علی عباسی، کارشناس بورس در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در ایران اگر یک فرد حقیقی که علم فعالیت در بورس را دارد، بخواهد در فضای مجازی به دیگران آموزش بدهد، در مرحله اول باید حدود ۴۰ میلیون تومان برای دریافت مجوز از سازمان بورس هزینه کند.
وی افزود: سیگنال فروشی در عمل نوعی خدمات بورسی است که در تمام دنیا از جمله ایران انجام می شود؛ با این تفاوت که در کشورهای دیگر یک سازوکار بسیار آسان در نظر گرفته شده که افراد حقیقی بتوانند این کار را انجام بدهند اما در ایران چنین سازوکاری وجود ندارد.
عباسی ادامه داد: درباره سیگنال فروشی بورس در فضای مجازی سوالی که پیش می آید این است که اگر فعالان بورس، از طریق شبکه های اجتماعی و پیام رسان های فضای مجازی اقدام به آموزش مباحث بورسی نکنند، آیا سازمان بورس و اوراق بهادار راهکار دیگری را برای این آموزش به مردم در نظر گرفته است؟
وی بیان کرد: بورس های بزرگ دنیا هیچ کدام با سیگنال فروشی در فضای مجازی مقابله نکرده اند بلکه سعی کرده اند که آن را مدیریت کنند تا آسیبی به کشورشان وارد نکند.
ان کارشناس حوزه بورس در انتها گفت: مدیرانی که مدام شعار می دهند که بورس ما باید به بورس های جهانی وصل شود، باید یاد بگیرند که یکی از نمودهای جهانی شدن بورس همین خدمات بورسی در فضای مجازی است.سیگنال فروشی در فضای مجازی بدون کسب مجوز از سازمان بورس جرم است.
چندی پیش وکیلی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بورس در یک بخش خبری شبکه خبر در خصوص خرید و فروش سیگنال در کانال های خصوصی فضای مجازی گفته بود: به طور قطع سیگنال فروشی برای بورس غیر قانونی است.
وی دلیل غیر قانونی بودن سیگنال فروشی بورس را "بند یک ماده ۴۹ قانون بازار اوراق بهادار مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی" دانست که بیان می کند هر شخصی که بدون رعایت مقررات و کسب مجوز، تحت هر عنوان به فعالیتهایی از قبیل کارگزاری، معامله گری یا بازارگردانی مبادرت ورزد یا خود را تحت هر یک از این عناوین معرفی کند، مرتکب فعل مجرمانه شده است.
وکیلی همچنین در آن بخش خبری تاکید کرده بوده که برای تخلف سیگنال فروشی، جزای نقدی و حبس تعزیری در نظر گرفته شده است و گزارش تخلفاتی از این قبیل که به سازمان بورس رسیده از طریق اداره شکایت و سامانه دیده بان بازار معاونت حقوقی این سازمان در حال پیگیری است.
وی همچنین راهکار پیگیری زیان وارد شده به سهامدارانی که از طریق سیگنال فروشی های غیرمجاز متضرر شده بودند را مراجعه به دادسرای جرائم رایانه ای، ثبت شکایت در سامانه ثبت شکایات سازمان بورس و اوراق بهادار یا سامانه دیده بان بازار سرمایه معرفی کرده بود.
در پایان باید گفت هر فردی که قصد ورود به بازار بورس را دارد باید با آگاهی کامل وارد شود و توجه کند که همه سایت ها یا کانال های بورسی موجود در فضای مجازی، با مجوز فعالیت نمی کنند و بعضی از افراد سودجو سعی می کنند با سیگنال دهی نادرست، به صورت تعمدی یک نماد بورسی خاص را دچار زیان کنند یا به یک نماد خاص دیگر سود برسانند.
ا نتهای پیام/