به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: هفتههای پس از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا میتواند خطرناکترین هفتههای این کشور به دلیل بروز جنگ داخلی باشد.
اگر دونالد ترامپ شکست بخورد، احتمالا تسلیم نشده و قصد انتقال مسالمتآمیز قدرت را نخواهد داشت؛ حامیانش نیز احتمالا گمان میکنند که در انتخابات تقلب صورت گرفته و در نتیجه دست به آشوب میزنند. اینها بذرهایی است که رئیس جمهور آمریکا از ماهها پیش کاشته است.
به احتمال زیاد ترامپ فرماندهی ارتش، وزارت دادگستری و بخشی از دستگاههای اطلاعاتی را بر عهده خواهد داشت چرا که خوب میداند وکیل دادگستری منهتن، در حال تحقیق درباره پرونده مالی اوست. ترامپ میداند به محض خروج از کاخ سفید ممکن است با اتهاماتی روبهرو شده و مورد عفو فدرال قرار نگیرد.
او قدرت را چشیده و نمیتواند جهانی را تصور کند که از او پس گرفته شده است. در طول ۲۸ سال اخیر این اولین رئیس جمهور مستقری است که برای پیروزی مجدد در انتخابات آتی به رقابت میپردازد.
همه گیری کرونا همچنان ادامه خواهد داشت، اما ترامپ که به طور مداوم آن را نادیده گرفته و به طرز فجیعی در این زمینه دچار سوءمدیریت بوده است، هیچ محدودیتی را برای مهار آن جدی نخواهد گرفت، چرا که او در این شرایط بسیار زخمی، ترسناک و خطرناک است. مردم آمریکا نیز خود را برای مواجهه با خصومت و خشونت آماده کردهاند.
واشنگتن پست در اوایل ماه اکتبر گزارش داد وزارت دادگستری در نظر دارد مقامات خود را در یک مرکز فرماندهی در افبیآی مستقر کند. ادارات پلیس در سراسر آمریکا در حال آماده باش برای مقابله با ناآرامیها هستند. بانکها و ساختمانهای آپارتمانی نیز تدابیر امنیتی را در صورت بروز خشونت اتخاذ کردهاند.
همانطور که واشنگتن پست روز جمعه گزارش داد اداره گارد ملی واحد جدیدی را تشکیل داده که متشکل از نیروهای نظامی است تا در صورت نیاز در روزهای آتی برای کمک به سرکوب ناآرامیها اعزام شوند.
وضعیت فروشگاهها هم به همین منوال است. بر اساس گزارش نیویورک تایمز در نمایشی از وضعیت بیثبات این صنعت، ۱۲۰ نماینده از ۶۰ مارک خرده فروشی در هفته جاری در یک کنفرانس ویدیویی به میزبانی فدراسیون ملی خرده فروشی شرکت کردند که شامل آموزش کارمندان فروشگاه در مورد چگونگی تنش زدایی بین مشتریان به ویژه در موارد مربوط به انتخابات میشود. این گروه تجاری همچنین مشاوران امنیتی را استخدام کرده است تا مکانهای بیثبات (خرده فروشان) در سراسر آمریکا را شناسایی کنند.
بیشتر بخوانید
به گزارش وال استریت ژورنال حتی فیسبوک هم خود را برای مواجهه با آشوب و خشونت پس از انتخابات آماده کرده است؛ تیمهای این شرکت با استفاده از ابزارهای داخلی طراحی شده برای کشورهای در معرض خطر با استفاده از تاکتیکهایی که قبلاً در کشورهایی از جمله سریلانکا و میانمار مورد استفاده قرار گرفته است، تلاش میکنند خود را در برابر آشوبهای احتمالی آماده کنند. این امر مانند موارد دیگر در دوران ریاست جمهوری ترامپ، بی سابقه و شرم آور است.
موسسه بروکینگ هم احتمال بروز خشونت را بسیار زیاد دانسته و همانطور که روز سه شنبه اشاره کرد گروه گستردهتری از افراط گرایان بالقوه در طول بیماری کووید-۱۹ با آمریکاییها که در خانه و به صورت آنلاین اقدام به تبلیغات گسترده و اطلاعات میکنند، رشد کرده است؛ بنابراین حتی اگر درصد نسبتاً کمی از مردم واقعاً برای خشونت بسیج شوند، فضا ملتهب شده و باز هم به آشوب کشیده میشود. انتخابات نوامبر به طور فزایندهای در حال تبدیل شدن به یک رقابت فراگیر است و جایی برای افراد بیطرف وجود ندارد. استقبال از خشونت در بین مردم رو به افزایش است.
نشریه پلیتیکو نیز ماه گذشته در مطلبی از افزایش میزان خشونت میان طرفداران هر دو نامزد حزب دموکرات و جمهوریخواه خبر داد که اعلام کردهاند در صورت شکست کاندیدای منتخبشان آشوب به پا خواهند کرد.
این در حالی است که به گفته کارشناسان آمریکایی تمام ترسها و نگرانیهای ناشی از احتمال بروز آشوب میتواند وجود نداشته باشد در صورتی که ترامپ بپذیرد که قدرت را مسالمت آمیز انتقال دهد، اما هیچ نشانهای از این وضعیت وجود ندارد.
نیویورک تایمز گزارش خود را این گونه به پایان میرساند: ترامپ آشکارا در برابر گفتن اینکه انتقال مسالمت آمیز قدرت را تضمین میکند مقاومت کرده و بارها به هواداران خود گفته است تنها راهی که میتواند باعث عدم موفقیت او در انتخابات شود، تقلب است.
او از هر راه ممکن این پیام را انتقال داده است که قصد دارد به هر قیمتی در قدرت بماند. روز شنبه او گفت که اگر شب انتخابات برنده نشود، دیوان عالی برای پیروزی به کمک او خواهد آمد. شاید این گفته ترامپ لحن کنایی داشته باشد، اما متناسب با الگوی رفتاری اوست، تنها چیزی که رئیس جمهور آمریکا به آن فکر میکند پیروزی در انتخابات است، او اهمیت نمیدهد که آمریکا در آستانه فروپاشی است و هرگز ثبات و سلامت آمریکا برایش مهم نبوده است.
انتهای پیام/
ارزوی جایزه نوبل را به .....خواهد برد
تنها ناراحتی اش نگرفتن جایزه نوبل است
میگه چرا الکی یک هفته بعد رییس جمهور شدن
اوباما بهش دادند
برای چه خدمتی به بشریت
چرا من جایزه نوبل نگیرم