند با شماره گیری کد تهران قبل از این شماره، سوالات خود در این رابطه را از همکاران بپرسند و آنها نیز پاسخگو هستند که ما به آنها توصیه میکنیم برای نصب وسایل گرمایشی، تمامی موارد ایمنی را رعایت کنند.
ملکی تصریح کرد: شهروندان از بخاریهای استاندارد استفاده کنند و شلنگ گاز میتواند مشکی یا قرمز باشد و توجه کنند که به هیچ عنوان از شلنگ گاز یا کولر برای وسایل گرمایشی استفاده نکنند و فاصله ۱ متر و نیم هم باید رعایت شود و قبل از روشن کردن وسایل گرمایشی، در مسیر اتصالات و شلنگ حتما از ابر آغشته به کف استفاده کنند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در حوزه عملیات آتش نشانی به خوبی کار کردیم و در این قضیه بسیار دست تنها هستیم که متولیان آموزشی باید برای آموزش به کودکان به کمک ما بیایند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/