او تصریح کرد: کمک به کاهش تولید مواد مخدر و توجه به مدیریت داخلی و جلوگیری از قاچاق کالا و تردد غیرمجاز از دیگر مسائل برای رونق کارکرد ارتباطی مرز است، البته برخی اشکالات در نظام ارائه روادید ما در افغانستان برخی افراد را مجبور میکند مسیرهای غیرقانونی را برای ورود به ایران دنبال کنند که در این خصوص تغییر قوانین لازم است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات بر لزوم آمایش مناطق مرزی با افغانستان اشاره و تاکید کرد: توسعه یک سویه در ایران و در یک طرف مرز ناامنی ایجاد میکند لذا آمایش در مناطق و مرزهای شرقی ایران باید هماهنگ با ایجاد آمایش در مرزهای غربی افغانستان انجام شود چرا که توسعه باید در دو سوی مرز انجام شود تا به شکل باثبات در آید.
صدیقی فر اظهار کرد: برای رونق کارکرد ارتباطی مرز نیازمند توسعه گذرگاههای خود با افغانستان هستیم لذا در این مسیر باید مدیریت گذرگاههای مرزی را اصلاح کنیم.
او افزود: هر که از مرزهای دوغارون، میل ۷۸ و میلک بگذرد این مشکلات ناشی از مدیریت مرز را خواهد دید و باید زیر ساختها و مدیریت در این گذرگاهها به شکلی باشد که عبور قانونی از مرز سهل و آسان گردد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات به ظرفیتهای بالا و مغفول افغانستان برای توسعه همکاریها اشاره کرد و ادامه داد: افغانستان فقط آن تصویر تلویزیونی که مدام از انفجار و کشته شدن افراد نشان میدهند نیست و این نگاه باید در بین مسئولان تغییر کند، افغانستان پس از فروپاشی شوروی در دهه ۷۰ خورشیدی جایگاه ویژهای در توسعه روابط با کشورهای همسایه از جمله با آسیای مرکزی پیدا کرد که اکنون اهمیت آن بیشتر شده است.
صدیقی فر بیان کرد: کشور افغانستان نیز دارای ظرفیت زیادی از جمله نیروی کار ارزان و با استعداد و منابع سرشار معدنی و منابع خام کشاورزی و آب است.
او به پیشینه سفرهای تاریخی از هرات به نیشابور و سمرقند اشاره و تصریح کرد: امیدوارم با توسعه کارکرد ارتباطی مرزهای کشورهای منطقه در آیندهای نهچندان دور شاهد باشیم که فردی از کابل سوار قطار شود و با عبور از ایران و دیگر کشورها به بیروت و سواحل مدیترانه سفر کند.
انتهای پیام//ز.ق