سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: طی روز‌های اخیر شاهد ورود ملخ‌ها از کشور‌های هند و پاکستان به ایران بوده‌ایم.

محمدرضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ورود اولین گروه ملخ‌های صحرایی از هند و پاکستان به ایران خبر داد و گفت: پیش بینی‌های اولیه حاکی از آن بود که ورود آفت مجدد برای بحث زمستان گذرا از نیمه مهر به کشور آغاز شود که این موضوع به دلیل تغییرات شرایط آب و هوایی به تاخیر افتاد.

او افزود: اولین دسته جات ملخ صحرایی در ۷ آبان از سمت کشور‌های هند و پاکستان وارد کشور ما شدند، بدین منظور در منطقه بشاگرد استان هرمزگان در سطحی معادل ۴ هزار هکتار مبارزه علیه این آفت صورت گرفت.


بیشتر بخوانید


به گفته وی ، ورود دسته جات جدید دارای تراکم ۲۵ تا ۵۰ عدد در هر متر مربع هستند که با توجه به پیش بینی‌های صورت گرفته قبلی و آمادگی همکاران حفظ نباتات در سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های جنوبی کشور، به سرعت عملیات مبارزه و کانون کوبی آغاز و در سطح ۴ هکتار مبارزه شیمیایی صورت پذیرفت.

این مقام مسئول ادامه داد:  بر طبق پیش بینی‌های انجام شده از سوی سازمان جهانی فائو و بررسی‌های کارشناسی در سازمان حفظ نباتات در این فاز تهاجمی با طیف گسترده و انبوهی از این آفت مهم خطرناک در استان‌های جنوبی کشور مواجه خواهیم بود که پیش بینی می‌شود در سطحی بیش از ۵۰۰ هزار هکتار نیاز به عملیات مبارزه وجود داشته باشد که با برنامه ریزی های انجام شده و ایجاد آمادگی لازم در استان‌های درگیر، همانند فاز قبلی هجوم این آفت خطرناک، شاهد بروز کمترین میزان خسارت به اراضی جنگلی و مرتعی و مزارع و باغات کشور خواهیم بود.

 

میر ادامه داد: با توجه به بحث زمستان گذرانی ملخ‌های صحرایی پیش‌بینی می‌شود که ریزش‌های متعددی از این آفت در روز‌های آتی داشته باشیم.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه با ورود این آفت در ۸ تا ۹ استان جنوب کشور درگیر مبارزه خواهیم بود، گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان بیش از سایر استان‌ها درگیر مبارزه خواهند شد.

او درباره آخرین‌ جزئیات تامین ادوات و سموم برای مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی که برای این آفت انجام داده‌ایم، تمامی ادوات، سموم و نیرو‌های انسانی برای مبارزه با این آفت در یک تا ۲ ماه گذشته آماده شده و مشکل خاصی برای مبارزه با این آفت در سال جدید نداریم.

سطح مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی به یک میلیون هکتار می‌رسد

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در فاز جدید حدود ۵۰۰ هزار هکتار مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی صورت می‌گیرد، گفت: در فاز قبلی ۴۰۴ هزار هکتار مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی صورت گرفت که با این وجود سطح کل مبارزه به یک میلیون هکتار می‌رسد.

میر در پایان تصریح کرد: دسته‌های وارد شده دارای تراکم ۲۵ تا ۵۰ عدد در هر متر مربع هستند که با توجه به پیش بینی‌های صورت گرفته قبلی و آمادگی همکاران حفظ نباتات در سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های جنوبی کشور، به سرعت عملیات مبارزه صورت پذیرفت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۳ آبان ۱۳۹۹
خلاصه خدا به داد مردم رسید
قدرت خرید گوشت و مرغ و گوجه و .... پایین آمده ملخ ها که بیایند با کباب ملخ و نون سنگگ و ریحان مردم شاید مثل ۴۰ سال پیش دوباره کباب بخورند
آخرین اخبار