احمد حسین زادگان استاندار مازندران در حاشیه نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مازندران در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، با بیان اینکه عدهای از باغداران، تجار و سورتینگ داران ، مرکبات نرسیده را برداشت و صادر میکنند، گفت: شاید برخی ها در مقطع کوتاه با رنگ آوری مرکبات بتوانند محصول را با سود بالا بفروشند، اما در دراز مدت این محصول به دلیل کیفیت پایین زیر سوال میرود.
او با بیان اینکه رنگ آوری مرکبات در سالهای گذشته به میزان زیادی دیده میشد، افزود:رنگ آوری مرکبات را امسال ممنوع اعلام کردیم و صادر کنندهها از ۱۵ آبان مجاز به صادرات مرکبات هستند و پیش از این تاریخ از صادرات جلوگیری میشود.
حسین زادگان گفت: به تناسب سالهای گذشته امسال نرخ قابل قبولی در کمیت و کیفیت مرکبات داریم و از باغداران میخواهیم محصول خود را زود برداشت نکنند.
استاندار مازندران ادامه داد: رنگ آوری پرتقال، اعتبار این محصول را زیر سوال میبرد و در دراز مدت ارزش اقتصادی آن را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید:
او افزود: میزان قند مرکبات هنگام برداشت باید استاندارد باشد و پژوهشکده مرکبات در رامسر قند مرکبات صادراتی را باید تایید کند.
حسین زادگان گفت: برای صدور مجوز صادرات مرکبات، رتبه بندی صادرکنندگان بر اساس تجربه و اعتبار بین المللی نیز از سوی اتاق بازرگانی و همکاری دستگاههای متولی باید انجام شود .
استاندار مازندران بر تجاری سازی مرکبات استان تاکید کرد و افزود: با ایجاد پایانه صادراتی در جویبار، نام و نشان بین المللی برای مرکبات استان خواهیم داشت و آموزشهای لازم در خصوص برند سازی نیز از سوی اتاق بازرگانی و همکاری دستگاههای متولی باید انجام شود.
برداشت زودهنگام مرکبات با طمع پول
عبدالله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز در این مراسم گفت: برخی از باغداران به دلیل اینکه به سودهای نابجا برسند، مرکبات را زود هنگام برداشت میکنند و در این جلسه برای این موضوع برنامه ریزی شد.
او افزود: برای جلوگیری از آسیب و ضرر مالی به کشاورزان اول آبان ماه زمان برداشت پرتقال و نیمه دوم آبان زمان صادرات آن تعیین شد و باغداران در این زمان قیمتهای بهتری را شاهد خواهند بود.
انتهای پیام/ س