به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،در آغاز این نامه که خطاب به فریدون اللهیاری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان و شهردار کاشان نوشته شده آمده است: «از سال گذشته بنایی در بافت تاریخی کاشان و در خیابان علوی در حال ساخت است که بخشهایی از منظر خانه بروجردیها را از بین میبرد. در حدود یک سال گذشته به اشکال مختلف دغدغهمندان، فعالان و روزنامهنگاران این پروژه را به پرسش کشیدهاند، اما پاسخی قانع کننده از سوی سرمایهگذار پروژه و اداره میراث فرهنگی کاشان دریافت نشده و ادامه روند اجرای طرح نگرانی جمعی به وجود آورده است.
در ادامه این نامه پنج سوال مطرح شده است:
۱. چطور در بافت ارزشمند تاریخی کاشان و در نقطهای که خانه بروجردی منظر دارد، مجوز احداث بنای تجاری داده شده است؟
۲. خانه بروجردیها از مهمترین نمادهای خانه ایرانی که تصویرش بر پاسپورت هر ایرانی نقش بسته، در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به عنوان «انتخاب برتر یونسکو» به جامعه جهانی معرفی شده است
اگر در گذشته توجهی به این بنا (ملک مورد بحث در خیابان علوی) نشده و شاید سازهای نامتناسب در این نقطه از خیابان علوی بوده، امروز که فهم و درک شهروندان از اهمیت خانههای تاریخی به شدت فزونی یافته و میراث تاریخی به عنوان بخش مهم اقتصادی و هویتی کاشان تلقی میشود آیا بازهم باید اجازه داد که آنچه در گذشته بر این میراث میرفته دوباره تکرار شود؟
۳. خیابان علوی که مرکز ثقل آثار تاریخی شهر و محل اصلی حضور گردشگران است، همواره با ترافیک بسیار شدید روبهروست و مغازهها و فروشگاههای موجود هم با این بافت تناسب ندارد. چرا شهرداری برای آزادسازی این ملک به نفع فضای عمومی شهری اقدام ننمود؟ اکنون که بخش تنفس این خیابان تبدیل به مجتمع تجاری شده چگونه این خیابان میتواند پاسخگوی شلوغی و ازدحام باشد؟
۴. بنا بر اعلام مسئولان میراث فرهنگی این بنا مجوز کمیسیون ماده ۵ (تغییر کاربری) را ندارد. آیا ساخت بنای تجاری بدون داشتن این مجوز قانونی است؟
در این شرایط از میان ادارات مسئول در کاشان خوشبختانه اداره راه و شهرسازی نسبت به این ساختوساز واکنش نشان داده و خواستار جلوگیری از روند ساخت این مجتمع تجاری-تفریحی شده است.
۵. اداره میراث کاشان و سرمایهگذار در پاسخی تکراری گفته اند بنای تخریبشده قبلی ۹ یا ۱۲ متر ارتفاع داشته و حالا به ۵ متر کاهش یافته" با این توضیح مخاطب راضی میشود که به لطف سرمایهگذار ارتفاع بنا حالا به ۵ متر رسیده است.»
امضاکنندگا نامه، تلاش ودفاع کمیته فنی با بررسی ارزشمندی بافت، بنا و منظر برای حفظ حریم منظر و بافت را خواستار شده و سوال کرده اند «پس اگر تاکنون مجوزی صادر شده باید بدانیم طبق چه منطقی کمیته فنی استان چنین مجوزی را صادر کرده است؟»
امضاکنندگان نامه در پایان توقف طرح دست کم به مدت یک ماه را خواستار شده اند و با توجه به شفاف نبودن و قابل استناد نبودن پاسخها از مدیرکل میراث فرهنگی استان، درخواست کرده اند بخشهایی از پرونده و رأی کمیته فنی را منتشر کند یا در دسترس نمایندگان امضاکنندگان این نامه قرار دهد تا سوءتفاهم احتمالی برطرف شود و اگر شهروندان و فعالان مردمی حق اعتراضی را برای خود قائل میشوند بتوانند در کنار کارشناسان کمیته فنی استان راه حلی برای این موضوع پیدا کنند.
انتهای پیام/م