دکترمائده جعفری، فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: کودکان مانند بزرگسالان، میتوانند به کرونا مبتلا شوند؛ اما هیچ علائمی نداشته باشند که همین موضوع باعث میشود آنها بدون اطلاع، ناقل ویروس به دیگران شوند.
او با بیان اینکه اکثر کودکان مبتلا به کووید ۱۹ علائم خفیفی دارند یا اصلا علائمی ندارند، افزود: با این حال، برخی از کودکان، دچار علائم شدید کرونا ویروس می شوند که گاه نیاز است در بیمارستان بستری شوند و به مراقبتهای ویژه یا دستگاه تنفس احتیاج داشته باشند و در موارد نادر امکان فوت کودکان نیز وجود دارد.
دکتر جعفری با اشاره به اینکه شیرخواران زیر یک سال ممکن است بیشتر دچار علائم شدید بیماری کرونا ویروس شوند، بیان داشت: شدت بیماری کرونا در کودکانی که دارای بیماری زمینهای مثل دیابت، آسم، بیماری ریوی مزمن یا بیماری قلبی هستند، بیشتر است.
او با اشاره به مشابه بودن علائم کووید ۱۹ در بزرگسالان و کودکان، شایع ترین علائم کووید ۱۹ در کودکان را تب و سرفه عنوان و تصریح کرد: علائم کرونا در کودکان میتواند مانند سایر بیماریهای شایع چون سرماخوردگی و آلرژی به نظر برسد؛ اما به طور کلی کودکان مبتلا به کرونا ممکن است یکی از علائم، تب یا لرز، سرفه، گرفتگی بینی یا آبریزش بینی، از بین رفتن حس چشایی یا بویایی، گلو درد، تنگی نفس یا دشواری در تنفس، اسهال، حالت تهوع و استفراغ، درد شکم، خستگی، سردرد، درد عضله یا بدن، اشتهای ضعیف یا تغذیه نامناسب و خوب شیر نخوردن در شیرخواران زیر یک سال را داشته باشند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان بیان کرد: اگر کودک شما هر یک از علائم هشدار دهنده مثل مشکل تنفس و تنفس تند، درد یا فشار در قفسه سینه که از بین نمیرود، گیجی و خواب آلودگی و لبهای صورتی مایل به آبی را داشت، بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کنید.
او با بیان اینکه بیماری نادری که بر اثر کرونا ویروس در کودکان دیده میشود، بیماری سندرم التهابی چند سیستمی (MIS-C) است که در آن قسمتهای مختلف بدن از جمله قلب، ریهها، کلیهها، مغز، پوست، چشمها یا اندامهای دستگاه گوارش ملتهب می شوند، تصریح کرد: ما هنوز نمیدانیم که چه چیزی باعث MIS-C میشود، با این حال میدانیم که بسیاری از کودکان مبتلا به MIS-C ویروسی دارند که باعث ابتلا به کرونا میشود یا در اطراف فردی مبتلا به کرونا بوده اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خطر MIS-C را جدی عنوان کرد و گفت: این بیماری؛ حتی می تواند کشنده باشد؛ اما بیشتر کودکان مبتلا با مراقبتهای پزشکی بهتر شده اند.
او با بیان اینکه درد شکم، استفراغ، اسهال، گردن درد، ضایعات پوستی و قرمزی چشمها میتواند علائم بیماری MIS-Cت باشد، بیان کرد: همه کودکان علائم یکسانی ندارند.
دکتر جعفری از والدین خواست: اگر فرزند شما علائم MIS-C را نشان داد، فورا به پزشک مراجعه کنید.
انتهای پیام/ م