ناظر گمرکات استان کرمانشاه با اشاره به معضلاتی که طی چند وقت اخیر در صادرات گوجه فرنگی رخ داده، گفت : مهمترین دلیل این مشکل عدم صادرات صحیح بر اساس تقاضای طرف عراقی است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ خلیل حیدری ناظر گمرکات استان کرمانشاه با ابراز گلایه از شیوه نادرست صادرات محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی که بار‌ها بر لزوم ساماندهی آن تاکید شده، گفت : معضلی که امروز در صادرات گوجه فرنگی داشتیم، نه اولین بار است که رخ می‌دهد و نه آخرین بار خواهد بود و تا زمانی که روند صادرات مبتنی بر روش‌ها نوین دنیا نباشد این مشکلات ادامه دارد.

او با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا محصولات کشاورزی مستقیم از سر مزرعه به مرز حمل نمی‌شود، گفت : شیوه مرسوم دنیا این است که محصولات کشاورزی ابتدا وارد انبار‌ها شده و در آنجا سورتینگ و بسته‌بندی مناسب صورت می‌گیرد و در نهایت محصولات در سردخانه انبار می‌شود تا در زمان مقرر و بر اساس نیاز بازار صادر شود، اما در مرز‌های ما تمامی این مسیر‌ها حذف شده و محصولات مستقیم از مزرعه به مرز می‌رود.

مدیرکل گمرک استان کرمانشاه افزود: متاسفانه ورود محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی به مرز بدون توجه به نیاز طرف عراقی صورت می‌گیرد و در حالیکه عرضه بسیار بیشتر از تقاضا باشد طرف عراقی نیز زیر قیمت خرید کرده و محصول را گلچین می‌کند و در نهایت مازاد محصولی که به مرز آمده برگشت می‌خورد و گاهی تبدیل به ضایعات می‌شود.

حیدری نیاز طرف عراقی به گوجه فرنگی را نهایتا ۶۰ تا ۷۰ کامیون در روز اعلام کرد و افزود: از اوایل هفته گذشته که صادرات گوجه فرنگی آزاد شد، روز‌هایی داشتیم که حتی تا ۲۵۰ کامیون گوجه نیز به مرز حمل شده است.

او ادامه داد: حتی اگر بتوانیم در بهترین حالت ۱۰۰ کامیون را هم زیر قیمت بازار به عراقی‌ها بفروشیم، باز هم ۱۵۰ کامیون مازاد در مرز وجود داشته که باید برگشت بخورد که این روند باعث سردرگمی کامیون داران هم خواهد شد و گاهی مجبور می‌شوند محصول را کنار جاده رها کنند.

حیدری درباره نقش زیرساخت‌های گمرکی در بروز این مشکلات افزود: اگرچه این موضوع هم بی تاثیر نیست و ورود محصولات صادراتی باید متناسب با زیرساخت‌ها و ظرفیت مرز‌ها باشد، اما گمرک تا جایی که طرف عراقی قبول کند خدمات می‌دهد. به علاوه همه هماهنگی‌ها نیز بر عهده گمرک نیست، زیرا نزدیک به ۳۰ دستگاه در زمینه صادرات دخالت دارند که گمرک فقط آخرین حلقه این زنجیره است.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه گفت: مرز‌های اصلی صادرات محصولات کشاورزی در استان پرویزخان و خسروی است که ارائه خدمات در این مرز‌ها در حال انجام است.

او درباره وضعیت کنونی صادرات گوجه در مرز‌های استان گفت: طی بازدیدی که روز پنجشنبه (اول آبان) از مرز پرویزخان داشتم، این روند کمی بهتر شده و خواب چندانی از کامیون‌های حامل گوجه فرنگی در مرز نداشتیم. اگرچه طرف عراقی قصد داشت بخشی از محصولات را برگشت بزند، اما قبول نکردیم.

مدیرکل گمرک کرمانشاه ساماندهی صادرات محصولات کشاورزی را برای اصلاح همیشگی این مشکل ضروری دانست و ادامه داد: بار‌ها طرحی در این باره در استان و حتی در سازمان توسعه تجارت مطرح شده، اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

حیدری با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی مخصوصا چهار محصول اصلی گوجه فرنگی، هندوانه، پیاز و سیب زمینی باید به شرکت‌های تخصصی صادراتی واگذار شود، افزود: متاسفانه این کار اکنون توسط واسطه‌هایی صورت می‌گیرد که بدون توجه به نیاز بازار صادرات از کشاورزان درخواست می‌کنند که محصول خود را به مرز بیاورند و حتی همین افراد هم با هم هماهنگ نیستند که محصول مازاد وارد مرز نشود.

او گفت: بخش اصلی مشکلاتی که در مرز‌های استان رخ می‌دهد و پرت صادراتی که داریم مربوط به همین محصولات کشاورزی است.

حیدری از سهم قابل توجه محصولات کشاورزی در کالا‌های صادراتی استان هم یاد کرد و ادامه داد: در هفت ماهه امسال فقط ۹۰ هزار تن گوجه فرنگی از مرز‌های استان صادر شده است .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.