در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

وجه اشتراک آدم ابوالبشر (ع) تا مهدی موعود (عج) در چیست؟ /ندای انسانیت و بندگی؛ هدف امامت حضرت مهدی (عج)

پس از شهادت امام حسن عسکری (ع)، بار هدایت همگان به سمت بالاترین هدف که بندگی خداوند و انسانیت است، بر دوش فرزند ایشان قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، امامت به معنای پیشوایی و رهبری است. علما و بزرگان امامت را به دو صورت عام که شامل نبوت و خاص «رهبری عمومی در مسائل دینی و دنیایی» تفسیر کرده اند، در نهایت می‌توان گفت امامت به معنای «رهبری امت اسلامی در امور دینی و دنیوی به‌عنوان جانشین پیامبر (ص)» که مورد قبول همه فرقه‌های اسلامی است می باشد.


بیشتر بخوانید


هدف از امامت

در مورد اهمیت موضوع امامت، روایتی از حضرت مهدى (عج) نقل شده که فرمودند: «خداوند پس از پیامبر اکرم (ص) کار امّت را به برادر و پسر عمو و وصىّ و وارث او على بن ابى طالب (ع) سپرد، سپس به جانشینان او از فرزندانش یکى پس از دیگرى واگذار کرد و توسط آنان دین خود را زنده کرد و نور خود را به اتمام رسانید»؛ باید به این نکته توجه داشت که خداوند هیچگاه زمین را بدون حجت نمی‌گذارد و امروز نیز هدایت و امامت مردم در دستان مبارک حضرت مهدی (عج) است.

وجه اشتراک آدم اب‌البشر (ع) تا مهدی موعود (عج) در چیست؟ /ندای انسانیت و بندگی؛ هدف امامت حضرت مهدی (عج)

حضرت مهدی (عج)، آخرین امام شیعیان است که دوره امامتش پس از شهادت امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ هجری آغاز شد و تا پس از ظهور او در آخرالزمان ادامه خواهد داشت، در ادامه درباره ضرورت وجود امام و اهداف او با حجت الاسلام سید مسعود قوامی گفت‌وگویی داشتیم که می‌توانید آن را بخوانید.

وجه اشتراک آدم اب‌البشر (ع) تا مهدی موعود (عج) در چیست؟ /ندای انسانیت و بندگی؛ هدف امامت حضرت مهدی (عج)

تاریخچه امامت با حضرت آدم (ع) شروع و به حضرت مهدی (عج) ختم می‌شود

حجت الاسلام و المسلمین سید مسعود قوامی سخنران و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهمیت موضوع امامت در تمام تاریخ بشریت گفت: موضوع امام و امامت به عنوان پیشوا و رهبر در طول تاریخ بشر به شکل های گوناگون وجود داشته است. در حقیقت در عالم، ما دو نوع امام و پیشوا داریم، امام حق و امام باطل؛ و از این دو نوع خارج نیست. در نتیجه روز قیامت هر انسانی به دنبال امام خودش حرکت می‌کند.

وجه اشتراک آدم اب‌البشر (ع) تا مهدی موعود (عج) در چیست؟ /ندای انسانیت و بندگی؛ هدف امامت حضرت مهدی (عج)

وی افزود: خداوند نیز در آیه ۷۱ سوره اسراء قرآن به موضوع امامت و پیروی اشاره کرده و می‌فرماید: «یَوْمَ نَدْعُو کُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ فَمَنْ أُوتِیَ کِتَابَهُ بِیَمِینِهِ فَأُولَٰئِکَ یَقْرَءُونَ کِتَابَهُمْ وَلَا یُظْلَمُونَ فَتِیلًا»؛ (به یاد آر) روزی که ما هر گروهی از مردم را با پیشوایشان (به پیشگاه حقیقت) می‌خوانیم، پس هر کس نامه عملش را به دست راست دهند آن‌ها نامه خود را قرائت کنند و کمترین ستمی به آن‌ها نخواهد شد.

وجه اشتراک آدم اب‌البشر (ع) تا مهدی موعود (عج) در چیست؟ /ندای انسانیت و بندگی؛ هدف امامت حضرت مهدی (عج)

این کارشناس مذهبی در ادامه مطرح کرد: امامت را از زوایای مختلف می‌توان مورد بررسی قرار داد. یکی از این زوایا کشف انسانیت در وجود همه انسان‌هاست. خداوند نیز در آیه ۳۶ سوره نحل به این موضوع اشاره می‌کند: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللَّهُ وَمِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَیْهِ الضَّلَالَةُ ۚ»؛ و همانا ما در میان هر امتی پیغمبری فرستادیم که خدای یکتا را پرستید و از بتان و فرعونان دوری کنید، پس بعضی مردم را خدا هدایت کرد و بعضی دیگر ضلالت و گمراهی بر آنان حتمی شد.

حجت الاسلام قوامی تصریح کرد: طبق آیه ۳۶ سوره نحل، اگر سوال شود که انسان با چه هدفی خلق شده است؟ خداوند در پاسخ می‌فرماید: «أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ»، برای بندگی و عبادت؛ در نتیجه پیامبران الهی و اهل بیت (ع) از طرف خداوند فرستاده شدند تا به عنوان امام و پیشوا ظرفیت انسانی را برای رسیدن به مقام بندگی و عبودیت در مردم ایجاد کنند، ظرفیتی که باعث ارتباط قوی تر انسان با خدا و شناخت او می‌شود.

وجه اشتراک آدم اب‌البشر (ع) تا مهدی موعود (عج) در چیست؟ /ندای انسانیت و بندگی؛ هدف امامت حضرت مهدی (عج)

وی ادامه داد: در نهایت هنگامی که آدمی تلاش‌های بی وقفه انبیاء و اولیاء را برای رساندن بشر به جایگاه حقیقی اش که همان مقام والای انسانیت است می‌بیند، پذیرای حق و حقیقت می‌شود حتی اگر به ظاهر این جایگاه را انکار کند؛ زیرا خداوند درآیه ۱۴ سوره نمل می‌فرماید: «وَجَحَدُوا بِهَا وَاسْتَیْقَنَتْهَا أَنْفُسُهُمْ ظُلْمًا وَعُلُوًّا ۚ فَانْظُرْ کَیْفَ کَانَ عَاقِبَةُ الْمُفْسِدِینَ»؛ و با آنکه پیش نفس خود به یقین دانستند که آن‌ها معجزه خداست باز از کبر و نخوت و ستمگری انکار آن کردند، پس بنگر تا عاقبت آن مردم فاسد به کجا انجامید (و چگونه هلاک شدند).

وجه اشتراک آدم اب‌البشر (ع) تا مهدی موعود (عج) در چیست؟ /ندای انسانیت و بندگی؛ هدف امامت حضرت مهدی (عج)

این سخنران مذهبی توضیح داد: خداوند در طول تاریخ با ظهور انبیاء الهی ظرفیت بالای انسان را برای رسیدن به جایگاه انسانیت به نمایش گذاشته که چگونه می‌تواند با خداوند ارتباط برقرار کند. این نمایش پر فراز و نشیب پس از پیامبران به واسطه اهل بیت (ع) به عنوان امام حفظ شد.

حجت الاسلام قوامی اظهار داشت: یکی از اهداف امامت نشان دادن هدف خلقت به انسان است، این موضوع به قدری حائز اهمیت است که پس از خاتم النبیین (ص)، شخصیتی مانند امیرالمومنین (ع) که اگر تمام انسان‌های آزاده ایشان را مورد مطالعه و تحقیق قرار دهند سر تعظیم در برابر او فرود می‌آورند، در کالبد انسان ظهور می‌کند تا ظرفیت بندگی انسان به عنوان اشرف مخلوقات را نشان دهد.


بیشتر بخوانید


وی در پایان با اشاره به این مطلب که خداوند انبیاء و اهل بیت (ع) را تعلیم داد تا انسانیت را به ما منتقل کنند، گفت: آموزش انسانیت و بندگی بدون هیچ کم و کاستی، دست به دست از آدم ابوالبشر (ع) تا خاتم (ص) و از امیرالمومنین (ع) تا حضرت مهدی (عج) گشت تا به ما برسد؛ انسانیت و بندگی ای که در طول تاریخ مخالفان زیادی را به خود دیده و آثار این مخالف‌ها را در شهادت اهل بیت (ع) و اولیاء الهی به دست شیطان و دشمنان قسم خورده خدا  شاهد هستیم.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۸ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
حس من آینده راه ما است که خود راه هستیم . این معنی کدام آیه مهم قرآن است . دجال
France
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ خَرَجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ وَهُمْ أُلُوفٌ حَذَرَ الْمَوْتِ فَقَالَ لَهُمُ اللَّهُ مُوتُوا ثُمَّ أَحْيَاهُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَشْكُرُونَ 243 وَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ 244 مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً ۚ وَاللَّهُ يَقْبِضُ وَيَبْسُطُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ 245 أَلَمْ تَرَ إِلَى الْمَلَإِ مِنْ بَنِي إِسْرَائِيلَ مِنْ بَعْدِ مُوسَىٰ إِذْ قَالُوا لِنَبِيٍّ لَهُمُ ابْعَثْ لَنَا مَلِكًا نُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ۖ قَالَ هَلْ عَسَيْتُمْ إِنْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ أَلَّا تُقَاتِلُوا ۖ قَالُوا وَمَا لَنَا أَلَّا نُقَاتِلَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَقَدْ أُخْرِجْنَا مِنْ دِيَارِنَا وَأَبْنَائِنَا ۖ فَلَمَّا كُتِبَ عَلَيْهِمُ الْقِتَالُ تَوَلَّوْا إِلَّا قَلِيلًا مِنْهُمْ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ بِالظَّالِمِينَ 246 وَقَالَ لَهُمْ نَبِيُّهُمْ إِنَّ اللَّهَ قَدْ بَعَثَ لَكُمْ طَالُوتَ مَلِكًا ۚ قَالُوا أَنَّىٰ يَكُونُ لَهُ الْمُلْكُ عَلَيْنَا وَنَحْنُ أَحَقُّ بِالْمُلْكِ مِنْهُ وَلَمْ يُؤْتَ سَعَةً مِنَ الْمَالِ ۚ قَالَ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاهُ عَلَيْكُمْ وَزَادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ ۖ وَاللَّهُ يُؤْتِي مُلْكَهُ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
اللهم عجل لولیک الفرج
آخرین اخبار