محمد صادق غفوری عضو انجمن گوارش و کبد ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری رفلاکس معده یک اختلال هضمی است و زمانی اتفاق میافتد که اسید معده در طول مصرف غذا یا بعد از وعده غذایی به درون مری بر میگردد و باعث درد معده، سوزش سر دل یا سایر علائم میشود.
او افزود: رعایت رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل رفلاکس معده دارد. برای مهار رفلاکس معده توصیه می شود وعدههای غذایی کوچک و مکرر مصرف شده و از مصرف وعده غذایی ۲ تا ۳ ساعت قبل از خواب خودداری کنید. در صورت چاقی، استفاده از رژیم کاهش وزن توصیه میشود.
غفوری بیان کرد: از مصرف غذاهای حاوی ادویه، غذاهای پر چرب، نعناع و عرق نعنا، سیر و پیاز و میوه و سبزیجات اسیدی مانند پرتقال و کلم که میتواند منجر به تحریک تولید اسید و افزایش رفلاکس معده شود، خودداری کنید. همچنین مصرف نوشیدنیهای کربناته و حاوی کافئین مثل نوشابه ها و قهوه را تا حد امکان کاهش دهید. حتما به این نکته توجه داشته باشید که از مصرف وعدههای غذایی حجیم قبل از فعالیتهای سنگین، ورزش یا در هنگام استرس خودداری کنید.
غفوری مطرح کرد: توصیه می شود در هنگام خواب سر بالاتر از بدن قرار گیرد. همچنین از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری کنید.
عضو انجمن گوارش و کبد ایران گفت : استفاده از یک رژیم غذایی اصولی و منطقی به درمان رفلاکس معده کمک می کند. بنابراین یکی از سادهترین راههایی که میتواند رفلاکس و سوزش معده را کاهش دهد، پرهیز از مصرف وعدههای غذایی حجیم است. به این صورت که مصرف ۵ تا ۶ وعده غذایی در روز به جای دو تا سه وعده کوچک میتواند کمک کننده باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/