به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نادگران رئیس دانشگاه شیراز به همراه زبرجد معاون پژوهشی و تشخوریان مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی این دانشگاه، با حضور در دانشگاه سلمان فارسی کازرون، ضمن دیدار و گفتوگو با هیئت رئیسه دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با حائز اهمیت توصیف کردن این دانشگاه برای مردم منطقه، بر تثبیت هویت سازمانی آن تأکید کرده و مردمی کردن علم را یکی از ضرورتهای اساسی برای اعتلای دانشگاهها و عمل به مأموریتهای آنها برشمرد.
نادگران در نشست مشترک با هیئت رئیسه دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با اشاره به ارتقای نسلی دانشگاهها نسبت به گذشته، به تجربههای به دست آمده در دانشگاههای مطرح دنیا اشاره کرد و اصلاح جهت و مسیر دانشگاهها بر اساس نیاز جامعه و مردم را حائز اهمیت دانست.
او افزود: مطالبات مردم از یک سو و مطالبات دولت از سوی دیگر ایجاب میکند که تغییر مأموریتهای دانشگاهها در کشور ما هم باید اتفاق بیفتد و در این میان دانشگاههایی مانند دانشگاه سلمان فارسی کازرون که ساختاری جوان دارد، امکان بالقوه مناسبی را برای تحقق هرچه بهتر این مقوله دارد.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به مأموریتهای آموزشی، پژوهشی، کارآفرینی و نوآوری دانشگاهها و با برشمردن چالشهای برجسته جامعه امروز ایران در مسائلی همچون حوزه آب، محیط زیست و آسیبهای اجتماعی، تصریح کرد: این دست از مسائل را در جایی جز دانشگاه نمیتوان حل کرد و اساساً مردم نیز چنین انتظاری را از دانشگاه دارند.
او گفت: اگر دانشگاهها به جامعه ورود نکنند و مسائل جامعه را در محیطهای علمی بررسی نکنند، مردم با آنها بیگانه میشوند و دانشگاهها را پس میزنند؛ بنابراین نباید امید مردم را ناامید کنیم.
نادگران بیان کرد: دانشگاه سلمان فارسی کازرون میتواند فضای مردمیسازی علم را شروع و علم و دانش را مردمی کند که دانشگاه سلمان فارسی کازرون فعالیتهای مرتبط با این مهم را در برنامهریزیهای مدیریتی آغاز کرده است.
او همچنین با بیان اینکه دانشگاهی که در بین مردم باشد و مسائلش را از جامعه بگیرد، کارآیی بیشتری هم دارد، بر ضرورت بکارگیری نیروهای متخصص و ماهر در همه سطوح دانشگاه اعم از اعضا هیئت علمی و کارمندی تاکید کرد.
رئیس دانشگاه شیراز افزود: مسائل و مشکلات کشور، با اتکا به نیروهای متخصص و ماهر قابل حل هستند و بنابراین دانشگاهها هم باید در جذب نیروهای جدید دقت زیادی داشته باشند تا با ایجاد انگیزشهای لازم، زمینههای جذب و بکارگیری نیروهای متخصص را امکان پذیر کنند و امکان بالقوهای برای اعتلای هر چه بیشتر دانشگاه و تبدیل کردن آن به برندی علمی در نظام دانشگاهی را فراهم آورند.
غریب فاضلنیا رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، نیز در این نشست با اشاره به برنامهریزیهایی که در دانشگاه سلمان فارسی کازرون آغاز شده است، اظهار کرد: من اساساً با هدف جامعهمحور کردن دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در این دانشگاه قبول مسئولیت کردهام تا در تداوم خدماتی که روسای پیشین دانشگاه داشتهاند، بتوان از ظرفیتهای مختلف این دانشگاه جهت ارائه خدمات مطلوب علمی، پژوهشی و کارآفرینی به جامعه و مردم بیش از پیش استفاده کرد.
او، ضمن برشمردن برخی مصادیق از افزایش سطح تعاملات دانشگاه سلمان فارسی کازرون با فضای اجتماعی طی چند ماه اخیر، تصریح کرد: این دانشگاه به پشتوانه مردم کازرون تکیه داده است و مردم منطقه مطالبه و انتظارات زیادی از آن دارند.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون همچنین ادامه داد: همچنین از طرف دیگر ظرفیتهای علمی و برخی زیرساختهای موجود و در دست توسعه دانشگاه سلمان فارسی، امکان بالقوهای را برای خیزهای بلندتری در جهت پیوند هر چه بیشتر با جامعه به وجود آورده است، اما در عین حال با محدودیتهایی از جمله در تنوع رشتههای مورد نیاز منطقه و برخی مسائل دیگر مواجه هستیم.
او گفت: در این رابطه امیدواریم با همراهی مسئولان و با اتکا به چشماندازهای آتی، بتوانیم گامهای مناسبی را برای کاهش و برطرف کردن این موانع برداریم و با ایجاد ظرفیتهای علمی جدید پاسخگوی بخشی از مطالبات مردم منطقه به منظور عمل به مأموریت دانشگاه باشیم.
فاضلنیا اظهار امیدواری کرد: با انعقاد تفاهمنامه مشترک با دانشگاه شیراز، بتوان از ظرفیت این ۲ نهاد علمی استان فارس برای همافزایی هر چه بیشتر برای ارائه خدمات علمی مناسب به جامعه و مردم، گامهای مناسبی را برداشت.
انتهای پیام/