برخی از خانواده‌ها باتعطیلی تالار‌ها مراسم عروسی فرزندان خود را در باغ، پشت بام آپارتمان‌ها و روستا‌های اطراف برگزار می‌کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  قرار بود مراسم‌شان را نیمه شعبان برگزار کنند، همه کار‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود را انجام داده بودند، اما کرونا نگذاشت تا برنامه‌هایشان رقم خورد. میلاد حضرت محمد (ص) را برای برگزاری مراسم یکی شدنشان دوباره انتخاب کردند، اما هنوز هم کرونا تا می‌تواند در حال جولان دادن است.

تالار‌ها تعطیل است و در به در به دنبال رزرو کردن باغ در اطراف شهر هستند تا بتوانند مراسم‌شان را در آنجا برگزار کنند با هر کجا که تماس می‌گیرند جای خالی وجود ندارد.

بالاخره بعد از تلاش‌های زیاد توسط یکی از دوستان باغی در روستا‌های اطراف بیرجند برای برگزاری مراسمشان انتخاب کردند و فامیل نزدیک را هم دعوت کردند غافل از اینکه ویروس چموش کرونا شانه به شانه ما در حال حرکت است و به هیچ کسی رحمی ندارد.

خرید بازارشان، آتلیه و عکاسی‌ها و مزون را انجام می‌دهند تنها مراسمشان به جای اینکه در تالار برگزار شود در باغ برگزار می‌شود به خیالشان وقتی در فضای آزاد باشد از کرونا خبری نیست، اما تجمع جمعیتی که باشد کرونا هم حضور دارد.


بیشتر بخوانید


این روز‌ها که حال شهرمان خوب نیست و کرونا در حال جولان دادن است، اما مراسم عروسی هم چراغ خاموش در حال برگزاری است. مراسمی که می‌تواند با حضور جمعیت کم هم کرونا را دعوت کند.

کرونا محدودیت‌هایی را در شهرستان‌های بیرجند، طبس و قاین اجرا کرده است، اما در این شرایط برخی از مردم به دنبال برگزاری مراسم عروسی‌شان هستند و همه تلاششان بر این است که تاریخ‌های خاص را برای برگزاری مراسمشان از دست ندهند.

آن طرف‌تر در یکی از آپارتمان‌های سطح شهر بالای پشت بام را محلی برای برگزاری جشن عروسیشان انتخاب کرده‌اند و اگر از فامیل نزدیک هم کسی به مراسمشان نیاید ناراحت می‌شوند که ما برای مراسم فرزندانشان حضور یافتیم حال آن‌ها برای مراسم فرزندانمان حضور نمی‌یابند.

یکی از شهروندان بیرجندی گفت: مراسم ازدواج فرزندامان به دلیل کرونا چند مرحله جابه‌جا شده و دیگر نمی‌توانیم صبر کنیم و از آنجایی که تالار‌ها تعطیل است در یکی از روستا‌های اطراف شهر بیرجند مراسم را برگزار کردیم.

او افزود: در ابتدای مراسم به همه مردم ماسک می‌دهیم و چون در روستا برگزار می‌شود فضای آزاد مشکلی را ایجاد نمی‌کند.

حال همه ما فراموش می‌کنیم که با جابه جایی ما از جایی به جای دیگر کرونا هم جابه‌جا می‌شود و هر کجا حضور داشته باشیم کرونا همان میهمان ناخوانده ما می‌شود.

ممکن است با حضورمان در روستا مردمی که مبتلا به کرونا نباشند را هم مبتلا کنیم و این در حالی است که شرایط کشور قرمز است و سخنگوی وزارت بهداشت از مردم درخواست کرده مراسم ازدواج خود را برای میلاد پیامبر انتخاب نکنند.

با وجود روز‌های سیاه کرونایی، اما پای عروسی‌ها در این روز‌های کرونایی به باغ‌ها، بالای پشت بام‌ها، پارکینگ‌ها و حیاط خانه‌ها باز شده و در این مراسم جشن و شادی که اغلب چراغ خاموش برگزار می‌شود خبری از رعایت ضوابط بهداشتی نیست.

برخی هم دلخوش هستند به اینکه اگر مراسم عروسی را در روستا‌ها برگزار کنند از خطر دور می‌شوند، اما غافل از اینکه کرونا شهر و روستا نمی‌شناسد فقط کافی است یکی ناقل یا مبتلا باشد.

به نظر می‌رسد ممنوعیت برگزاری مراسم عزا و عروسی در تالار‌ها سبب شکل گیری نوع جدیدی از مراسم یعنی برگزار کردن مراسم زیرزمینی و مخفیانه شده که خود کانون ابتلا به کووید ۱۹ به حساب می‌آید.

رئیس اتحادیه اغذیه فروشان، رستوران‌ها، تالار‌های پذیرایی خراسان جنوبی گفت: یکی از گروه‌های اصناف که از ابتدای کرونا تاکنون ضرر و زیان زیادی به خود دیده‌اند تالاردارها، مزون داران و آتلیه‌ها هستند.

محمودآبادی بیان کرد: تالار‌ها از ابتدای کرونا تعطیل بوده و این تعطیلی سبب بروز خسارات زیادی بر این قشر شده است.

او با بیان اینکه وقتی مسئول یک تالاردار هشت ماه کار و کاسبی نکرده باشد هزینه خرج و مخارج زندگی و کارگران خود را چگونه باید بپردازد؟ و هر چند این قشر جزو مشاغل آسیب دیده از کرونا قرار گرفتند، اما وام ۱۶ میلیون تومانی در این هشت ماه گوشه کوچکی هم از هزینه‌ها را جبران نمی‌کند از طرفی اقساط پرداخت وام آن‌ها نیز آغاز شده است.

رئیس اتحادیه اغذیه فروشان، رستوران‌ها، تالار‌های پذیرایی خراسان جنوبی گفت: تعطیلی تالار‌ها دردی دوا نمی‌کند چرا که مردم دست بردار مراسم عروسی و شادی خود نیستند اگر تالار بسته باشد به دنبال برگزاری مراسم در خانه، باغ، روستا، و حتی پشت بام منازل می‌روند.

او افزود: اگر مراسم عروسی در تالار‌ها برگزار شود فضا بزرگتر است و نکات بهداشتی رعایت می‌شود، اما وقتی تالار بسته است مردم در فضا‌های کوچکتر به دنبال برگزاری مراسم هستند و این یعنی کرونا با خیال آسوده‌تری می‌تواند جولان دهد پس مسئولین باید تدابیری اندیشیده و از ضرر و زیان بیشتر این قشر جلوگیری کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/‌ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۱:۱۱ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
خیلی خوب شد اتفاقا، من سیزده سال بود که عروسی تو روستا نرفته بودم که امسال رفتم و به اندازه همه عروسی هایی که تا حالا رفتم بهم خوش گذشت، مخصوصا وقتی که اون ناهار و شام عروسی رو که با آتیش هیزمی پخته شده بود خوردم خیلی حال داد.