به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه "نیویورک تایمز" در مطلبی با عنوان "پلیس آمریکا نگران خشونتهای انتخاباتی به ویژه تهدیدها در فضای مجازی است" نوشت: هواداران «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه سوار بر خودروهایی در بزرگراه "گاردن استیت" در نیوجرسی تردد خودروها را مختل و پل ارتباطی دو شهر "تاریتاون" و "نایاک" را در نیویورک مسدود کردند. یکی دیگر از کاروانهای هواداران ترامپ در ویرجینیا با مخالفان وی درگیر شدند.
در ایالت جورجیا گردهمایی دموکراتها اندکی پیش از آغاز آن در روز یکشنبه لغو شد و سازمان دهندگان نگران حضور گسترده شبه نظامیانی بودند که برای شرکت در تجمع انتخاباتی ترامپ در همان نزدیکی حضور داشتند.
همانطور که آمریکاییها به روز برگزاری انتخابات نزدیک میشوند، تنشها و درگیریهای انتخاباتی پس از اعتراضات به نابرابری نژادی، به داستان هر روز خیابانهای این کشور تبدیل شده است و به تردیدها درباره روند برگزاری انتخاباتی که دونالد ترامپ هیچ قولی درباره انتقال مسالمت آمیز قدرت نداده، افزوده است.
وقایع روز یکشنبه یک روز پس از آن اتفاق افتاد که گروهی از هواداران ترامپ در تگزاس سوار بر خودرو با در دست داشتن پرچمهای ترامپ برای اتوبوس کارزار انتخاباتی بایدن و هریس ایجاد مزاحمت کردند و موجب لغو دو گردهمایی برنامه ریزی شده آنها شدند. اداره تحقیقات فدرال آمریکا، اف بیای، روز یکشنبه اعلام کرد درباره این مسئله تحقیق خواهد کرد.
دونالد ترامپ روز یکشنبه ویدئویی را درباره این واقعه با این پیام توئیت کرد: " من عاشق تگزاس هستم! " و پس از آنکه اف بی آی اعلام کرد در این زمینه تحقیق خواهد کرد ترامپ در توئیتی دیگر نوشت: " به اعتقاد من، این وطن پرستان کار اشتباهی انجام نداند و اف بیای باید درباره تروریستها و هرج و مرج طلبان تحقیق کند. "
گردهمایی انتخاباتی روز شنبه در شهر گراهام در ایالت کارولینای شمالی با استفاده پلیس از گاز فلفل و بازداشت شماری از شرکت کنندگان خاتمه یافت. سازماندهندگان این گردهمایی این اقدام را سرکوب آشکار رای دهندگان خواندند.
اینها تنها بخشی از اتفاقاتی هستند که به تصویر کشیده میشود و "کریستین کلارک" مدیر اجرایی کمیته حقوق مدنی وکلا میگوید از این نوع اتفاقات بسیار زیاد است. این گروه ماه گذشته شکایتی را علیه مسئولان شهر گراهام به اتهام نقض حقوق اولیه معترضان تنظیم کرد.
کلارک اعلام کرد بسیار نگران گروههایی هستیم که در تلاش برای ارعاب رای دهندگان در برخی مناطق هستند و گروه وی در یک هفته گذشته تماسهایی را از مناطق مختلف فلوریدا دریافت کرده است که از آزار و اذیت رای دهندگان در مراکز اخذ رای توسط افراد یا گروهها حکایت دارد.
در همین حال پلیس نیز به شدت نگران است البته نه فقط به خاطر اتفاقاتی که رخ داده است بلکه به خاطر آنچه تهدید محسوب میشود به ویژه در فضای مجازی و اینترنت. یک مقام بلندپایه پلیس میگوید بیشتر تهدیدهای اینترنتی در خیابانهای کشور عملی نشده است، اما مقامات پلیس نگرانند پستهای اینترنتی در قالب اقدامات خشونت آمیز در خیابانها تحقق پیدا کند.
"جوآنا لیدگیت" مدیر ملی برنامه محافظت از رای دهندگان میگوید بسیار از بابت گروههای شبه نظامی و فعالیتهای آنها در فضای مجازی نگران هستیم و آنها را همچنان تحت نظر داریم. در همین حال حضور نیروهای پلیس میتواند برای فرونشاندن تنشها مفید باشد، اما این نیروها میتوانند نگرانیهایی را نیز در رای دهندگان ایجاد کند. مدیر اجرایی اتحادیه ملی وکلای آمریکا میگوید از اواسط ماه اکتبر که انتخابات زودهنگام در ایالت جورجیا آغاز شد در این ایالت بوده است و حضور سنگین نیروهای پلیس را در مراکز اخذ رای مشاهده کرده است.
همه این موارد تردیدها و نگرانیهایی را درباره نتیجه احتمالی انتخابات و تنشهایی که ممکن است روزها و هفتهها پس از برگزاری انتخابات شاهد باشیم به وجود آورده است. "کیتلین فلوی" پزشک در فلادلفیا میگوید مردم ناراحت، ناامید و دچار ترس و نگرانی هستند. من فکر میکنم صرفنظر از اینکه کدام نامزد پیروز انتخابات باشد ناآرامیهایی را در کشور خواهیم داشت.
در بحران سال ۲۰۲ آمریکا بیش از ۲۳۰ هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند، اقتصاد این کشور در مسیر سراشیبی قرار گرفته است و تنشهای نژادی موجب ناآرامی در سراسر این کشور شده است. فروشگاههای فروش اسلحه با افزایش میزان تقاضا شاهد خالی شدن انبارهای خود هستند و نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد بسیاری نگرانند انتخابات به ناارامیهای داخلی کشیده شود.
حتی برخی از جمهوری خواهان اذعان کرده اند که شمارش آراء انتخاباتی در شب پس از انتخابات به پایان نخواهد رسید و هرگونه اقدامی برای پایان دادن سریع به شمارش آراء، نقض اصول دموکراتیک خواهد بود.
انتهای پیام/