مسئول بخش جنین شناسی مرکز ناباروری قم گفت: زوج قمی ۱۱ سال پس از انجام عمل میکرو اینجکشن با جنین‌های فریز شده خود صاحب فرزند دوم شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، به نقل از جهاد دانشگاه قم،راحیل جنتی فر، مسئول بخش جنین شناسی مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم، عنوان کرد: درعمل میکرو اینجکشن و IVF تعداد زیادی جنین تشکیل می‌شود که امکان انتقال همه آن‌ها به رحم مادر وجود ندارد و تعداد مشخصی از این جنین‌ها بر اساس فاکتور‌های مختلفی مانند سن و استاندارد جهانی انتقال داده می‌شوند.


او ادامه داد: زوجین می‌توانند بقیه جنین‌هایی که از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند را ذخیره و فریز کنند تا اگر بارداری صورت نگرفت نیاز به طی کردن همه مراحل انجام شده پیشین نداشته باشند و یا اگرتصمیم به بارداری برای فرزند بعدی را داشتند بتوانند از این ذخیره سازی استفاده کند.


مسئول بخش جنین شناسی مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم افزود: البته گاهی نیز ممکن است که زوجین همه مراحل عمل میکرو اینجکشن و IVF را انجام دهند؛ اما در روز انتقال به رحم مادر سطح هورمون‌ها به میزان کافی نبوده است و یا رحم آمادگی پذیرش جنین را نداشته باشد که در این صورت جنین‌ها را فریز کرده تا در سیکل بعدی استفاده کنند.

امکان  فریز جنین برای سال‌های طولانی وجود دارد


او با بیان این که فرایند فریز جنین در شرایط کشت خاص و در نیتروژن منفی۱۹۶ درجه نگهداری می‌شود، اظهار کرد: اگر جنین‌ها با کیفیت خوب فریز بشوند به جنین آسیبی نمی‌رسد و همچنین امکان ذخیره و فریز جنین برای سال‌های طولانی وجود دارد و اکنون نیز به قدمت تاریخچه عمل IVF در ایران جنین فریز شده داریم و در مرکز نابروری جهاد دانشگاهی قم نیز زوجی را داشتیم که ۱۱ سال پس از انجام عمل میکرو اینجکشن برای فرزند دوم خود از جنین‌های فریز شده شان استفاده کردند.


جنتی فر درخصوص فریز تخمک عنوان کرد: فریز تخمک به بانوانی که بیماری خاصی دارند و یا در حال گذشتن از سن بارداری شان بوده و تصمیم به بارداری ندارند و یاحتی مجرد هستند و می‌خواهند یک ذخیره تخمک با کیفیت داشته باشند، توصیه می‌شود.


او ادامه داد: این افراد می‌توانند بعد از مشاوره با پزشک زنان، با بررسی پرونده پزشکی و علت ذخیره سازی به راحتی تخمک شان را با شیوه تقریبا مشابه با فریز جنین، ذخیره  کنند.


او با بیان این که به خاطر شرایط محیطی وآلاینده بسیاری از افراد تمایل به ذخیره سازی اسپرم و تخمک دارند، تصریح کرد: مردانی که به بیماری خاصی مبتلا هستند یا مقدار و تحرک اسپرم آن‌ها پایین است می‌توانند پس از مشاوره با دکتر اورولوژیست اسپرم خود را ذخیره کنند که این ذخیره سازی می‌تواند با توجه به شرایط بیمار از مایع منی و یا بیوپسی بیضه باشد.


جنتی فر با تاکید براین که ما امانت داران خوبی هستیم و افراد نگران از دست رفتن کیفیت ذخیره سازی خود نباشند، عنوان کرد: این ذخیره سازی‌ها در تانک‌های نیتروژن با شماره پرونده و تعداد ذخیره سازی شماره گذاری شده تا اختلالی ایجاد نشود.


او  با اشاره بر این که در مقالات پزشکی و آمار برخی از ماه‌های مرکز، به دلیل این که رحم تحت تاثیر دارو نبوده است درصد موفقیت ثبت شده جنین‌های فریز شده بالاتر از جنین تازه است، بیان کرد: خوشبختانه محدودیتی فضای ذخیره سازی برای فریز نداریم، اما این نکته که آیا همه افراد نیاز به ذخیره سازی و فریز دارند یا خیر باید بررسی شود.


مسئول بخش جنین شناسی مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی اظهار کرد: با آرزوی سلامتی برای همه زوجین، توصیه می کنم اگر افراد نیاز به ذخیره سازی و فریز دارند زمان را از دست ندهند؛ زیرا افزایش سن و عوامل محیطی می‌تواند باعث از بین رفتن کیفیت اسپرم و تخمک و بروز نازایی شود.


او در انتها افزود: سالانه افراد باید برای ذخیره سازی مبلغی را پرداخت کنند که جهاد دانشگاهی این امکان را فراهم کرده که افراد در سال اول بدون پرداخت هزینه ذخیره سازی و فقط با پرداخت هزینه محیط فریز ، ذخیره سازی کنند.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار